Estridhs rum

Vi håller på för fullt med Estridhs rum nu. Jag har målat hela rummet en gång och nu går Johan efter och snyggar till. Det blir vita väggar med en skitsnygg fototapet som fondvägg. Fototapeten föreställer en blomsteräng med en underbart blå himmel. Jag hade tänkt att Estridh antingen skulle få ett rosa/vitt/brunt eller ett rosa/grönt rum. Nu blir det vitt i botten med alla sommarängen färger! Vi hade först tänkt oss en skog som tapet, men när vi såg den här kände vi båda "Åh, den här är verkligen Estridh!". Hon kommer få det så fint!

Föresten har jag en annan liten idé på gång till hennes rum. När jag la ut de olika tapetarken på golvet så använde jag vedträd för att de inte skulle rulla ihop sig. Plötsligt ser jag hur otroligt fint och coolt björkträden passar ihop med tapeten! Nu är min tanke att det ska byggas en hylla av björkträd. Helt rummet kommer få ett tema av öppen björkglänta där en härlig, somring blomsteräng breder ut sig! Det kan nog inspirera till lek, eller va tror ni? Ja, jag ska i allafall försöka skissa fram hur min björkidé ska se ut. Ni får så klart följa mig i projektet.

Så här långt har vi kommit i rummet nu!


I går spacklade jag och gjorde mycket av underarbetet på väggarna. Rummet kommer se så myckt större och tevligre ut med ljusa väggra!


En omgång färg har kommit upp på väggarna nu. På väggen till höger ska fototpeten sitta.


Här är den! Så himla fin och otroligt häftig! Estridh kommer älska att ha "mo-ma" (blomma) som klär hennes lekrum!


Ser ni vad bra de passar ihop. Jag tror der kommer bli skitsnyggt :)


Nej, nu ska jag tillbaka till roller och tapetklister!


Rundvandning i huset

Gissa vart jag sitter och bloggar nu? I vårt nya hus! Köksbordet och stolarna ska stå kvar i lägenheten tills visningarna är klara, så jag får nöja mig med en liten pall att sitta på. Det är flyttlådor överallt, men vi har också hunnit packa upp massor. Våran första natt i huset är alltså avklarad. Det är märkligt hur hemma jag känner mig här, från första stund. Det känns så självklart att bo här, som om vi gkort det i 100 år! Sen händer det när vi springer omkring här i huset att jag tappar bort Johan eller Estridh. Man varken ser eller hör dem och undrar vart de nu kan ha tagit vägen. Det har aldrig hänt i våran lilla tvåa, kan jag säga... Där har man sätt varandra vart man än varit, och aldrig haft en känsla av att kunna vara ensam.

Nej, det här är verkligen helt perfekt.
I dag ska jag ta i tur med Estridhs rum som vi har köpt färg och tapet till. Hela kvällen igår stod jag och spacklade och slipade väggarna där inne. Förhoppningsvis är allt underarbete så gott som klart nu och vi kan börja slänga på färg! Föresten hittar ni två nya kategorier till vänster - en inredning och en om huset. Det kommer bli massor av sånna inlägg nu och jag saknar någonstans att lägga dem.

Tyvärr har jag bara tagit bilder med mobilen ännu, därav den dåliga kvalitén...föresten vet jag inte i vilket låda kameran ligger nu. Men här kommer lite bilder från vårat nya hem. En riktig oreda och utan möbler, men ändå. Så här bor vi nu!


Först en bild på en av våra nya familjemedlemmar!


Köket


Allrummet, eller det som vi ska ha som vardagsrum.


En anna bild från allrummet. Hallen sitter liksom i hop där...


Allrummet sätt från andra sidan


Det blå rummet som ska bli vår walk-in-closet är det tänkt. Ska målas vitt och få några snygga garderober mm.


Det gula rummet som just nu används som förråd. Ska också målas vitt och bli vårat "kontor", med skrivbord, dator, papper och pärmar.


Estridhs rum. Det här är der rum vi kommer börja göra om..



The master bedroom. Här är tapeterna helt okej så de låter vi vara. Till vänster finns en altandörr ut på terassen.


Badrummet. Det finns även en till pytteliten toalett, men den är just bara en toalett.


Tvättstugan med grovingång.


Utanför köksfönstret sitter en av katterna och spanar. Hon undrar väl vilka det är som flyttat in här..


Garaget med carporten. Alla saker som står där nu är inte vårat utan ska komma och hämtas. Under det lilla taket närmast hitåt tänkte vi ladda upp med ved så vi har till vår kamin i vinter!


Uteplatsen med pool och gäststuga.


Den lilla mysiga gäststugan med sovloft och allt!

Så där. Då har ni fått er en liten rundvandring i vårat nya hem! När vi kommit till rätta med allt och fått hit våra möbler också får ni nya bilder. Då ser det ju lite roligare ut.

Som ni säkert vet är det Valborg idag, men varken jag och Johan är på något festhumör nu när man kan vara här och grejja! Så det blir inget party för oss i kväll, vi ska stå på huvudet i varsin flyttlåda och måla om Estridhs rum i stället.

Puss och kram!

I morgon får vi flytta in!

Gissa vad? I kväll ringde ägarna till huset och berättade att de flyttar ut redan ikväll, och att vi kunde hämta nycklarna och flytta in i morgon! Så nu har vi varit där och fått nycklar, kikat runt lite och fått lägga vantarna på en dle saker som de ändå skulle slänga i flytten. Tex. en projektor och två bilbarnstolar (bra när vi köper en till bil!). Dessutom lämnar de kvar massor med bra saker som vi får använda när vi bor där. Gassvets, högtryckstvätt, åkgräsklippare, skottkärra, kratta och andra trädgårdsredskap. Om man tänker på vad mycket saker som faktiskt ingår i hyran vi kommer betala så är det jäkligt billigt. Folk kan säga vad dem vill om att det är mycket pengar varje månad... men jämför med att människor sitter i sina 3:or inne i stan och betalar minst lika mycket. Men - det beror ju helt på vad man prioriterar här i livet. Hur som helst så inser jag mer och mer vilket jäkla kap vi gjort!

Så i morgon väntar vi bara på att städfirman gör klart i huset sen flyttar vi in. Ni förstår inte hur glad jag är över detta. Ju fler gånger vi åker till det där huset desto mer "hemma" känns det. Jag vet att vi kommer trivas perfekt.

Jag är världens lyckligaste.

En dag på Skansen

Vi var på Skansen i går. Det var kanonväder och vi fick se massor och djur och desas små bebisar. Estridh uppskattade det verkligen! Roligaste tror jag att hon tyckte ekorrarna var... Vi hittade nämligen ett per ekorrar som var mer tama än vilda, de åt ur våra händer och busade med oss på gräsmattan. Lill-Skansken hade inte öppnat för säsongen ännu, vilket var lite synd... men men. Det är så himla mysigt att bara strosa omkring där så det blir garanterat fler gånger!


Jag och Estridh


Sommarflickan


Johan och Estridh hälsar på en stooor älg!


Estridh tyckte den var häftig


Se va fint väder vi hade!


 Vi åt supergoda viltköttbullar och potatis på en av deras uteserveringar. Estridh kikar på fåglarna eller "pippi" som hon säger.


Vi fikade såklart också!


Vi fick tydligen lite för mycket pengar tillbaka. Så det visade sig att vi betalat 9 kr för två goda chokladtårtor och en kaffe. Bra deal tycker jag.


Kollar efter björnungar


Bjär'n


Johan och Estridh matar hönorna


Min sötnos!


Nu är det ju tametusan sommar!
 

En av de busiga ekorrarna som kom och lekte med oss


Inne på Skansen-akvariet. Det var massor av coola djur där!


Apungarna var roliga :)


Lumurer


Skitsöta! Kolla på bilden till höger, det sitter en pytteliten unge på mammans rygg!

Det var en mysig dag! Speciellt när man ser hur mycket Estridh gillade det. Tyvärr missade vi precis ponnyridningen för barn, det hade varit kul... Men vi klappade ormar, kossor och spindlar i stället.

Nu ska vi göra oss i ordning för att¨åka hem till min pappa. Vi ska se om det finns någon hel och fungerande kaninbur kvar sen jag var liten, som går att använda. Jag har ju haft massor av kaniner när jag var liten. En av de första kaninerna vi hade var en dvärgvädur (madagaskar) som var så tam så han gick lös på tomten utan att lämna gården. 

Det ska bli superkul att få ha små kaniner igen! Jag tycker ju egentligen mer om marsvin, det är sociala, pratar och är personliga på ett helt annat sätt än kaniner. Nackdelen är ju att de är känsliga för kyla och att man därför får ha dem inomhus en del. Vi har ju tänkt oss en varm och fin utebur och en sommarbur på gräset så att de små liven får vara ute så mycket som möjligt. Därför blir det kaniner! Men de är gulliga också. Ska bli kul att få ha lite djur runt omkring sig nu, jag har ju verkligen saknat det nu när jag vi bott i lägenhet. 

Nu ska jag fälta håret. See you later! 

En blombukett till mamma


Se en sån fin "bukett" jag fått av Estridh! Värmer mitt mamma-hjärta lite extra.

Hon plockade dem i går när hon och Johan gick en liten promenad i vårsolen. Hon hittade också andra fina blommor i rabatterna utanför vårat hus, som hon var tungen att böja sig ner och lukta på. Efteråt när hon gick därifrån vände hon sig om och vinkade hejdå till bommorna hon lukta på. Hon är bra söt den där lilla tjejen...

Sleep like a baby

Jag har under några veckor nu tagit en bild på Estridh när hon sover som bäst, innan jag själv gått och lagt mig. Hon ser ju så rolig ut i bland när hon ligger där och brer ut sig. Här är några av bilderna!
















2:a på säljtoppen, semester och en födelseag

Vad sägs om det?!

Vecka 15-16 var det bara en person (min svärmor!) som sålde bättre än mig i guppen på jobbet. Det skiljde 7 st sålda produkter henne och mig i mellan. Känns otroligt kul! Jag vill verkligen visa att de har satt rätt person på rätt plats, och det känns som jag kommit en bra bit på väg. Jag gillar mitt jobb riktigt mycket. Det känns meningsfullt att gå till jobbet och jag trivs med att känna att jag kan hjälpa och göra nytta för folk. Det är det här jag vill göra helt enkelt!

Nästa vecka har jag dock en efterlängtad semestervecka. Hur bra man än trivs på jobbet så är det ovärdeligt att få gå hemma en vecka och skrota... Jag visste inte om att vi skulle flytta när jag la in om semester i början på Mars. Men det visade sig bli perfekt! Jag tänkte att det kunde vara mysigt att ha en vecka tillsammans nu i vår, eftersom vi inte kommer få så himla mycket semester ihop i sommar. Nu visade det sig att denna semestervecka kommer innehålla flytt, flytt och ännu mera flytt. Inte för att jag klagar - det är ju perfekt att få vara ledig och kunna packa. Förhoppningsvis kommer vi kunna göra någonting annat också, tex. åka till Skansen!

Jag fyller föresten år på fredag och ska baka något gott och ta med till jobbet. Jag har önskar mig presentkort på möbel- och indredningsbutiker och en dag på Skansen i present. Den 16 maj kommer vi ha en redig fest i vårt nya hus för alla vi känner. Det blir en kombinerad inflyttnings- och födelsedagsfest eftersom både jag och Johan fyllt år då. Kommer bli skitkul! Ett utmärkt tillfälle att visa alla vårt fina hus!

Nu är det TV dags. Puss och god natt!

Estridh 1 ½ år!

Hej på er! Det var länge sen. Men ni är dåliga på att hör av er också, må jag säga.

Jaja, här rullar allting på iallafall. I går fyllde Estridh 1½ år och idag var vi på 18 månaderskontroll på BVC. Var har faktiskt inte varit där sen hon var 1 år så det hade hänt mycket. Nu väger hon 10.295 gram och är 80 cm lång. Hon är ganska liten och nätt, men växer fint enligt sin kurva. Hon fick även ta vaccin mot märrling och påssjuka. Lilla hjärtat, hon blev så ledsen och gav sköterskan en blick som inte var att leka med efteråt... Hon pekade på sitt plåster och sa något i stil med "plåster, ajaj".  Men det är tur att bebisar inte är speciellt långsinta, för när vi åkte därifrån var hon glad och nöjd igen och allt som har med sprutor att göra vad glömt och förlåtet.

Föresten så pratar hon massor nu. Här är några av hennes nyaste ord som hon kan säga:
 
bla-bla - halsband
spade - spade
bäpple - äpple
mo-ma - blomma
bajs - håller sig på blöjan och vill att man ska byta
iss - kiss 
aj-aj - när man har gjort illa sig eller har ont
bada - bada i baljan
doscha - duscha
bila - bil
bobbo - bobb
patti - vatten eller annan dryck
lälli - välling
oh-a - sova
ZzzZz - sova/vila
to-tå - stortå
ti-tå - lilltå
öjja - öga
öla - öra
mamma mu - mamma mu och böckerna om henne
bebis - bebisar, barn under 15 år och rullstolsbundna
ma-mo - farmor
mo-mo - mormor
muu - kossa
bää - får
yyy-a - myra
vov-vov - hund
tsss-tsss - kisse katt
pippi - fågel

Hon kan även sätta i hop ord, tex. "Mamma! Vov-vov - ZzzZzz!" . Riktigt duktig är hon. På BVC's 1½ årskontroll som vi var på idag frågade de om hon kunde 8-10 ord och förstod fler än så. Dessa som jag skrivit upp nu är bara ord som hon lärt sig de senaste veckorna, sen kan hon ju massor av andra ord sen innan. Stol mamma, stolt mamma...! 


