Stort utvecklingssprång!

Den senaste tiden har Estrid knappt trotsat något alls. Skönt! När jag läste en bok om trots stod det att när trotsperioden var över blir barnet ofta väldigt harmoniskt och stabilt. Precis så känns det! Hon är glad, positiv och följsam. Framför allt flyter talet på väldigt bra. Jag kanske inte skrivit så mycket om det tidigare, men Estrid har stammat lite från och till. Jag vet inte hur länge, kanske sedan hon var lite drygt 2 år? Vi har blivit så vana med det. På BVC säger de att det inte är något att bry sig om, eftersom hon är så liten och trots allt pratar väldigt rent och bra för sin ålder. Oftast hackar hon när det är något viktigt hon ska förklara och anstränger sig för att formulera meningen rätt. 

Men! Det har också blivit mycket bättre nu. Vissa dagar flyter orden på utan några hinder alls. Hon använder nya, svårare ord och bygger på meningarna på ett mer utvecklat vis. Det är så kul att se! Samtidigt känns det lite som att hon njuter av detta och därför också vill prata mer och förklara saker. Ja, det känns verkligen som tiden sedan hon fyllde 3 år fram tills nu varit ett utvecklingssprång för henne.

Att umgås med Estrid är som att ha sin bästa lilla vän runt sig hela dagarna. I går var vi ner till havet, kollade på fåglarna, gick på bibblan, fikade en chokladboll, lekte i Almedalens lekpark och gick på Katthemmets loppis. Utan ett enda gnäll, en enda protest. Bara positiv och nyfiken. Hela tiden. Det går fort att glömma hur det var när trotsen var som värst, men det var helt klart värt det eftersom det kom ut en sån här underbar liten unge på andra sidan! ♥ 




Rita är kanske bland det roliaste hon vet. Rita och pyssla. Därför valde hon såklart en ny kritburk, en handfull bokmärken samt tröjan hon har på sig på bilderna när vi var på Katthemmets loppis. Grejerna fyndade vi för 40:- respektive 20:-, riktigt bra! Hoppas katterna gör något kul för pengarna.


Erika

hon är så söt! fina fynd!



kram

2011-01-17 @ 08:23:12
URL: http://stoltmammatillmira.blogg.se/
Andrea

Ah jag vet precis hur det kanns! Jag har ju "min" lilla tjej som jag tagit hand om sedan hon var 8 manader. Och nu ar hon 3 ar. Hon ar sa smart, sa rolig, sa klipsk, sa glad och positiv. Hon kanns precis, som du sager, som en basta van. Hon pratar dessutom galet bra, som en 5 aring, sa vi gar och sma snackar om allt mojligt pa vag hem fran dagis :)

Ah vad jag saknar henne nu nar jag laste ditt inlagg... Lillpluttan! <3

2011-01-17 @ 18:00:41
URL: http://thegreenspot.blogg.se/


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: