♥ 9 månader ♥

Då var det dags för ännu en av Signes månadsuppdateringar. Jag tycker nyss jag skrev en! Alldeles snart (3/7) har Signe varit lika länge utanför magen som innanför. Om jag ska jämföra vilka 9 månader som gick fortast blir det tveklöst de senaste. Var graviditeten inte längre än så här? Kändes som en evighet.

Så vad kan bebisen nu då? Hon klättrar i trappor, plockar mat med pincettgreppet, vinkar när man säger "vink vink", äter mycket av vår mat (fast inget salt såklart), går utefter möbler, hittar på egna bus och tar emot bollar och kastar tillbaka dem.

Det sistnämnda är tydligen något de kollar vid 18-månaders kontrollen (!) enligt BVC. Vi var dit igår och hälsade på vår nya sköterska. Hon verkade duktig och engagerad i båda våra barn och gav oss bra tips på att få Estrid blöjfri på natten, lära Signe somna om själv och lite säkerhetslösningar hemma. Signe fick prova att göra 10-månaders kontrollen och klarade den med barvur! Sen pratatde vi om amningen och tog längd och vikt på flickorna. När det gäller amningen vill jag gärna fortsätta. De otroligt mysiga stunder vi har tillsammans när Signe ska sova är ovärderliga! Sen lockas jag av tanken på att få ha min säng för mig själv på nätterna. Men är jag tvungen att sluta amma för att få detta? Knepigt.



Men för att återgå till måtten på Signe. Det som står inom parantes är Estrid vid samma ålder.

Vikt: 8070 g. (8040 g.)
Längd: 71 cm (69 cm)
Huvudomfång: 45,3 cm (45 cm)

Ser ni! Signe har alltid varit snäppet större men nu börjar det jämna ut sig.



Stina

vackra lilla tjej <3

2011-06-23 @ 11:58:54
URL: http://stinasohlberg.blogg.se/


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: