Egna energibars

Till våran träning (som går skitbra by the way!) har Johan i kväll bakat egna energibars. En supergod och nyttig energikick innan träningen. Roligt och mycket billigare att göra egna, dessutom vet man precis vad som finns i. Det gillar vi. Bara naturliga produkter som kroppen känner till, tex. honung istället för vanligt vitt socker. Ett tips till er som tränar kanaske! Eller till er som bara vill ha något med lite bättre samvete att snaska på framför TV:n när morötterna blir för tråkiga :P

Ingredienser: (ca 20st)

* 2 dl havregryn
* 1 dl solrosfrön eller sesamfrön
* 3 dl torkade, finhackade aprikoser
* 3 dl russin
* 2 dl riven kokos
* 2 dl skalade, hackade cashewnötter
* 1 dl torrmjölk
* 1 dl vetegroddar
* 2 dl honung
* 125g blockchoklad
* 2 tsk valfritt smakämne (ex vaniljsocker, rivet apelsinskal)

Tillagning:

Solrosfrön eller sesamfrön skall rostas i ugn på 200 C innan de hackas eller används hela efter behag. Blanda frön, aprikoser, russin, kokosflingor, mandlar, torrmjölk, havre och vetegroddar.

Värm honungen i en kastrull och blanda ner blockchokladen och smakämnet. Blanda sedan alla de torra ingredienserna med honungslösningen och rör ihop allt ordentligt innan du kavlar eller smetar ut degen på ett smörpapper. När smeten stelnat något skär den i ca 70 gram stora bitar (då blir de ungefär lika stora som, och har i stort sett samma näringsinnehåll som köpta bars). 

För att göra barsen mindre klibbiga kan man doppa dem i smält choklad eller pudra dem med sesamfrön. Vira in bitarna i smörpapper eller aluminiumfolie. Förvara dem i kylen tills du använder dem.


Färdiga små mumsbitar!


Här slår jag in dem i folié och sen är det bara att förvara i kylen.




Äntligen helg!

Herregud, jag sliter som ett djur i veckorna. Gissa om man uppskattar helgerna då? I och för sig väckte Estridh oss kl. 05:50 av någon anledning, så det blev inte så mycket sovrmorgon. Åh andra sidan känns dagen superlång och man får massor gjort! Vi har redan ätit frukost, skrivit veckomatsedel, Johan är och spinnar och jag och Estridh har varit i lekparken och gungat. Nu sover hon middag, så jag passar på att ägna lite tid åt bloggen.

I går efter jobbet åkte vi och köpte hämt-sushi, precis som det stod på matlistan. Vadå, när det äntligen är helgen måste man ju få fira lite extra! I väntan på att våra bitar skulle rullas färdigt så gick vi in på en matsffär och drog Estridh i en kundkorg. Haha, sött va? Väldigt praktiskt framför allt, eftersom hon spinger åt alla håll och kanter om man låter henne gå själv. Jag fångade henne precis när hon tänkte äta chilinötter dirket ur plockhyllan... Hua!


Johan & Estridh



Min lilla lilling

Min låda till vänster, och Johans till höger. Jag kör den klassiska varianten, för det är ju faktiskt laxbitarna som är godast enlig mig!

Godnattpuss från Estridh!

God kväll!

Ännu en dag av bankutbildning. Det känns bra, och hur tråkigt det än kan låta med konton, krediter, fonder och aktierindexobligationer så är det faktiskt riktigt intressant! Framför allt för att hela tiden kan relatera till sin egna ekonomi och förstå nyttan av allting. Vem vet, kanske går jag foncertifieringskuren sen och det slutar med att jag blir världens banktjej!? Då ska jag lära mig att placera mina pengar rätt, följa börsen och i slutenda blir stenrik! Vad tycks om det?! :P

Annars har det inte hänt så mycket... Estridh fyllde 15 månader i går. Det är självklart jobbigt att vara från henne på dagarna, men jag vet att hon trivs väldigt bra på förskolan fortfarande. Nu får till och med fröknarna en kram när man hämtar henne och hon är inte längre ledsen när man lämnar. Känns jättebra. Hon har blivit en hejjare på att gå i sina vinterkläder nu och kan därför vara mer aktiv när de är ute på gården eller i skogen. De säger att hon tar för sig mer nu och hittar själv på saker hon vill göra ute. Min lilla snutta, min älskade älskade lilla snutta! Tänka att jag fått vila ögonen på dig i 15 underbara månader. Du är det finaste jag har!

Puss!

Nu är det bankpluggning innan jag ska gå och lägga mig. Men först ska ni få en härlig godnattpuss från världens sötaste tjej, puss & godnatt!

Sån här koll har jag på saker och ring:

Så här såg min klocka ut i morse. Vad har den varit med om?! Ingen aning. Jag satt och åt frukost när jag såg hur det rörde sig lite på armen när jag höll i grötskeden. Då ser jag till min förvånelse att alla siffror ramlat loss och åker omkring där innanför glaset, och visarna bara hänger rakt ner. Jag har inte använt den på månader, men ändå... Äsch. Jag får väl använda den som ett smycke i forsättningen, för den fyller ju inte direkt sin funktion som klocka längre...


Vad är klockan...?

Så här fint har jag det!

Hej kompisar!


Här sitter jag om dagarna och pysslar

Jag måste ju visa er vad fint jag fått på min arbetsplats nu, så ni vet vart jag håller hus om dagarna! Fotot på Estridh är på plats, så också fusklapparna på anslagstavlan och lathundarna.  Det är så himla kul att ha sin plats där man kan pyssla och lägg alla papper i ordning, märka upp och planera. Nu ska jag bara öva mig på att svara på alla frågor som kunderna har... Gillar inte att prata om något jag inte känner att jag kan till 100% ännu. Man blir så osäker, speciellt när man verkligen ivll att det ska bli rätt. Men men, det kommer nog med tiden. Alla har ju varit nya i början.

I går var vi till Västerås och kikade. Trevlig stad, där skulle jag nog kunna bo! Jag var på jakt efter en större handväska som rymmer min tjocka pärm, papper, matlåda, ev. träningskläder + ha ett yttre- & innerfack för mobil och plånbok. Det visade sig vara en ganska svår kombo att få i hop... Antingen en träningstrunk eller en protfölj. Men jag vill ha något mittemellan! En allt-i-allo-väska! Vet ni någon snygg så hojta gärna till! Ni som orkar läsa alla dessa shoppingbloggar... Kanske har ni sätt någon som passar mina behov? Här är iallafall mina väskönskemål:
  • Halvstor (alltså rymma ett A4 fast helt lite till)
  • Mycket fack
  • Gärna svart skinn
  • Tillräckligt långa handtag för att ha på axeln
  • Dragkedja att stänga med (absolut inget lock som man fäller över!)
Ja, det var nog allt. Sen blir det ju som alltid när man är ute och letar efter någonting specifikt... Man hittar ingenting! Lika som när man är ute och shoppar med pengar, då hittar man inget snyggt. Är man fattig och bara fönstershoppar, då vill man köpa varenda pryl! Men jag hittade iallafall en sak som jag letade efter - inneskor att ha på jobbet. Dessa små raringar kostade 99kr på rean och passar prefekt för mitt innesittande. Passar bra till både kjol och till jeans. Bra va?


Vita, enkla tygskor som i passar till mycket.

Japp. Det var allt just nu. Hoppas ni har det bra där ute, och är rädda om varandra. I natt drömde jag att Johan var otrogen, igen. Jag kunde inte göra någonting, han var så svår att nå. Ville inte prata om det. Ville inte reda upp någonting. Allting var redan kört och jag grät och ville bara skruva tillbaka tiden och göra saker och ting ogjort. Om jag ändå kunde göra någonting! Kl. 06:06 vaknade jag av mitt egna snyftande mot hans axel.

Får en att tänka på att man måste ta tillvara på tiden som bara rusar en förbi. Att kanske bara stanna upp ibland och känna efter, vad fantastiskt bra man faktiskt har det.

Så ta hand om varandra nu! Lova.

Fullt upp

Godkväll allihopa!

I helgen har vi varit duktiga här hemma. Efter ett besök på IKEA så städade Johan garderoben och jag sorterade alla Estridhs kläder och leksaker på vinden. Vi hade förut alla hennes urväxta kläder i plastpåsar som vi klämt upp på vinden, en efter en vartefter Estridh vuxit. Men nu är det slut på det! Nu har jag gått igenom plagg för plagg i alla hundra plastpåsar och sorterat. En att-växa-i-låda, en ge-till-kusinerna-låda, en skänka-låda och såklart en spara/nostalgi-låda med hennes finaste och mest minnesvärda kläder och leksaker som man vill ha kvar. Så här såg det ut när vi rivit ut allt från vinden:

Jag har tömt alla kassar med kläder. Här ska rensas!


Urvuxna kläder som kusinen Siri ska få...


För stora kläder som ska upp på vinden igen.


Hittade de här söta små skorna som Estridh kan ha nu


Så här fint hade vi det hemma under tiden vi rensade :P

Så jag håller inte på att lägga ner bloggen, jag har bara mycket annat för mig. Så kan det vara ibland. Det är tråkigt, jag saknar bloggen också. Men så fort det reder upp sig med jobbet och jag kommer in i allt, så ska jag nog få bättre flyt i det mesta. Så även bloggandet. I dag var vi till Johans mamma och träffade också hans bror + flickvän och deras lilla Siri som nu är hela 3 veckor gammal. Så ofantligt söt! Estridh var supergullig mot henne och gosade och myste med henne, ville gärna ha henne i knät också. Det vill jag också blogga om och lägga upp världens sötaste bilder! Men det kommer...

Nu har jag duschat, tvättat håret, toppat det lite, plockat ögonbrynen, smörjt in mig med brun-utan-sol och målat naglarna. Helrenovering med andra ord! Fräsch och fin inför en ny arbetsvecka. Jag känner mig laddad, det är kul att gå till jobbet. Jag har köpt två ramar på IKEA som jag ska ha Estridhbilder i på mitt skrivbord + fixat en massa nya block och pennor. Tänkta ta en bild på min arbetsplats i morgon så ni får se vart jag håller hus om dagarna, när bloggningen uteblir :P

Puh, nej nu är det sängen som gäller. Godnatt & sov så gott! Vi hörs i morgon, jag lovar.


Ibland är man ju bra smart...

Jag bad Johan köpa hem lite örtsalt idag som jag kan ha när jag avnjuter mina underbara avokados. När jag myste mig ner i soffan med min två mumsiga halvor + kryddburken, så tänkte jag "Gud vad gott det ser ut! Jag måste bara ta en bild på det här!". Avodokadon var sådär perfekt mogen, alldeles knallgrön och fin! Jag tänkte tipsa er om hur gott örtsalt är på avokados, det var tanken. Men det såg ju så otroligt gott ut så i nästa stund tänkte jag "Äsch, jag ska bara äta upp först innan jag hämtar kameran...".

Väldigt smart tänkt! När jag sen satt med två tomma skal i handen och en hård, ensam kärna slog det mig att det inte längre fanns någoting att ta kort på. Jag hade ju ätit upp allt! Haha, ibland tänker man ju inte längre än näsa räcker...


Ja, nu förstår ni väl verkligen hur otroooooligt gott det måste vara med örtsalt på avokados? :P

Nu börjar det på riktigt

Jag skojar inte när jag säger att vi hårdstartar med utbildningen!

I dag har jag suttit på utbildning precis hela dagen och varvat antecknande och powerpointgenomgångar med instuderingsfrågor och övningar. Tanken är att jag ska bli en hejjare på motorfordonsförsäkringar, vilket jag absolut inte tvivlar på! Tvärtom ser det mycket ljust ut än så länge. Det mesta av vad som sägs går in och tycks stanna där. I allafall för en stund.... tills jag kommer på något annat klurig som jag underar på, och blandar i hop allt till en enda stor härlig försäkringssoppa!

Men allt som allt så kan jag summera det så här:
  • Otroligt mycket information att ta in på en gång
  • Jag kommer ha god nytta av min tjocka uppslagspärm till en början
  • Hur tråkigt det en kan låta, så är försäkringar riktigt intressant när man väl grottar ner sig i det!


Jag trivs som kontortjej. Jag trivs med att få göra mig fin på dagen, välja smycken och ta min handväska på axeln. Att veta att man har en massa viktiga saker framför sig som väntar. Sen kommer jag ha kunder som jag ska ta hand om att hjälpa, skick ut brev och vara trevlig. Jag gillar i och för sig kroppsarbete också, men jag är Oxe i stjäntecken och dessa är väldigt lata av naturen. So am I.

Det är skönt att må bra av att åka till jobbet, och se fram i mot dagen som kommer. Att känna sig nöjd och glad på kvällen när man ska sova, bara av tanken på att åka till jobbet dagen efter.Kanske är vi fortfarande nykära, jag och jobbet, men det känns riktigt bra. Vi svävar på rosa moln tillsammans, och jag hoppas det ska hålla i sig!

Lite mammatid

Godmorgon!

Nu är det helg, skönt! Även om det varit en kort vecka så är jag helt slut! Det är verkligen påfrestande att vara så koncentrerad och ta in så mycket nytt hela tiden. Min hjärna är inte van riktigt känner jag, haha... Men ju mer tiden går, deto lättare blir det. Datasystemen som från början kändes som världens Matrix, börjar faktiskt kännas logiska. En sak är iallafall säkert - det är ett riktigt roligt jobb jag hamnat på! Det är det viktigaste :P

Hemma forsätter Estridh att vara enormt mammig.
Måste vara någon period hon kommit i, kanske i kombination med att hon är i från mig på dagarna. När vi ses efter en hel dag börjar hon gråta när hon ser mig och vägrar gå ner från min famn. När vi är hemma är hon som klister efter minna ben och bara vill upp, upp, upp. Går jag på toalettten, börjar hon gråta. Går jag in i sovrummet, då går hon efter och gråter. Det är väldigt jobbigt. Dels för att det är enormt påfrestande för mig, men också för att jag vet att hon behöver min närhet nu men jag måste vara i från henne på dagarna. I går efter jobbet gick vi en sväng på stan hela familjen, då fick jag gå bakom vagnen. Gick jag framför så hon såg mig, började hon skrika och skulle upp. Så har hon aldrig varit förut, kan jag säga... Därför är det skönt att ha en hel helg nu tillsammans så jag kan fylla på hennes mammakonto med mys och närhet innan en ny vecka börjar och hon ska vara borta från mig...

Godmorgonmys i soffan med mamma


Mitt lilla hjärta <3

I dag har jag två saker jag vet att jag ska göra - gå på Lindex rea (såg att de hade mssor av fina toppar och tröjor för bara 29 spänn!) och plugga på om motorförsäkringar. På måndag börjar utbildningen och jag har massor att läsa innan dess. Det är verkligen som att börja skolan igen, sätta sig i skolbänken. Skillnaden är väl att jag valt detta själv och får betalt under tiden. Två ganska viktiga skillnader :P

Dag #2

Ännu en fullspäckad dag på jobbet! Jag känner verkligen att jag har så enormt mycket att lära mig här, saker som jag aldrig någonsin pysslat med tidigare. Det är lätt att känna sig allmänt bakom flötet ibland, men jag försöker att se det hela som en stor utmaning istället. En uppförsbacke som jag minsann ska klara av! Alla andra där har ju gjort det?! Jag ska banne mig ta mig upp för backen och finglida ner för andra sidan när jag kan allt det här som ett rinnande vatten!

I dag hade vi våran första utbildning - genomgång i ett av alla de datasystem vi kommer arbeta i. Inom de närmsta veckorna är det mestadels långa utbildningsdagar som fyller min kalender. Tur att detta är någonting som intresserar mig, annars hade det varit otroligt jobbigt med allt pluggande som jag har framför mig. Nu är jag mest taggad på att få lär mig allt, så jag kan komma i gång helt! För nu i början är det ju mycket praktiska saker som måste fixas kring min tjänst. Registrera ett eget jobbnummer, få hundra olika koder att hålla reda på, pynta min kontorshörna med en fin välkomstblomma från chefen och betställa visitkort. Ska bli kul när man får börja jobba på riktigt!

Tråkigt för er att jag bara skriver en massa om jobbet nu, men det får ni stå ut med. Det är det enda som snurrar i mitt huvud just nu, och därför får det bli det enda som pryder denna blogg också. Jag hoppas ni står ut till den här "börja-på-nya-jobbet-vågen" lagt sig och jag kan börja pyssla som vanligt igen.

Ha en fin kväll nu! Jag har en hel del att läsa + en stor och en liten sambo som behöver pussas på. Ta hand om varandra, puss & kram från mig!

Dag #1

Puh! Nu är jag hemma från min första dag på jobbet. Känner mig helt stel i kroppen och huvudet är översvämmat av intryck. Jag har varit på helspänn hela dagen och kännt mig som en tvättsvamp som sugit åt mig av all information jag kommit över.

Mina första intryck av tjänsten/företaget är följande:

  • Jag har världens bästa kollegor!
  • Företaget är seriöst och tar hand om sina anställda och ger bra villkor
  • Jag kommer trivas perfekt och få en bättre struktur i vardagen
  • Jag har väldigt, väldigt mycket att lära mig... 

I dag har jag fått en egen plats i kontorslandskapet, blivit bjuden på lunch och gått en hälsningsrunda på de olika avdelningarna och skakat hand på ungefär 3000 personer (känns det som). De flestas reaktion var "Men dig känner jag igen! Vi har ju träffats förut!". Så att jag har jobbat inom företaget idigare på olika positioner ger mig ett väldigt stort försprång när det gäller att lära känna alla. Jag kan alla namn, känner igen alla ansikten och vet vart alla sitter. Det vill säga en hela massa information som jag får på köpet, och inte behöver lära mig! För jag kommer minst sagt ha massor annat att koncentrera mig på. För nu väntar en 3 månader intensiv utbildning där jag ska lära mig massor inom försäkring, bank och butik.


Första jobbdagen till ära hade jag piffat mig med pärlor och lockigt hår. Fint va?


Det ska bli kul och otroligt utvecklande att börja jobba där! Nu känner jag bara att jag behöver äta och lägga mig som soffan och smälta alla intryck. Det är påfestande att ge sig ut i arbetslivet på riktigt. Ja, de må vara jobbigt. Men riktigt, riktigt roligt! Nu orkar jag inte blogga mer... Jag ska laga korvstroganoff innan Johan kommer hem och Estridh ska hämtas på förksolan. Puss!


Min sista dag som arbetslös

Japp, nu är det slut på det. För i morgon är det nämligen min första dag på nya jobbet! Känns helt underbart. Förhoppningvis kommer all min kommande ledighet vara helger, semester och föräldraledighet. Ingen mer arberslöshet och jobbsökande! Nu kommer allt bli så himla bra, och kul! Jag ser verkligen fram mot att lära mig att inom det området jag kommer jobba. För jag kommer inte börja jobba redan i morgon, de första 3 månaderna är utbildningstid. Sen får jag börja jobba mer och mer själv. Så det blir verkligen att sätta sig i skolbänken igen.

Vad ska jag ha på mig i morgon? Vilken buss ska jag ta? Jag håller redan på att ställa in mig mentalt på den nya arbetsdagen. Jag är laddad. Laddad och jäkligt, jäkligt glad! Självklart kommer man sakna den här lilla fisen när jag kommer vara borta om dagarna.. Fast åandrasidan så kommer hon få en mycket gladare och roligare mamma när vi har både jobb och pengar. Min älskade lilla sessa <3 Jag visste väl att allt skulle lösa sig för oss tillslut!




Du är min prinsessa!


Önska mig lycka till på nya jobbet nu!

Estridhs vänninor

Några bilder från igår när vi var hos Jennifer & Ebba tillsammans med Katia & Alicia. Estridh gillar sina vänninor, även om hon har en väldigt påfrestande mamma-period just nu och bara vill sitta i knät och gnälla runt mina ben hela tiden... Suck. Ibland vill jag bara låsa in mig någonstans och skrika "Låt mig va! Gå och gnäll på någon annan!", men det funkar inte riktigt. Inget annat än mig duger. Men det får väl vara så nu, en tid. Här är iallafall lite bilder på mammagrisen och hennes kompisar:

Ebba och Alicia


Tjejerna leker i Ebbas lekrum


Lilla Ebbster


Estridh, Shorty och Alicia väntar på att Katia ska blåsa såpbubblor (eller blåsbubblor som Katia säger :P)


Katia och hennes dotter Alicia


Hon var superduktig och blåste massor själv!


Estridh & Alicia


Tur att Estridh hade sin mössa-halsduk-i-ett på sig, för det var svinkallt att vänta på bussen!


I dag har vi setts allihopa igen, då också med Veronica & Tiger. Det är faktiskt riktigt kul att ha så många tjejkompisar som också har barn i samma ålder som Estridh. Man kan hitta på så mycket tillsammans då, och verkligen vara "mammor", haha. Vi har det kul tillsammans. Kan prata om alltifrån ungar till kärlek och världens beskymmer. Allt samtidigt som vi äter bullar och dricker kaffe (inte jag alltså, jag dricker bra té). Nu undrar ni där ute hur man hittar alla dessa underbara mammor i samma ålder som en själv? På internet, kära vänner! För lite mer än ett år sedan var det en tjej som startade en tråd i ett forum på nätet, rubriken var "Unga mammor i Uppsala!". Inte långt där efter sågs vi några stycken på stan och fikade med våra barn som var allt mellan 4 veckor-5 månader då. Efter det var det jättemånga som hängde på! I dag är vi ett gäng som fortfarande umgås.

Det är faktiskt jättekul, både för mig och Estridh.
Jag hade inga vänner i Uppsala när jag flyttade hit, men nu har jag flera kompisar som från början var mina "internetdejter", haha. Ja, så även om Estridh var hopplöst jobbig i dag och vägrade sova middag, vilket slutade med att jag lackade ur på henne och åkte hem så var det ändå kul att träffa er i dag! Vi borde göra det oftare.

Nu äter Estridh upp ett bananskal, jag måste stoppa henne. Puss & hej!

Snart börjar Svenssonlivet på riktigt

Hej allihopa!

Snart börjar Familjen Lags vardgsliv på riktigt. I dag har vi nämligen skrivit klart alla papper till kommunen om ändrad vistelsetid på förskolan för Estridh (i och med att jag börjar jobba heltid), skrivit en matsedel för veckan som kommer och storhandlat utifrån den. Känns jättebra, äntligen får vi lite flyt och rutiner i vardagen! Så här mycket kommer Estridh gå på förskolan som det ser ut nu:
  • Måndag - 8:00-17:00
  • Tisdag - 8:00-17:00
  • Onsdag - 07:30-16:45
  • Torsdag - 07:30-16:45
  • Fredag (Johan har hemmstudier, så beroende på hans studier)
Det blir ganska långa dagar för henne, men å andra sidan har hon chans att kanske få vara ledig på fredagar i bland. Tror det kommer gå bra, hon har ändå gått där ett tag nu och "kommit in" riktigt bra, så det ska nog inte vara några problem. Ska bli väldigt skönt att veta hur varje dag kommer se ut, att ha en bra planering och bra rutiner. För Estridhs skull också...



Tills nu har det känns som att allt bara "har blivit", vi har tagit en månad i taget och försök lappa ihop allt med jobb, studier, dagisplast och tider. Men det är som Johan sa "Det här året, 2009, då tar vi kontrollen!". Nu kan vi planera upp våra liv på ett mycket bättre sätt vilket känns som en väldigt befrielse. Mycket av det kommer ju med att jag fick fast heltidstjänt. Nu kan livet börja rulla på som det ska och vi kan faktiskt planera hur vi vill ha det, istället för att invänta hur framtiden kommer se ut och bara låta saker hända utefter det. Skönt!

En annan sak som är kul är att jag och bebisen snart ska åka och träffa Jennifer & Ebba och Katia & Alicia. Det var längesen Estridh fick leka med sina vänner nu, så det ska bli kul! I morgon tar vi en fika med Veronica & Tiger som vi inte heller sett på evigheter! Det är mysigt med mammakompisar, det tycker både jag och Estridh :P

Nej, nu ska skötväskan packas. Vi hörs i kväll sötnosar!

Lediga lördag

Vad gör ni en lördag som denna? Jag glider omkring i mina mjukisbyxor och myser. Har brottats lite med Estridh, sminkat mig och försökt kokat ett ägg med misslyckats. När Estridh sovit middag klart åker vi till hennes farmor en stund.

Föresten såg vi en läskig film igår, The Mist. En jäkligt läskig film som man definitift inte somnar till (jag gör det jämt annars)! Jag gillade Twilight också, riktigt häftig för att vara en vampyrfilm. Kan faktiskt säga att den kändes smått realistisk, fast det var en helt osannorlik historia. Snygga effekter och kul med lite annorlunda syn på vampyer än den gamla vanliga Dracula grejen som man är van med. Ni vet, gamla slott med spindelnät och svartklädda vampyrer med huggtänder. Ja, två riktigt bra filmer!

Här är jag och Estridh när vi busar i morse. Hon är ju inte klok, den här lilla tjejen! Vad ska det bli av henne egentligen...? Igår dansade hon tokdansen för oss när vi satt och åt. Jag har det på film som ni ska få se sen. Du är verkligen en 10:a, min lilla prinsessa. Det finaste man kan önska sig <3






Nu ska jag välja kläder och fixa lite lunch innan vi åker. Ha en bra dag!

Jag ska under 2009:

  • Storhandla och vara mer ekonomisk.
  • Börja på mitt nya jobb!
  • Börja träna regelbundet.
  • Hålla bättre ordning på saker och ting.
  • Flytta till ett större boende.
  • Dubbla våra inkomster.
  • Börja sopsortera
  • Åka på en fantastisk spa-weekend!
  • Öva på att svälja stoltheten ibland.
  • Bli bättre på att höra av mig till folk.
  • Resa till Gotland
  • Ge Estridh ett eget rum.

Visst är den här bilden på Estridh söt föresten? Hon har massor att uträtta under året som kommer... Lära sig äta själv, klä på sig, prata... Hennes lista ser lite mer basic ut än min, kanske :P

Vad ska ni uträtta under året?


Sista dagen på jobbet...

... alltså det här jobbet! På onsdag är det dags för mig att göra entré på mitt nya jobb. Samma företag, en annan tjänst. Det ska bli så himla roligt och jag ser verkligen fram i mot det här! Jag vet att det kommer bli riktigt bra, det är en bra arbetsgivare och en tjänst som jag verkligen vill lära mig.

Det är kanske svårt för er att förstå hur stort det här är för mig, vilka enorma utvecklingsmöjligheter det finns! Som Johan sa: "Det är inte alla unga mammor utan utbildning som får en fast tjänst när alla andra får gå från sina. Att dessutom bli uppringd av arbetsgivaren...?!" Jag får hålla med om att det känns ganska smutt.
Jag är så stolt över mig själv och allt som jag lyckats med!


Så här har jag det, strax innan helg!
Min kopp och min banan. Som ni ser :P

Bara 30 minuter kvar, sen är det bussen hem och helg som gäller. Tiden går trögt kan jag säga... Sista dagen som jag jobbar extra på den här positionen, nästa vecka är det nya tag som gäller! Då behöver jag inte sitta här och koppla samtal till de som kan hjälp kunden, utan då är det mig som dem får koppla till! Hur bra känns inte det?

Ha fin helg allihopa!

2008

Jag tänkte göra en liten tillbakablick på året som gått, och se vad mycket som har hänt! Estridh har vuxit otroligt mycket, vi har rest en hel del, köpt bil, fått jobb, börjat plugga och dessutom blogga!

Jag startade bloggen i februari, så snart är mitt första bloggår över. Det har varit så himla roligt, jag har har fått så mycket positiv respons från er som gör att man aldrig vill sluta! Dessutom är det riktigt kul att ha alltig sparat, som nu när man vill kika tillbaka. Det är som en gigantsik dagbok som rymmer allt som händer i mitt liv, och Estridhs.

Här är en liten resume från året som var!


J A N U A R I


  • Vi reser till Göteborg, Estridhs första långresa!
  • Hon börjar åla sig fram
  • Jag börjar jobba lite smått

  • F E B R U A R I
    • Jag startar bloggen!
    • Börjar sy kläder
    • Estridh skrattar för första gången

    M A R S
    • Estridh börjar krypa
    • Jag klipper av mig håret
    • Köper ny bil
    • Lär mig åka skidor i Romme
    • Hälsar på morbror Martin & Emelie i Trollhättan 
    A P R I L
    • Jag söker till socionomprogrammet på Universitetet.
    • Vi köpter båt
    • Min 20 årsdag!
    • Jag inviger Bolaget för första gången
    • Estridh får en kusin, lilla Gordon.

    M A J
    • Estridh ställer sig upp mot möbler 
    • Johan fyller år
    • Vi åker till Skansen
    • Estridh lyssnar till sitt namn

    J U N I
    • Byter vagn till en Phil & Teds 
    • Vi hyr en stuga på Öland
    • Johan tar med Estridh på hennes första cykeltur
    • Estridh börjar kunna stå själv utan stöd

    J U L I
    • Jag jobbar extra på sommaren
    • Johan kommer in på Marina Läroverket
    • Jag upptäcker scrappbooking!
    • Estridh namngavs

    A U G U S T I
    • Estridh lär sig stå,  alldeles själv
    • Åker till Gotland under Medeltidsveckan
    • Vi åker till Gräsö

    S E P T E M B E R
    • Vi köper moped
    • Första gången Estridh är sjuk
    • Jag söker massor med jobb
    • Estridh lär sig gå
    O K T O B E R
    • Estridh fyller 1 år!
    • Hon börjar på förskolan
    • Jag lär mig sticka
    N O V E M B E R
    • Jag får jobb på Sector Alarm, och börjar deras Sector Buissnes school.
    • Estridh börjar springa
    • Jag får drömjobbet! Är världens lyckligaste!
    • Säger upp mig på gamla jobbet
    D E C E M B E R
    • Vi reser till Gotland över första advent
    • Estridh åker pulka för första gången
    • Hennes 4.e kusin föds den 26 december
    • Hon säger "ljus", och lär sig pussas med stängd mun.

    Kusin vitamin

    I går åkte Johans bror och hans tjej hem från BB med deras lilla underverk. Vi hade turen att få kika på henne när de åkte förbi här. Åh, herregud så söt hon var! Och liten! Det är helt galet hur små de verkligen är, man kan inte förställa sig att man själv haft en sån liten. Mycket händer det första året, helt klart.

    Hon låg mest och gosade i famnen under tiden de var här, men hon verkar gilla att ligga på skötbordet också för då kikade hon sig omkring och smålog lite. Söthjärtat! Välkommen till världen <3


    Stolta farbror Johan håller sitt brorsbarn för första gången.


    När man bara är 5 dagar gammal då tycker man om att sova!


    Vilket litet undervek! Förstå att allting finns där, fast i miniatyr - händer, fötter, små ögonbryn och en pytteliten näsa. Så liten och perfekt.


    Har ni sätt så långa tår tjejen har! :P


    Stolta föräldrar som äntligen ska få komma hem och bekanta sig med sin nya lilla familjemedlem.


    Bröderna och lilla bebisen


    Fina mamman och hennes skatt.


    Lilla pytt! Hoppas vi ses snart igen!