Estridh pekar på kråkan i Mamma Mu boken.


Vi läser bok i soffan

Nu sover Estridh och jag är jag trött. Så trött så att jag och Johan har kommit fram till att vår framtida barn ska heta Kasta-Bajsa och Mos-Bricka. Ni förstår säkert att det är läggdags för mig också snart...

Gunga!

Lite roliga bilder på Estridh när hon gör sin favoritsyssla - gunga! Hon tjuter rätt ut och vill upp i gungan så fort hon ser en.


Emelie och Estridh i sandlådan


Mamma gör superduperfart!


Wihoo!


<3!

Promenad vid slussarna

Efter att ha ätit god mat och sminkat Estridh som en liten påskkärring tog vi en promenad i det fina vädret ner till slussarna på Påskafton. Så underbart! Man kunde gå i t-shirt, ligga på gräsmattan och jag och Johan passade på att slumra in tillsammans i en vitsippsbacke medans Estridh sov middag. Det finns ingen årstid som är så bra som våren!


Är det inte fint så säg?


Där nere satt vi och fikade sen


Min bror hade lite spring i benen tror jag!


Estridh plockar de första vårblommorna


Min lilla nisse


Fräknar och rosiga kinder


Årsets första vitsippa!


Jag vet inte om ni har missat min stora kärlek till grodor? Det är nog mitt favoritdjur. Så snälla, fredliga och oslyldiga. Lätta att fånga och hålla i handen. De här två sötnosarna på bilen hade visst fullt upp med sig själva så de fick vara i fred :P Kolla vilka söta ägg de ha till vänster!


Här picknickade vi i gräset


Estridh är den sötaste skitungen ever! 


Här somnade jag och Johan en stund mitt bland alla vitsippor. Mera vårkänslor än så går ju inte att få :)

Våra första dagar i Trollis

Här kommer en del bilder från vår påskhelg i Trollhättan!



Vi myser i solen på altanen när vi kommer fram


Kärlek


Se vad våren tagit fart!


Estridh gillar mammas hund Elton


Klappa fiiiiint!


Hon älskar verkligen djur, Estridh...


Min bror och hans sambo Emelie står och spänner sig i köket!


Vi grillade på kvällen och åt riktigt gott


En promenad ner på stan


Promenad nere vid vattnet


Från vänster: Elton, mamma, Martin, Emelie, Johan och Estridh i vagnen.


Estridh tittar på båtarna


Hon gillar att vara ute i det fina vädret!


Tillbaks efter en bloggfri helg

Har varit skönt faktiskt... Vi har varit hos Johans mamma tillsammans med hans bror, flickvän och Estridhs lilla kusin Siri.

När vi inte har lekt med barnen har vi burit stockar, klyvt ved, lagat mat, gått promenader i skogen och suttit nere vid sjön. Johan har lackat vår båt som ligger där och målat Estridhs tripptrappstol vit. Känns som en bra helg, det har varit helt underbart väder och Johan har även hittat en tusselago (vårens första!) till mig. Det känns att det går mot ljusare tider nu. Sen mår jag ju som bäst när jag får vara på landet också. Det sån frihet, skön luft och så lugnt och skönt. Jag är verkligen ingen stadmänniska... Helger som denna får mig att längta ännu mer tills vi själva kan bo så. Appropå det har de inte hört av sig om huset ännu. Det var tydligen många som visat intresse, men han skulle höra av sig vilket fall som helst. Bara hoppas och hålla tummarna.


Jag och Emmy tar en promenad med vagnarna och våra små skatter sover under tiden.

Föresten så älskar Estridh lilla Siri! Det är så gulligt att se dem tillsammans. Estridh plockar av Siri hennes "bumpor" och räknar hennes tår - "to-tå", "ti-tå"... (stortå och lilltå). Behöver jag säga att hon pratar enormt mycket nu? Så är hon så snäll mot Siri, smeker henne på huvudet, klappar henne på magen och försöker mata henne och dela med sig av sina saker. När Siri gurglar och pratar så skrattar Estridh och gurglar tillbaka. Tänk vad kul de kommer ha det tillsammans när de bli stora! Jag glömde kameran med fick till några halsuddiga bilder med mobilen i stället. Så så söta!


Johan, Siri och Estridh.


De myser med bebisen


Siri (eller "bebi" som Estridh säger), 3½ månad gammal.