Stolsdynor till tjejerna

Vilken lång dag det varit! Vi har gjort en hel del. Bland annat har jag rännt hela förmiddagen på stan i jakt på material till några sittdynor till barnens matstolar. Eftersom vi inte ha några, och Signe behövde lite stöd för att kunna börja använda sin tänkte jag fixa det. Hade en idé om att sy egna av vaxduk (av praktiska skäl och matkladd), och när vi gick i affärerna växte idén fram om hur de skulle se ut. Kul att inspireras!

Jag kärade ner mig i helt denna blommiga vaxduk från Hemtex! Den är som ett vanligt vackert tyg, men också sådär plastig som jag ville ha det för att enkelt kunna torka av. Knytningarna är inga konstigheter och i stället för att köpa nytt skumgummi gick vi till Katthemmets loppis och köpte några gamla stolsdynor och plundrade på innehåll. Billligt och bra.

Jag är inte helt klar, men jag har pysslat med projektet från morgon till kväll i stort sätt. Det är därför det hunnit blivit mörkt tills jag syr Signes dyna längst ner.. Det som fattas är att sy igen några sömmar och fästa ytterligare några sidenband. Men jag blev väldigt nöjd! Kul att man kan ha det fint (och praktiskt) hemma fast man har kladdiga barn.  







Jag syr inte efter mönster utan måttar själv på stolen och kör sen på fri hand. Därför är det lite svårt att visa hur jag gjort. Som ni ser har Signes stol två möjligheter, antingen med rygg- och armstöd eller endast sittdynan. Det sistnämnda blir utmärkt när hon blir större och inte längre behöver stöd runt omkring. 

Trött som döden är jag nu. Det är inte lätt att ha syverkstad, handla, fixa mat och ombesörja två barn samtidigt. Karln i hushållet jobbar natt nu och går och lägger sig när jag och barnen stiger upp på morgonen. Därför är jag själv med dem, men det funkar bra. Ja, så pass bra så jag kan göra sånt här också.

Nu kallnar mitt té. Vi hörs. Puss & godnatt! ♥


Emmy

Vad snyggt det blev!! Underbart blommönster

2011-02-27 @ 14:33:10
Emma R

Du är galet duktig pauline, och tyget fantastiskt fint. Tror jag får anlita dej till både det ena och det andra =)

2011-02-28 @ 16:44:41
URL: http://emmaryyti.blogg.se/
Sara

Hej!

Har en liten annorlunda fråga men tänkte höra om du är intresserad av att virka/sticka en jobrdgubbsmössa till min dotter :) Jag har letat som en tok efter en och hittar inte vart man kan köpa en. Lindex har fått in men såklart har dom bara strl 46/48 vilket var precis på gränsen. Självklart står jag för alla kostnader :)



Tacksam för svar

Kram Sara

2011-02-28 @ 21:58:13


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: