Bbq-marinerad kyckling med rostade grönsaker

Mitt betyg




Ingredienser
(4 pers)
Crème fraiche
Fullkornscouscous
Fänkål
Grillad aubergine
Knippmorötter
Kycklingben
Persiljerötter
Vitlöksklyfta
Balsamvinäger (H)
Chilipulver (H)
Grönsaksbuljong (H)
Honung (H)
Olja (H)
Paprikapulver (H)
Salt (H)
Svartpeppar (H)
Tomatpuré (H)

Gör så här
1. Om du grillar ute, tänd grillen. Sätt även ugnen på 225 grader till grönsakerna.

2. Blanda en marinad av 2 msk balsamvinäger, 2 msk honung, 2 msk tomatpuré, 2 tsk paprikapulver, 1 krm chilipulver, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Fördela marinaden på ca 1 kg kycklingben. Grilla kycklingen jämnt runtom tills de är genomstekta, eller lägg dem i en långpanna och stek i ugnen i ca 25-30 minuter.

3. Tvätta ½ knippe morötter och ca 200 g persiljerötter. Skär rotfrukterna i tunna klyftor. Skär bort de grova stjälkarna och det nedersta rotfästet på 1 fänkål och skär i klyftor.

4. Bred ut grönsakerna i en långpanna. Om du steker kycklingen i ugnen, ta ut långpannan och fördela grönsakerna runt kycklingen. Droppa över lite olja och krydda med 2 krm salt och 2 krm svartpeppar. Låt grönsakerna steka i ca 20 minuter.

5. Auberginecrème: Mixa 100 g grillad aubergine med 2 msk olja, 1 dl crème fraiche och pressa ner 1 vitlöksklyfta. Smaka av med svartpeppar.

6. Koka 4 portioner fullkornscouscous enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt ½ tärning grönsaksbuljong i vattnet istället för salt. 7. Servera kycklingen och ugnsrostade grönsaker med nykokt couscous och auberginecrème!

Kommentar En bra middag som barnen gillade, däremot är ingen av oss mycket för kycklingklubbor och skulle hellre välja kycklingfilé nästa gång. Auberginecrémen var en hit! Den kommer vi göra fler gånger och till andra maträtter. 






Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: