En stor lättnadens suck!

Jippi! Johan ringde från sjukhuset och berättade att de inte behöver operera! Läkaren sa att det var bättre att låta skelettet växa ihop så som det ser ut nu (2 mm snett) och i stället åtgärda detta när hon blivit större, kanske till och med när hon vuxit färdigt. Då kan de göras under lokalbedövning och dessutom är fingret större och operationen blir enklare. Vi fick själva besluta hur vi ville göra, så vi valde att inte operera. 

Det finns ju trots all risker med en operation också. När det är så litet och pilligt kan man skada nerver och olika tillväxtzooner i benet. Att hon ska behöva sövas är inte heller något vi vill göra i onödan. Har vi tur kanske det rätar till sig själv vart efter hon växer!

En stor lättnadens suck! Hon behöver inte opereras! Nu känns prognosen helt plötsligt mycket bättre än förut. Tycker det är konstigt att läkaren häri Visby inte kunde se detta också, utan att de skulle behöva åka över till fastlandet bara för att få en bedömning. Men nu är i alla fall bedömningen gjord av ett proffs och det känns bra! Deras plan går alldeles strax så jag få hem min snutta redan i eftermiddag. Skönt!



Annelie

Så himla skönt! Verkar vara en bra ortoped ni träffat...Ja jobbar ju som sjukgymnast o vad jag vet är det smartast att göra som ni beslutat. Må så gott nu!

2011-01-11 @ 19:32:58


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: