Sticka

De senaste åren har stickning varit ett intresse som väckts hos mig fler gånger, men jag har aldrig riktigt haft tid eller tålamod att sätta mig ner och ge utlopp för det. På riktigt. Nu kom jag av en slump in på den här bloggen som bjuder på fantastiska handarbeten och en redig portion inspiration. Sånt imponerar på mig! Förstå vad mycket tid, tålamod och talang det ligger bakom alla dessa små kontsverk. 

Jag tror jag skulle kunna bli bra på att sticka, bara jag lärde mig. Jag är som lite lagd åt det kreativa hållet :) Däremot är jag väldigt lat och bekväm av naturen, och gillar när saker är enkla och går fort. Det går inte riktigt i ihop med tidskrävande projekt där man måste ha tålamodet i högsta hugg, om jag säger så...

Trots det ska jag banne mig försöka! Vill man så kan man. Och jag ska inte bara lära mig sticka, jag ska bli bra på det också! 


Två projekt till Estridh:
- en vante som ännu inte fått någon tumme
- vristen på en socka som nu ska få en häl och fot


Vristen på sockan, jag övar mig på flätstickning


Ett fint garn som jag ännu inte kommit på vad det ska bli :)


En namnmössa till Estridh

Eftersom jag inte har någon som kan lära mig IRL har jag fått ta min kära vän Internet till hjälp. Där har jag hittills lärt mig massor, bara av att läsa innan till - lägga upp maskor, räta maskor, aviga maskor, minska maskor, öka maskor, flytta maskor så att det blir diagonala mönster, göra flätor (nästan) och sticka resår. Men en stor lucka i mitt kunskapsförråd gällande stickning är att l ä s a  m ö n s t e r. Herregud... jag syr ju inte ens kläder efter mönster, hur ska jag då kunna ha tålamod att förstå detta?!

Någon av er som kan? Har ni någon bra nybörjar-sida att tipsa om?

Jaja. Tids nog kanske Gud där uppe hör min bön och förser mig med en personlig syslöjdsfröken. Det hade varit gött! Tills dess får jag fortsätta leta på internet i jaken på en begriplig förklaring (gärna Youtube-klipp eller liknande) på hur man stickar hälen på en socka.

Vecka 19

Det slår mig oftare och oftare vad tiden går fort, och visst gör den? Nästa vecka är vi halvvägs på denna resa som ska ta oss till våran fina lilla bebis. Föresten känner jag den bubbla där inne sen ungefär 2-3 veckor tillbaka. Men mest är det träningsvärk i livmodern som spökar, små sammadragningar som gör en påmind om vad som faktiskt väntar.

Att vara gravid sätter bland annat fart på många tankar i huvudet. Tankar om livet och framtiden. Reltioner blir väldigt viktiga och känslorna många. Jag minns detta från när jag väntade Estridh, känslan att vara enormt stark i sinnet, men på samma gång så skör. När människor möter nya utmaningar i livet möter man på något vis sig själv. Det är lite som att granska sig själv i spegeln, alltid hittar man något nytt. Något man inte sätt hos sig själv förut. En ny dröm. En ny känsla. En ny sida av sig själv.


Idag går jag in i vecka 19

Jag kan inte förklara det bättre än att graviditeten på något vis öppnar upp helt nya sidor av en själv. Som en öppen kanal rakt i in i det undermedvetna. Kanske är det meningen? Förbereda mamman på omställningen och det nya livet. Det nya livet... Ja, är det inte märkligt egentligen? Det växer ett nytt liv där inne. I mig. I min mage. Av mitt kött och blod.
 
Nu ska jag sluta tänka. Bara sätta mig och helt hjärndött glo på debatten mellan Linda Rosing och Kissie om plastikoperationer. Man behöver sånt också i bland :)

Estridhs 2-årskalas

Estridh hade en otroligt fin födelsdag, och senare också födelsdagsfest. På förmiddagen kom hennes kompisar och vi hade lite barnkalas och senare på eftermiddagen kom hela släkten.

Hon fick massor av saker hon önskat sig, en spis/diskhornkastruller, vispar, slevar och annat husgeråd till denna, leksaksmat, kaffebryggare, pussel, kläder, en liten toaring så hon kan gå på toaletten själv, en cykel med stödhjul och sist men inte minst en kaninkompis till Lea - lilla Thilde (bilder på henne kommer). Estridh älskar allt hon fick, och inte minst Thilde.  


Så tack alla som uppvaktade henne på hennes födelsedag! 


Jag hade bakat två tårtor, tur att min mamma hade med sig en till för vi blev väldigt många!Mitt fina lilla födelsedagsbarn blåser ut sin två ljus på tårtan


Estridhs önskelista

I morgon fyller Estridh 2 år. Hon har minsann blivit stor! Jag kommer i håg den här dagen för 2 år sen som om den var igår, värkarna började på förmiddagen och jag var förväntansfull på att snart få träffa den lilla människa som gömt sig i min mage. Tänk, då visste jag inte ens vem hon var? Nu, 2 år senare känns det så självklart att hon alltid varit en del av mitt liv. Tiden går fort...

Så med anledning av hennes stundande fördelsedag tänkte jag sammanfatta en önskelista till henne. Detta är en blandad kompott av sånt hon gillar att leka med och sånt som hon behöver.

 • Leksaksspis
 • Kastruller, porslin och andra kökstillbehör
 • Pussel (lägga figurer på rätt plats, eller enklare "mönsterpassning")
 • Hon älskar att rita och måla, så allt i pysselväg :)
 • Toalettring för extra små stjärtar
 • Dockorkläder till dem
 • Docksäng
 • En kaninkompis (hona) till hennes lilla Lea nu numera är ensam...
 • Böcker

  Blir det dagis i morgon kommer hennes polare bli glada, får då bjuder hon på födelsedagsglass! Till helgen blir det släkt- och barnkalas såvida vi är friska vill säga. Då ska jag och Estridh baka och trixa i köket, det blir kul :)