Falukorv i ugn



En klassiker som säkert de flesta gjort någon gång. Men bara för sakens skull lägger jag ut recept även på detta. Till en så här mastig mat är det gott med en fräsch sallad till. Gissar att denna rätt går hem hos de flesta barn, åtminstonde hos Estrid!

4-6 portioner

Du behöver:
3 msk smör
1 falukorvsring
1 gullök
1 äpple
1 tomat
4 msk bostongurka

½ dl riven ost
ketchup & senap
10 potatisar
en skvätt mjölk
salt & peppar

Gör så här:
Skär tomat, äpple och lök i skivor. Smörj en ungsform och lägg ner korven. Skär sedan djupa jack i korven för att klämma ner de skivade grönsakerna och frukten. Täck sen med bostongurka, ketchup, senap och lite salt och peppar på toppen. Allra sist den rivna osten! Sen ska korven in i ugnen på 225 grader i ca. 20 minuter eller tills osten fått fin färg.

Koka potatisen och mosa den med elvisp. Jag behåller alltid skalet på, men sköljer potatisen noga. Smaka sedan av med mjölk, smör och salt så att moset får en bra konstistens och smakar gött!




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: