Lammfärsjärpar med potatissallad

Mitt betyg




Ingredienser
(4 pers)
Citron
Gurka
Kapris
Lammfärs
Morötter
Olja (hemma)
Paprikapulver (hemma)
Purjolök
Potatis
Salt (hemma)
Sockerärtor
Svartpeppar (hemma)
Tomater
Tomatpuré (hemma)
Turkisk Yoghurt
Vitlök

Gör så här
1. Skala och borsta 900 g potatis och koka dem, dela gärna i jämnstora bitar. Finhacka ½ gurka och strimla ½ purjolök, lite av det vita och lite av det gröna. Skär 2 tomater i tunna klyftor och skölj 150 g sockerärtor.

2. Blanda 3 msk kapris, 2 msk olja, 1 dl turkisk yoghurt, ½ tsk salt, 2 krm svartpeppar och rivet skal pch pressad saft av ½ citron. Blanda sockerärtor, purjolök, gurka, tomat och nykokt potatis. 

3. Blanda 500 g lammfärs med 1 msk tomatpuré, 2 tsk paprikapulver, ½ tsk salt, 2 krm svartpeppar och pressa ner 1 vitlöksklyfta. Blanda väl och forma färsen till 8 smala järpar. Stek dem som de är i en stekpanna med lite olja.

4. Stek lammfärsjärparna tillsammans med potatissalladen och 250 g morötter skurna i stavar att knapra på.

Kommentar Lite pyssligt att hålla på med. Mycket olika moment innan maten äntligen var klar, men gott var det! Skulle lätt kunna göra det igen, men kanske på en helg eller så när man orkar lägga lite mer tid i köket.






Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: