Bara jag och lilla E

Goddag i stugorna!

Hoppas det är fint med er och att ni tar hand om varandra. Jag och Estridh jongulerar med vardagens alla bollar alldeles på egen hand nu när karl'n i huset studerar på annan ort i de 9 kommande veckorna. Det är otroligt tråkigt att vara ensam hemma, så det är tur att jag har Estridh att sällskapa med, annars hade jag troligt vis slitit av mig håret... En sak som blir väldigt påtaglig när man helt plötligt blir ensam med ett barn och alla hushållssysslor är hur fantastiskt mycket jobb och planering det ligger bakom för att får vardagen att gå runt. Man tänker inte på det på samma sätt när man alltid är två som hjälps åt.

Nu är det jag, ensam som ska se till att handla, laga mat varje dag, läsa godnattsagor, hämta/lämna på dagis, ordna barnvakt för att gå på föräldramöten, betala räkningar, tanka bilen, plocka in fallfruken från gården och safta och sylta, se till att det finns rena kläder i garderoben och jobba heltid som grädde på moset. Under tiden jag gör allt detta skänker jag en beundrande tanke till alla er ensamtående föräldrar där ute som varje dag lägger vardagens pussel alldeles på egen hand. Det är beundransvärt.


Men bortsätt från den planering och tid som krävs av mig för att få det att funka, är det riktigt mysigt att vara själv med Estridh. Vi läser böcker, lagar mat tillsammans (läs: jag lagar mat och Estridh slaskar med vattenkranen) och i går plockade vi in päron från gården och gjorde päronmarmelad med vanilj och citron. Riktigt mumsigt! Estridh var något skeptisk till en början, och tyckte att jag skulle börja och smaka. När jag gjort det gick även hon med på att ta sig en sked av den söta marmeladen. Hennes reaktion var "MERA!!!!". Ett bra omdöme med andra ord. Tänkte lägga upp bilder och recept här i dagarna...

Jag har kommit efter med bilder här i bloggen, får ta någon fin bild på Estridh så ni får se hur stor hon blivit. Och kanske en på magen som också börjar puta faktiskt - mammajeansen är redan på :) Puss & hej!



lisen

vad härligt :)

ser framemot massa bilder :)

kram

2009-09-23 @ 12:53:47
marie

ser framemot bilder!!

2009-09-23 @ 16:52:00
URL: http://sezzan85.blogg.se/
Charlotte

Oh, vad roligt att du skrivit igen!

2009-09-25 @ 10:53:29
URL: http://konfekt.blogg.se/
stina

alltså pauline, jag fullkomligt älskar över hur du uttrycker dig i ord. det är det som gör att man verkligen fastnar för din blogg. för det finns ju så många bloggar som skrivs utav mammor och där huvudämnet är barn och familj. men det är endast din som berör mig på riktigt och som verkligen fångar mitt intresse.

Din blogg är som en fantastisk bok!

Det är så härligt att läsa om hur otroligt duktig och ambitiös du är som mamma för att vara så ung och för tillfället även ensam.

Du är beundransvärd, vet du det?

2009-09-26 @ 20:49:03
URL: http://stinasohlberg.blogg.se/
Anki

Plingplong!



Har jag sagt grattis till nya bebisen? GRATTIS i så fall om jag missat det!



Jag håller med, jag tycker också det är beundransvärt med ensamstående föräldrar. Jag märke själv hur jobbigt det var när min sambo var iväg i Oslo och jobbade, innan vi flyttade dit.



Och du? Jag sitter här varje kväll och försöker trycka in mig på dina tidigare inlägg, för det är det orden längst upp är va? Kommer som du kanske förstår inte in, jag skulle vilja veta vad det var för brun utan sol du använde? Resultatet blev så himla snyggt av det!



Kram!



2009-09-27 @ 21:39:27
URL: http://annkristinjenssen.blogg.se/
camilla

fin o härlig blogg att läsa :)//camilla

2009-09-28 @ 20:25:16
URL: http://crimilla.blogg.se/
anne

hur blev håret? bilder bilder...

har magen växt nått?? Bilder bilder :)

2009-09-28 @ 21:10:46
URL: http://lyckligmamma85.blogspot.com


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: