Drömmar om framtiden och ett oväntat besök!

Gud vad jag drömmer om dagarna... Det är drömmar om allt mellan himmel och jord - allt från en stor fin familj till en diskmaskin i köket. Men det känns bra, jag gillar ändå den här drömperioden. Den här perioden när man ser fram mot, planerar och längtar efter framtiden. Även om jag önskar att jag hade allting nu, så är det ganska charmigt att få drömma. Men jag vet att inom ett halvår har många av mina saker på framtidsönskelistan att uppfyllas. Jag och Johan vill samma saker och fantiserar om en underbar framtid tillsammans. Så jag är en väldigt lycklig drömmare!


En annan mysig sak var att jag fick oväntat besök idag!
Två av mina gamla kompisar från gymnasiet ringde och sa att de var i stan. Vi bestämde att ses vid stationen och ta bussen hem till mig. Jag uppskattade det verkligen! Jag hade aldrig kunnat gissa att just dem skulle komma och hälsa på mig idag, men jag blev väldigt glad över att de ville träffa mig! Vi har inte träffats sen dagen vi tog studenten, och det har minst sagt hänt massor i våra liv sedan dess. Det var första gången de träffade Estridh, till exempel. Men jag är himla stolt att visa upp min fina familj, så himla stolt över allt vi har tillsammans.

Det var kul att höra hur deras liv ser ut nu. De ska resa till Indien några månader och bo uppe i bergen... Förstå vad härligt!? Jag hoppas det inte dröjer 2 år tills nästa gång vi ses... Jag och Estridh får ta en sväng förbi Stockholm och hälsa på till sommaren kanske. 

Söndagspromenad

Ganska nära där vi bor finns en jättemysig liten å som vi brukar gå till. Det är så fint att se hur allting försändras med årstiderna där. Snart är det vår - då kommer blåsippor och tusselagos trängas i backarna. Jag längtar tills vårblommorna kommer och jag kan visa Estridh hur man plockar dem. Hur de doftar och att de har olika färger. Åh, jag vill ha vår nu!

I början på april förra året minns jag att jag gick med Estridh i vagnen här. Solen sken, jag hade ingen jacka och det var en av det där första, riktigt varma vårdagarna. Då kunde man skymta blåsippor i skogskanten, men det känns ganska långt tills dess när man ser all is och snö... Men det gör inte så mycket, på en sån här fin plats har alla årstider sin charm.


Estridh gillar att åka skrinda


Alla årstider är vackra här


Mysig söndagspromenad


Estridh tittar på ån och det brusande vattnet

En eftermiddg i lekparken

Johan och hans pappa har snickrat klart det sista här i lägenheten under dagen, det blev verkligen supersnyggt! Men eftersom sågar, spån och verktyg inte är en så där jättebra barnvälig miljö så fick bebisen och jag hitta på något annat under tiden. Vi åkte vi förbi hennes farmor en stund, tog en sväng på stan (köpte jättefina vårskor till Estridh, bilder kommer i morgon!) och sen har vi lekt i lekparken.

Estridh är så roligt, och så söt. Hon pratar massor nu! Det bara bubblar nya ord ur hennes lilla mun varje dag. Några av de nya orden är bland andra "gunga" som hon tjatade om att få göra heeela tiden i dag i lekparken.

Jag har minsann världens finaste lilla unge. Här är lite bilder:


På väg till lekparken


Världens vackraste


Sötnos


Estridh tittar på bilarna


Så där låter bilen!


Hon har sina nya vårskor på sig. Närmre bilder på dem kommer senare...


Lekparken ser inte så där jättekul ut så här års... Vi vill ha gröna gräsmattor nu!


Gunga är det roligaste som finns! Speciellt i en sån här.


Åka rutschkana med mamma


Hon är en riktig våghals som bar säger "Mera, mera!" så fort man kommer ner

Är det inte underbart när våren knackar på dörren?


Jag hämtar min lilla tjej på förskolan klockan fyra och solen skiner forfarande. Den värmer lite i ryggen och kastar långa skuggor på asfalten som håller på att torka upp. För bara några veckor sedan var det mörkt, kallt och rått den här tiden på eftermiddagen. Nu kan vi till och med kisa mot himlen och få solen i ögonen. Jag älskar den här årstiden! Välkommen våren.


Nyklippt

Jag klippte Estridh nu ikväll. Vi kom på att hon nog var i stort behov att klippa sitt hår lite. Man tänker ju inte på att små barn behöver klippas ibland, men det gör dem. Efter att ha funderat lite fram och tillbaka på hur vi ska klippa hennes lugg blev det tillslut kort lugg. Vi tycker egentligen att hon ska ha lång snedlugg, men fram tills hon blir stå stor så hon accepterar att ha ett hårspänne så får hon ha kort lugg tror jag... Ganska praktiskt, nu åker den inte i ögonen hela tiden!

Föresten, har ni sätt Familjen Annorlunda? Mamman Rose-Marie som har 8 barn (tre stycken tvillingpar + två stor barn) har en dotter i Estridh ålder som heter Enya. Jag tycker hon är supersöt, och faktiskt lite lik Estridh (det är ju därför hon är söt!). Hon har iallafall en skitgullig liten lugg som inspirerade mig till att klippa Estridhs så. Så här blev resultatet:


BEFORE and AFTER


BEFORE: ingen lugg och ganska långa, tuffsiga lockar.
AFTER: en söt liten lugg med en jämn välklippt frisyr!


Såhär tuffsig i håret var hon innan


I behov av klippning


Hårtussen blev inte så stor, men efter några klipp såg hon ut såhär:


Jag klippte luggen kort och toppade hennes lockar över 1cm. Jag försökte också jämna till hennes hår på sidorna och de långa i bak...


Nej, nu vill jag inte bli fotad mer!


Se vad snäll och söt hon ser ut i en liten lugg!?

Ta hand om varandra där ute, jag gillar er. Puss & kram!

Skivstång/spinning 90 minuter

I morse när Johan sa att han skulle på ett skivstång/spinningpass gnällde jag lite över att jag inte hade tränat på flera dagar och att jag aldrig hade tid. I kväll skulle jag inte heller kunna träna utan få sitta hemma, ensam och småäta något ur kylen i väntan på att han kommer hem.


Men nu fick jag ett sms av honom, det lyder som följer: "Hej älskling! Vi ska träna ikväll du och jag. På samma skivstångspass. Kul va? Mamma är barnvakt. Puss puss!"


Han är söt min sambo. En morgon låg den här lappen tex. lindad kring min tandborste.


Det är roligt att träna tillsammans, även om jag känner att tävlingsmänniskan Pauline tränger sig på mer än vanligt för jag måste ju vara bättre än Johan :P Men det är ju bra! Då får man ju mer ut av träningen om man ger 110%. En annan sak som ska bli kul är att testa spinning, har bara gjort det en gång på gymnasiet. Johan är grym på det så han får hjälpa mig att ställa in min cykel. Det blir ett tufft träningpass med andra ord - en timme stivstång + 30 minuter spinning på slutet. Önska mig lycka till!


Längtar efter sommaren


Sommarminnen


Det ser ut att lösa sig med våran sommarplanering nu. Jag har fått mina semesterveckor 18, 27 och 28 beviljade och jag har med hjälp av snälla kollegor lyckats möblerat om i mitt arbetsschema så att jag kan hämta Estridh på förskolan de dagar Johan är på praktik. Han ska ju vara på sjön och praktisera en stor del av sommaren, och då blir jag själv med henne. Vi har ju delat upp hämtning/lämning ganska fint tills nu, men eftersom han blir borta en del i veckorna måste man lappa i hop schemat så att det passar. Men nu tror jag äntligen att det kommer funka!

För att hon inte ska behöva gå så långa veckor då jag jobbar och är själv med henne, ska jag lägga in om föräldraledigt på måndagarna dessa veckor. Då blir det lite mer ledigt tillsammans med henne. Kommer bli skönt att ha en extra dag med henne. Kanske åka och bada, gå ner på stan eller hälsa på någon över helgen och stanna en dag extra!

Gud vad jag längtar efter sommaren nu. Solen, värmen, sand mellan tårna och bara ben. Eller känna gräset under fötterna! Jag längtar också tills Estridh ska få ett par söta sommarsandaler att springa omkring i. Åh, ge mig sommar nu!


En snabbresumé av helgen:

God morgon!

Jag har haft en lång och skön helg, känns verkligen som vi har tagit tillvara på den lediga tiden tillsammans där hemma. I lördags kom min syster, hennes sambo och deras lilla son Gordon (snart 1 år) och hälsade på oss. Det var riktigt roligt att ses, det blir tyvärr inte så ofta... Kusinerna lekte tillsammans, även om det tog ett tag för Estridh att accpetera att man måste dela med sig av leksakerna. Vi åt god mat tillsammans och gick en promenad med vagnarna. Hopaps det inte dröjer så länge innan vi ses igen! Då är det vår tur att ta tåget upp till dem.


Det var länge sen man hade en liten bebis som ålade sig på golvet hemma!


Världens sötaste lilla systerson!


Vi fick den här påskblomman av dem, tack! Den luktar supergott.

I går hann vi också med mycket. Klockan 9.00 hängde vi på låset till badhuset. Estridh älskar ju att bada, så vi tyckte det var på tiden att åka dit. Och jag kan bara säga en sak: hon älskar vatten! Vi bubblade i bubbelpoolen, åkte hundra gånger i rutchkanan och lekte i äventyrsbadet. Där är det lite kallare vatten, så Estridh darrade efter en stund och blev blå om läpparna, men trots det tyckte hon att det var så kul så hon skrattade och ville bada mer. Men vi gick och värmde oss i bubbelpoolen där Estridh sprang uppe på kanten runt omkring och bara kastade sig ner i vattnet med ett skratt. Förutom det var nog rutchkanan favoriten. Vi turades om att ha henne på magen när vi åkte, och så fort vi landade i vattnet och höll upp henne ovanför ytan hörde man henne säga "Mera, mera!".

Ja, så det var riktigt kul. På eftermiddagen hälsade vi på en kompis till Johan och hans familj. Estridh och deras 3 årige son lekte för fullt och kröp i tunnlar tillsammans (även om Estridh ibland var mer intressad av bullarna uppe på bordet..). Ja, så det har varit en väldigt trevlig helg tycker jag!

Nu ska jag sätta tänderna i en ny arbetsvecka. Förhoppningsvis med lite mer bilder här i bloggen än vad jag bjöd på förra veckan. Ha det fint, puss!

Hälsa på djuren

Jag och Estridh fick en timme över idag medans Johan var på gymmet. Eftersom vi inte hade så mycket annat för oss så åkte vi förbi 4H-gården igen, Estridh gillade ju att vara där sist. Då var hon lite rädd för djuren i början, men inte nu! Idag sprang hon fram till kossorna och getterna och hittade precis i ladugården vart de olika djuren fanns. Hon klappade och matade som aldrig förr. Kul! Det ska nog bli bon'tjej av henne också ska vi se :P


På väg till 4H-gården, vi var nästan själva där idag.


Vi två


Om du visste vad jag älskar dig!


<3


Estridh hälsar på kaninerna


Hästarna i hagen


Estridh tittar på djuren i hagen

"Dumpa botta!"

I veckan sa Estridh för första gången två riktiga ord i följd! Det var när Johan skulle klä på henne och gå till dagis som hon passade på att glänsa med sina språkkunskper. Han hade satt på henne en strumpa och en sko på ena foten, när hon höll upp den foten som var barfota och sa "dumpa botta!" (strumpa borta). Så himla smart och duktig! Tänk att hon börjar sätta ihop små meningar nu. Min stora tjej.

4H-gården

I går var vi till 4H-gården här i stan, tillsammans med Estridhs farmor. Kanske är det bara jag som inte hade en aning om vad 4H-gårdarna var för något.. men det är i allafall ett koncept där man jobbar för att barn och ungdomar ska få möjligheten att se och tand hand om svenska lantdjur. 4H-gårdarna finns runt om i landet (och även utomlands) och står för hjärta (medkänsla), huvud (kunskap), hand (färdighet), och hälsa (ett sund levnadssätt). Man har helt enkelt samlat en massa fina gamla "laggårdsdjur" som man får komma och kika på ur mycket man vill! Höns, getter, hästar, kossor, grisar och en och annan bondkatt.

Eftersom jag är en riktig bondtjej ut i fingertopparna så är det skam att mitt barn aldrig sätt en kossa (annat än på bild) vid 1 års ålder. Men idag var vi äntligen dit! Riktigt trevlig var det. Vi såg en ruskigt stor sugga, klappade getter och såg när en av katterna åt upp en mus. Här kommer bilderna:

 

Estridh och farmor går hand i hand på väg mot kaninerna


Johan tar en mysbild på oss två



Kaninerna var jättespännande!



Estridh skrek av glädje när hon fick syn på dem, så kul var det!


Sen hälsade vi på Estridhs favoritdjur - katten!


Vem har vi här då...? Storsuggan!


Jag har aldrig sätt en sån stor gris!


Estridh blev jätterädd och grät när den kom mot henne.. Om jag var lika lite som henne hade jag också blivit rädd!


Nöffie


Den hade som svinborst på ryggen, kändes precis som en igekott!


Kossa-muu var fanns också på gården



Små söta getter (de var också läskiga tyckte Estridh)



Nu ska tjejerna ut på en liten ridtur


Den minsta hästen hette Madonna, den gillade Estridh!!


Titta vilken fin häst!


Tänk att man kan vara så liten som Madonna fast man är närmare 30 år gammal!


Estridh får syn på att Johan har tuggummi i munnen, det är spännande.

Min lilla hjälpreda


I dag hade jag turen att kunna sluta lite tidigare från jobbet, så jag hämtade Estridh redan kl. 14:00 på förskolan. Pratade lite med hennes fröken som berättade att Estridh var allas lilla förebild när de är ute och lekter på gården. Hon är så självständig och framåt. Hon gnäller aldrig, inte ens om hon ramlar. Då kämpar hon med sin gigantiska overall och vingliga ben tills hos står upp igen. Sen gillar hon att kasta snöbollar också. Hennes fröken hade kastat en på Estridh, och hon hade skrattat så hon höll på att kikna. Sen hade Estridh försökt plock upp samma snö och kasta tillbaka. Min sötnos, vilken tur fröknarna har som får leka med sig hela dagarna!

Nu har vi kommit hem och hon har hjälpt mig att damsuga, lägga i en tvättmaskin och städa toaletten. Och hon är verkligen behjälplig! Läggar man det som ska in i tvättmaskinen framför i en liten hög och säger åt henne att lägga in det, så gör hon det. Under tiden kan jag sortera det som är kvar efter färg. Vilket team vi är - jag och bebisen.

Just nu sitter hon och smetar in sina kinder med kycklingrisotto. Vi hörs i kväll, kanske med ett videoklipp till och med! :P

Träningssvacka

Hej allihopa!

Efter en tids lathet på träningsfronten (tänade inte en enda gång förra veckan) var jag i dag duktig och åkte förbi gymmet innan jobbet. Något som däremot inte alls är lika kul är att jag har tröttnat på att gymma. Det är tråkigt, jobbigt och jag känner mig otroligt omotiverad. Jag fuskar mot mig själv och tar alltid den kortaste, lättaste vägen. Jag försöker tänka "Men Pauline, när du ändå segat dig hit kan du väl åtminstonde kämpa lite?!" men jag orkar inte. 

Jag tror detta beror på att jag börjat gå på skivstång/konditionspassen. De har verkligen allt! Skivstångsträning, lyft med fria vikter, bra musik, en instruktör som peppar och dessutom är man i grupp vilket gör att man håller ut och kämpar mer. Jag tror att det är pga. detta som jag tycker gymträningen är så tråkig. Jag har blivit så bortskämd med att en inskruktör håller min låga uppe så nu har jag ingen självdiciplin när jag ska peppa mig själv.   

Dumt. Men från och med nu ska jag bara köra skivstångspass och annan instruktör-träning tills jag börjar sakna gymträningen. Kanske blir det roligare då? Det farligaste som finns med träningen är ju när det börjar bli tråkigt. Då går man sagta men säkert träningsdöden till mötes. Och det vill ju inte!

Undra om jag ska leta upp något mysigt pass på eftermiddagen bara för att jag gjorde så dåligt i från mig på gymmet? Vad tränar ni för något föresten? Det bästa vore ju om man hittade någon fin sport som man kunde gilla och på köpet fick en massa motion. Men - jag avskyr sport. Friskis & Svettis är min enda rädnding.

Min finaste


Jag har världens finaste pojkvän. Den bästa, mest omtänksamma och varmaste killen av alla. I bland slår det mig hur otroligt lyckligt lottad jag är som har honom. Att just jag är den tjej som han mest av allt vill bo med, ha barn tillsammans med och dela sitt liv med.

Tillsammans har vi de finaste lilla guldkornet - Estridh. Jag tittar på henne i bland och ser dina ansiktsdag. Hennes ögon, klarblåa blick och lilla mun som påminner så mycket om dig. Att veta att hon är halva du och halva jag. Hon är våran tillsammans och alldeles, alldeles underbar. Johan, jag är så otroligt stolt över att få vara din och att få ha den sötaste bebisen tillsammans med dig.

Du är det finaste jag har och jag blir bara mer och mer kär i dig för varje dag som går! Tack för världens mysigaste helg!

Våran spaweekend

Vilken underbar helg vi har haft! Det har varit så fantastiskt skönt och avslappnande. Vi har ätit jättegod mat, hängt i relaxavdelningen, badat en massa olika bastuar, bubblat i bubbelpoolen, duschat i regnduschen, fått skön massage och blivit inpackade i en vulkalera. Så himla skönt att veta att man inte behöver gör någonting, man kan bara slappna av och inte ha en massa måsten. De enda tiderna man måste passa är när lunchen severas och när bastun är på.

Min favorit var ångduschen. Det var superskönt att stå i den varma ångan och ha regnduschen på med svalt vatten. Annars var ju kroppinpackningen vi fick en klar 10:a! Vi blev skrubbade med lavastenskross, insmorda med någon sorts vulkanlera och heatlotion som sen fick verka medan vi låg inpackade i plast och en värmefilt. Och det blev verkligen varmt! Hela kroppen pulserade och hjärtat började slå fortare. Den behandlingen var tydligen ingenting för äldre personer eller sånna med hjärtproblem eftersom den satt en jäkla fart på blodcirkulationen. Efteråt fick vi ansikts- och skalmassage och en skön ansiktskräm. Lovely med andra ord!

Även om det tog över 3 timmar att köra dit så var resan dit riktigt mysig. Vi såg oss omkring i det soliga Östergötland och stannade och tog oss en bugare på en mack. Eftersom jag ville vara lite diskret med mitt fotograferande och inte störa de andra spagästerna så blev det bara en massa mobilbilder. Men men, det får duga. Så här ser våran helg ut i bilder:


Starby Kungsgård


Vårat hotellrum. Väldigt "hotelligt" men de hade sköna sängar


Matsalen där det bjöds på en suverän lunchbuffé, 4 rättersmiddag och sist men absolut inte minst en underbar frukostbuffé!


Här är den - våran frukost. Jag älskar hotellfrukost!


Jag byter om och gör mig klar för att gå in till spaavdelningen. Morgonrock och tofflor fick man såklart. Föresten, visst hade de riktigt snygga handfat? Sånna ska vi lätt ha i vårat hus sen.


Bubbelpool med tända ljus


Där ligger Johan och bubblar


Jag och baby!


I bastun var det vaaaaarmt.. Jag har lite svårt för att basta egentligen, tycker det är otäckt att andas där inne och dessutom är jag livrädd att ramla över värmeagrigatet. Men den här hade lagom temperatur och var faktiskt riktigt skön.


Johan slappar inne på relaxavdelningen. Här satt vi och åt frukt, drack te och bara tog det lugnt. På kvällen var det massor av tända ljus här, verkligen stämningsfullt!


Mer än då här får ni inte se av våran spavistelse!

Gissa om jag hade längtat efter min lilla prinsessa när vi kom hem? Man känner verkligen ur mycket man uppskattar henne när man är borta så här. Man vill bara hålla om henne och lukta på hennes mjuka hår. Hon hade haft det jättebra hos morfar under tiden, men när vi kom för att hämta henne blev hon lite ledsen. Då ville hon bara sitta i mitt knä och gosa och gråta ut lite. Som om hon kom på att jag hade varit borta, först då.

Men efter en stund var hon på banan igen och visade mig hur man luktade på blommor och massa annat tok. Min lilla stjärna. Det är mysigt att få komma hem till dig igen!