Sjukdag med sugarpastepyssel

Jag och Essi har sjukdag idag... Det betyder att man ser på Hitta Nemo tre gånger och leker med Playdoo. En annan sak som jag ägnat dagen åt är en (för mig) ny form av pyssel som jag precis upptäckt - sugarpaste! Det passar perfekt att hålla på med när Estridh gör sina kreationer i Playdoo, och dessutom ett utmärkt tidfördriv under sjukdagar som dessa.

Sugarpaste är en ätbar massa som liknar marshipan i konsistensen. Utmärkt att ha till kakdekorationer och klä in tårtor i. Den är väldigt lättjobbad och går att variera i det oändliga. Jag hittade ett nedanstående recept på internet, tycker det funkade jättebra. Så idag har det blivit dekorationsrosor i massor. Eftersom jag fyller år nästa helg tänkte jag bjuda på tårtor & chokladcupcakes med de här små skönheterna på. Blir nog fint!  

♥ Detta behöver du:
1 msk gelatinpulver
4 msk kallt vatten
1 msk matolja
1½ dl vit baksirap
ca 15 dl florsocker

Gör så här:
Lägg gelatinpulvret och vattnet i vattenbad över en kastrull med sjudande vatten. När gelatinet har löst sig helt i vattnet, häll i oljan och sirapen. Häll sen upp florsockret i en stor skål och i med vätskeblandningen. Blanda sedan för hand eller med en hushållsmaskin, ej elvisp. När blandningen är någorlunda fast och inte alltför kladdig, ta upp och knåda tills den är slät. Tillsätt lite mer florsocker om det behövs men hellre för lite florsocker än för mycket. Vira in degen ordentligt i plastfolie, förvara sedan detta mörkt i en lufttät burk och låt degen vila där någon dag innan den ska användas. Förvaras i rumstemperatur och håller minst en månad.



Tror det blir fint med dessa på chokladcupcakes! ♥

Det finns ju dem som klär in hela tårtor i sugarpaste och gör riktiga konstverk, själv tyckte jag att de här små rosorna var pillriga nog att göra. Men fint blir det! Kul dessutom att kunna bjuda på något man gjort alldeles själv, sånt gillar ju jag :)



Terese

Jättefina!! Jag blir så glad av att se och läsa dina pyssel-inlägg. :)

2010-04-19 @ 21:44:13
Annika

Så fint! Har du använt röd karamellfärg? Mer till en del rosor och mindre till endel kanske?

2010-04-19 @ 22:01:07
Malin;

Åh så fint!!! Det vill jag prova! Det ser supergott ut.

2010-04-20 @ 11:36:54
URL: http://malinlolita.blogg.se/


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: