Skofynd!

Jag köper ju inte sådär fasansfullt mycket barnkläder. Jag gillar barnkläder och tycker om att göra Estridh fin, men jag tycker det är alldeles för dyrt med tanke på hur kort tid hon kan ha kläderna. Därför köper jag hellre begagnat! Dessutom har Estridh fått och fått ärva massor av kläder från nära och kära, så vi har inte behövt handla eget. Nu när det kommer en ny bebis är det praktiskt om det blir en filcka, då kan alla strumpbyxor och klänningar komma till användning ytterligare en gång. Det kommer det nog göra även om det blir en pojke. Nja, kanske inte klänningarna med de rosa sandlarna i alla fall! :) 

Jag tänkte bara visa vad mycket fynd jag gjort på Estridhs skofront på sistonde! Det är ju faktiskt galet att man i butik får betala lika mycket för ett par skor som jag betalat för samtliga par här nedan...



Kavat och Pax, skor som passar till nästa sommar.



Höst/vårskor och ett par stövlar. Köpte dem i ett skopaket av min kollega tillsammans med sandlerna ovan. Pris för alla fem par 300 kr.



Sommar/dagisskor som hon använder i år (därför de är så skitiga).
Köpta på loppis för 20 kr, 30 kr och 40 kr.



De här har Estridhs fått av farmor, passar bra till nästa sommar. 
De är köpta på secoundhand för 20 kr, nästa helt oanvända!
 


Folk pratar ju om hur otroligt mycket pengar det kostar att ha barn, vilket jag blir ganska trött på ibland. Åtminstonde är inte småbarn dyra, definitivt inte dyrare än vad man gör dem!  Man kan faktiskt handla begagnat, ärvar kläder, hitta på pyssel och aktiviter som inte kostar en förmögenhet och få nöjda och glada barn ändå!


Anki

Håller helt med om tjatet att barn kostar så mycket! Jag har själv fått och köpt massor av begagnat som sett nytt ut! Fördelen med att köpa begagnade kläder och få är att alla färgämnen och kemikalier är urtvättade för längesedan och man spar massor på miljön (detta läste jag i en bligg; När du köper ett plagg second hand sparas hela 97 procent energi jämfört med om samma plagg hade nyproducerats.), det är jätteEKO att köpa beg.kläder!



Jag har själv bara köpt 3 par skor till Tyra, 2 av dem var på rea och sammanladt gav jag 70 spänn för båda!

2010-06-04 @ 20:44:47
URL: http://annkristinjenssen.blogg.se/


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: