En sann djurvän

"Vem är din allra bästa vän, Estrid?"
"Det är en kanin."


Nu är snart våra två veckor som kaninvakter till enda, helt utan olycksfall eller andra missöden. Estrid har njutit över att få vara minimatte och hon har lärt sig ge dem mat/vatten/hö alldeles själv. Duktig är hon.

Och en sak går inte att ta miste på - hon älskar djur! När jag tänker efter är det nog djur som hon tycker mesta om av allt. Ja, alla djur! Allt ifrån hästar, grisar och elefanter till dinosarier och insekter. Hon har sån otrolig känsla för andra varelser, även fast hon är så liten. Det har till och med blivit så att hon fäller empatiska kommentarer som "Nä, stackar'n!" när hon ser grillade kycklingar och tittar på mig med tveksam blick när jag berättar vart kött kommer i från. Så där står jag och förklarar industrin som om det vore världens mest naturliga grej, samtidigt som jag hör själv hur illa det låter. Många tror att barnen bara har mycket att lära av oss, men vi har ganska mycket att lära av dem också.

Hon är en liten tjej med ett stort hjärta. Jag tror hon kommer bli veterinär, bonde, eller åtminstonde hjälpa till som volontär på ett katthem när hon blir stor. Någonting där hon jobbar med djur är jag övertygad om att hon kommer ägna sig åt, för det märks redan från början att det är vad som intresserar henne allra mest.


Andrea

Åh det låter lovande det där! Jag var precis likadan i hennes ålder. Började tidigt ifrågasätta varför man äter kött osv :) Men så blev man ju så man blev också! Vegan och djurrättsaktivist som reser jorden runt och volontär arbetar :) Jag ser framemot den dagen Estrid kommer med mig! Hihi :)

2011-07-27 @ 21:59:38
URL: http://thegreenspot.blogg.se/


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: