Middag med vänner och god efterrätt!

I går hade jag några goda vänner och kollegor här på middag. Riktigt trevligt! Känns så konstigt att vi snart ska flytta och att vi inte alls kommer ses varje dag, som tidigare. Det blir en helt annan vardag, ett helt annat liv!

Det var i alla fall uppskattat att få sitta ner med alla och bara prata och umgås. Johan hade lagat god lax och jag testade att göra en jordgubbstårsta med vit choklad och maräng till efterrätt. Det smakade bra. Himla lätt tårta att göra egentligen! Lägger upp receptet här nedan.  





Marängen
5 äggvitor
2,5 dl strösocker
1 tsk ättiksprit
1 msk majsstärkelse
150 g hackad vit choklad
100 g mandelspån

Fyllningen
5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
6 dl skivade jordgubbar
1 dl hackad mynta

Slå på ungen på 175 grader. Vispa äggvitorna styvt, och rör sen ner sockret. Fortsätt vispa till en tjock seg smet. Vänd ner ättiksprit, stärkelse, choklad och mandel. Bred ut på bakpappersklädd plåt. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kallna, och dela sen bottnen på mitten.

Vispa grädden med vaniljsockret. Vänd ner jordgubbar och mynta. Lägg ihop bottnarna med jordgubbsgrädden emellan. Garnera med jordgubbar!

Det enda som var lite knepigt var marängen. Vet inte om jag gjorde fel, men när jag hade i sockret blev smeten av äggvita väldigt lös. Detta resulterade i en seg och ganska platt maräng som ni ser. Den liknar mer en gammal pannkaka än en fluffig maräng, haha.. Men mi kanske är bättre än mig på att lyckas med marängen, men trots den platta marängen blev tårtan väldigt fräsch och god!





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: