4 månader

I morgon blir Minsting 4 månder. Jag tycker tiden rusar fram, vart tog min nyfödding vägen liksom? Men Estrid däremot tycker Signe borde snabba på att bli stor, så att de kan leka med bondgården tillsammans, busa i sängen och äta glass ihop.

På utvecklingsfronten ser det ut som följer. Signe är snabb att med sina små nävar greppa allt hon når, och är stark när hon ligger på mage. Håller ibland upp överkroppen med bara händerna i marken och lyfter magen från golvet, precis som Estrid gjorde innan hon kom på hur hon skulle krypa. Men hon vänder sig inte från rygg till mage, bara någon enstaka gång från mage till rygg.



Annars växer hon och frodas! Var på BVC i veckan. Dem säger att hon är duktig att "prata" och lätt att gå kontakt med. Och lång är hon dessutom! Hennes längdkurva pekar nu stadigt uppåt, medans vikten är normal. Så här ser det ut nu! Siffrorna inom parantes är Estrid vid 4½ månad.

Vikt: 6595 g. (6430 g.)
Längd: 64½ cm (62 cm)
Huvud: 42 cm (41½ cm)

Signe är alltså större på alla håll och kanter jämfört med en nästan 3 veckor äldre Estrid. Inte konstigt att hon inte kan ha många av de kläder Estrid hade vid samma ålder...




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: