Utsikten från Högklint

Dagens utflykt: Högklint. Det var ju dumt att vi inte tog tillvara på den här vackra utkiksplatsen i höstas när det var så otroligt fina solnedgånger över havet. Men, det kommer väl en vår också.

Väldigt högt upp kändes det, 48 m för att vara exakt. När jag googlde lite om platsen, just för att skriva detta inlägg kommer det nästan bara upp texter om självmord. Högklint är tydligen de ställe där flest gotlänningar väljer att hoppa, flest väljer att ta sitt lilv. Helt plötsligt får denna vackra plats en tragisk underton. Tänk så många som stått där och i all ångest kastat sig ut. Fruktansvärt... Själv var jag så rädd att gå nära kanten, fick svindel bara jag såg ut över havet.

När jag läste detta fick vår utflkt en annan karaktär. Men, några fina bilder blev det i alla fall. Vissa mysiga scener ur Pippi Långstrump spelades också in här. Inte bara sorg och tragik alltså.








I kväll åkte svärmor hem till fastlandet igen. Det är lite tomt här nu. Estrid tog kikaren och kollade ut genom fönstret när färjan lämna dehamnen. Som ett tivoli såg den ut där ute i mörkret, upplyst av alla lampor och fönster. Jag tror inte riktigt hon förstår, men hon sa hela tiden "Farmor kommer tillbaka, farmor kommer tillbaka.."

Den här veckan har gått dunder fort. Vi har ätit gott och haft jättekul. Nästa gång vi ses blir i Februari. Då har tjejerna fått en ny kusin som ska hälsas på. Längtar tills dess!




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: