Vecka 17

Magen växer och veckorna rullar på. Just nu kan både jag och Johan tydligt känna hur kanten på livmodern når upp till naveln ungefär. Tydligast är det när man ligger på rygg och har en sammandragning, då är livmodern hård som en liten fotboll. Overkligt att det faktiskt bor en liten människa där inne!

Sen har en ny åkomma drabbat mig - foglossning. Har aldrig känt av detta tidigare, men efter att ha googlat och läst anatomikartor är jag relativt säker. Antagligen är jag ûberkänslig för hormoner denna graviditet eller så är det en superduperbebis där inne som gör allt för att märkas. För aldrig tidigare har jag varit så påverkad under en graviditet som nu. Ja, det är väldigt tydligt att inte bara barnen blir helt unika, varje graviditet är också alldeles unik! Ni som haft foglossning, blev det värre med tiden? Vad gjorde ni för att lindra?

Vill ni veta en rolig sak i stället? Förra vecka började jag känna ett pirrande sprattel i magen, men var inte helt övertygad. Nu är jag däremot ganska säker på att det är bebisen jag känner. De första minisparkarna! Så underbart! ♥ Det är fortfarande svårt att njuta av den här tiden fullt ut, men jag tror att ett bra besked på ultraljudet nästa vecka skulle göra det lättare att slappna av. 4 dagar kvar nu. Jag längtar!

 



Grandinar'n

Förra gången så blev jag sjukskriven v.13 och resten av graviditeten pga svår foglossning. Denna gången så känner jag dock av det, men inte alls den konstanta smärtan som jag hade förra gången.



:)

2010-04-07 @ 21:07:46
URL: http://ceekaay.blogg.se/
A

Massage tycker jag är det enda som hjälper, men det hjälper bara för stunden, sen när man börjar gå och böja sig och lyfta saker så börjar det göra ont igen, iaf på mig..sitter kvar även efter graviditeten :/

2010-04-07 @ 22:08:50
emma.

Jag fick lite foglossning mot slutet av min graviditet, jag fick ett stödbälte av min BM som faktiskt hjälpte lite när man skulle ut och gå. Vet inte om det kan hjälpa dig men du kan ju höra med din barnmorska? (:

2010-04-07 @ 22:25:35
URL: http://lumparfru.blogg.se/
Marie-Från en prematurmammas hjärta-

såå vacker mage:D har tyvärr ingen egen erfarenhet av foglossning men en kompis hade de sin andra graviditet också. I hennes fall så blev det inte bättre men det är säker väldigt individuellt! stor kram

sabina

vad fin du är tjejen!

håller tummarna för att du kan andas ut snart. :)

2010-04-08 @ 10:53:57
URL: http://sabinabergstedt.blogg.se/
Malin;

Åh vad mysigt! Jobbigt med foglossning men det för ju någonting gott med sig! KRAM

2010-04-08 @ 12:23:48
URL: http://malinlolita.blogg.se/
Madelene - mamma till Elliot

jag led nått fruktansvärt av foglossning. men hade också oturen att va höggravid under vintern, halkade 3 ggr och det hjälpte inte :(. tycker inte att något hjälpte mig. hemskt det där, lyckan e väll att det försvinner när barnet e ute. kram

2010-04-08 @ 14:59:59
URL: http://maddihz.blogg.se/
Josefine

Jag hade foglossning typ halva graviditeten, nått som gjorde att det kändes bättre var att köpa nya sängar, det lindrade på slutet. Hade man vetat det tidigare hade man införskaffat det tidigare.

2010-04-08 @ 15:13:26
URL: http://blog.tomakeitreal.se/
mathilda

vilken fin blogg du har. Jag hade foglossning hela min gaviditet. men det blev värre ju större jag blev.Har även fortfarande problem tyvärr. Det finns ett bält som du kan köpa, det trycker ihop bäckenbenet. Det var min räddning kan inte vara utan Hoppas det inte blir värre för dig.:)

2010-04-09 @ 00:56:34
Anki

Jag hade jättejobbig foglossning med min Tyra. Men jag tyckte nog att man vande sig, eller så accepterade man det bara med tiden. Visst att det gjorde om man jag gjorde allt lite långsammare och undvek tunga lyft då tyckte jag inte smärtan var så jobbig tillslut, och jag är ganska gnällig haha =)



Hoppas det bli bättre!

2010-04-09 @ 15:35:31
URL: http://annkristinjenssen.blogg.se/
Anonym

Fin mage du har Pauline, en kula. :)

Jo minsann er dotter är mer lik dig nu än din kille.

2010-04-09 @ 22:49:36
Andrea

Jag jobbar som barnflicka åt en familj just pga av foglossningsproblem. Mamman i familjen har fortfarande fruktansvärt ont efter att ha fött sina två barn och behöver hjälp med tunga lyft, hundpromenader, dagishämtning mm. Vi hoppas alla att det ska bli bättre men delar av smärtorna kommer nog aldrig försvinna, tyvärr. :(

Hon har iaf ett bälte som trycker ihop bäckenet, och det verkar lindra. Verkar inte finnas så mycket man egentligen kan göra åt det, mer än att inte överbelasta sig i onödan.



Förmodligen försvinner smärtorna när bebisen är född, det är relativt ovanligt att man går och har ont 2,5 år efter första barnet är fött. Så du behöver nog inte oroa dig!

All lycka till er, ska bli spännande att få följa er genom den här bebisresan! :)

2010-04-11 @ 12:11:30
URL: http://thegreenspot.blogg.se/


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: