Dagens down



Dagens DOWN: Ett litet brev från CSN innehållande ett återkrav på 20.000 kr.

Ja, ni läste rätt. 20.000 laxar som vi hade kunnat gjort något JÄVLIGT mycket roligare för. Jag förstår inte hur svårt det kan vara att skapa ett system som folk förstår sig på? Återkravet beror på Johans lägenhetsförsäljning. Han fick försäljningsvinsten utbetald under höstterminen, och därför tog han inget studielån då. Men eftersom kontraktet var skrivet under vårterminen då Johan tog studielån, är det alltså för denna period vi blir återbetalningsskyldiga. Hade kontraktet skrivits 1½ månad senare, alltså under höstterminen, hade vi inte varit skyldiga något. Samma jävla skit som gjorde att han förlorade sin föräldrapenning alltså. Bye the way. Jag är på jävligt pissigt humör nu så Försäkringkassan kan gott få sig en släng av skeden. Johan har FORTFARANDE inte fått pengar för sina 10 pappadagar. Signe blir snart 7 månader. Nothing left to say...

Ja, hur ska man kunna veta allt? För en vanlig människa är det en direkt omöjlighet att förstå sig på alla lagar och relger som dessa byråkratiska arselen gömmer sig bakom. Om man inte vet vad man ska leta efter är det ganska svårt att hitta rätt. Johan ringde enkom och frågade CSN om detta i samband med lägenhetsförsäljningen, men fick inte veta något om detta. Varför inte ge lite information när folk ringer och vill göra rätt? Jävla slapprövar.

Men nu ska jag inte sura mer. Det finns faktiskt bra saker också. Som att vi i morgon äntligen ska få se huset! Jag känner mig förväntansfull. Det känns fortfarande ganska främmande att vi verkligen ska flytta dit, men jag antar att det känns mer verkligt när vi varit där. På eftermiddagen har jag skingrat tankarna och packat allt vi behöver för 11 dagar hemifrån. Det blir en hel del barnkläder om jag säger så... Nu har Signe blivit så stor så hon kräver lite annan "matsäck" än den i särklass bäst förpackade mammamjölken också. Gröt, ersättning (måltidsdryck), vattenflaskor, skedar och grejer.

Detta blir alltså våran sista sväng till fastlandet innan vi flyttar. Nästa gång vi åker över blir det för gott. Det känns bra. Det gör det verkligen. Jag är färdig här på ön och längtar hem.



Anna

Mne gud vad arg jag blir när jag läser detta!!!

2011-04-15 @ 15:39:55
URL: http://luene.blogg.se/
Terese

Fy fasen vad frustrerande. Usch!! Tur att det händer lite kul för er nu då mitt i eländet. Försäkringskassan har jag inte hört mycket bra om ...någonsin! Usch igen!

2011-04-15 @ 15:57:32
Jessica - Mamma till bustrollet Neo

Jag blir också så himla arg när jag läser detta! Jag kan verkligen inte förstå hur det ens finns en chans att detta ska hända då han dessutom ringt CSN innan och frågat om detta, och de inte meddelar honom? I såna lägen tycker jag CSN får skylla sig själva och inte kräva på pengar, då kanske de skulle börja informera i framtiden, om det svider lite för dem.



Ser fram emot bilder på huset! Är nästan lika spänd och förväntansfull som du/ni är!! :)

2011-04-15 @ 15:58:59
URL: http://ettogonblickisander.wordpress.com/
emelie med Hugo å Vilma

Idioti alltså!



//emelie

2011-04-17 @ 20:12:00


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: