En trött läsabok-dag...


Jag är hemma i dag som väntat.
Jag och min sura mage ska ligga i soffan hela dagen och se på dåliga, engelska förmiddagsserier på TV4 och dricka fruktsoppa. Om jag orkar resa på mig ska jag hämta Hitta Nemo och kolla på den i stället. Den är mysig! Det hör till att se på film när man är hemma och är sjuk. Eller läsa en bok. Jag håller ju på med min "Ansikte utav Eld" skriven av Björn Ranelid som jag fick i julklapp, fortfarande. Dels för att den är en riktigt tjock bok, men också för att jag läser otroligt sagta.

Hur som helst är boken fantastiskt bra och jag blir så besviken på mig själv varje kväll jag blir trött och måste lägga i från mig den för att sova. Han har ett sånt fint språk och klockrena mataforer som man bara njuter av. Ibland får man stanna upp och läsa samma mening flera gånger bara för att smaka lite ytterligare på alla tankvärda ordväxlingar. Vad sägs om den här meningarna:

"Många människor skulle skaka som hundar inför en jordbävning om de förstod vilken frihet de har här i livet"


"Rykterna sprang som rapphöns mellan benen på de vuxna. Barnen kände bara av vingslagen."


Jag älskar när böcker är välskrivna. Det är viktigare än storyn nästan... Man ska njuta av texten och vilja läsa mer mer mer bara därför! Nu ska jag hugga in i boken och kanske våga mig på att äta en avokado. Ha de fint i dag!


Alexandra

Krya på dig!

2009-02-19 @ 09:22:02
URL: http://alexandraaaa.blogg.se/


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: