Ännu en kreation

En mössa till... gissa vem!

I går stickade jag den här - en mössa i grått alpackagarn med Estridhs namn på. Mitt egna påhitt, utan mönster eller beskrivning. Jag förstår ju ändå inte vad som står i beskrivningarna så det blir bara krångligt att ge sig på. Men jag blev nöjd med mössan ändå, den passar henne perfekt. Grått och rosa är snyggt i hop! Garnet kostade 33 kr för ett nystan, och det var ungefär vad som gick åt. Ganska billig mössa med andra ord, förutom en hel massa timmar av slit framför de 5 stickorna... Haha. Man förstår inte vilket jobb det ligger bakom sånna här saker. Sen jag började sticka förstår man verkligen all tid och energi som någon stackare suttit och lagt ner på varje liten raggsocka. Ett riktigt hantverk med andra ord!

En okoncentrerd modell visar upp sin nya mysse

Tycker hon passar riktigt bra i den!

Pricken över i:et fick bli ett hjärta, så klart!

Är jag inte snygg då?!

Jag har många strängar på min lyra

Hej mina vänner!
Om ni undrar varför ni inte sett av mig på ett tag nu kan jag berätta varför. Jag har börjat sticka! Och som vanligt när jag hittar någonting kreativt som jag gillar, blir jag helt fast.

Det började med att vi i går eftermiddag inte hade så mycket för oss. Vi tog bilen, åkte ner till Gränby Centrum och storsade runt lite. Kollade på vinteroveraller till Estridh, handlade mat och lite annat... Johan testade några mössor, vilket ganska snart ledde till att han hittade massor av mössor han gillade. En speciellt, den var stickad och av märket Bula. Som vanligt när jag ser märkesgrejer som är väldigt simpelt gjorda men som ändå kostar massor så tänker jag "Hah! Den där kan man ju göra själv!". Och på den vägen är det. Vi skyndade oss till närmsta garnspecialist där vi handlade garn och stickor.

Den här trasselhögen blev Johans mössa!

Eftersom jag inte stickat sen i högstadiet tog den en stund för mig att friska upp minnet med alla maskor och vändningar. Tack till Google som gav mig flera olika stickskolor på internet som hjälp. Men efter en stunds övning hade jag lärt mig slätskickning och resårstickning. Kvällen ägnade jag så klart åt stickningen som mer och mer började ta en mössliknande form. I morse blev den klar! Johan är mer än nöjd och mössan sitter som en smäck. I dag var vi ner på stan igen och handlade mer garn och andra stickor.


Jag övar mig på små snuttar så här... Här ha lärt mig resår!


TADA! Nu är de klar. Johans Bula-inspirerade hemmastickd mössa! Jag är väldigt nöjd och tycker han är snygg i den.


Självklart finns mitt lilla märke på den. Johan valde att ha den fast sydd med röd tråd, vilket jag tycker gjorde en väldigt fin detalj!


Pluttis är modell

Jag var också ganska söt i mössan :P

Nu har jag fått massor av mersmak på stickning! Vi köpte flera olika garner som ska bli raggsockor, mössor och kanske en och annan vante. Kan ni sticka? Har ni några fina stickningstips eller sidor man kan gå in på? Alltifrån tips till inpiration välkomnas! Jag är helt inne på stickning nu.

Ha den fint kompisar, nu ska jag fortsätta på en liten socka som Estridh ska få. Puss!

Nu har vi firat i dagarna treTack för den klyftiga kommentaren om att vi ska ställa tillbaka klockan! I går satt ju jag och väntade och väntade på gästerna som aldrig kom. Tills det gick upp för mig att det inte alls var de som var en timme sena, utan jag som inte ställt om klockan! Haha... Gissa om jag kände mig dum när jag kom på det...?

När det väl kom iallafall hade de med sig massor av fin presenter. Estridh fick kläder, hårspännen, blommor, en duk och pengar. Tack så jättemycket! Vi åt tårta tillsammans och umgicks, som man gör på ett 1 årskalas. Jag lägger upp lite bilder nu, de säger ju mer än 1000 ord som man brukar säga.

Från vänster: mamma, pappa, farmor, min lillebror Oscar, min storsyster Maria med Gordon i knät, hans pappaTobias, Johan och lilla Estridh!


Kusinerna bekantar sig med varandra. Estridh har sin fina födelsedagströja på sig som hon fick av Maria, Tobias, Gordon, Jessica, Urban, Ruben & Elba! Jättefin!


Här är den + ett par mörkblå byxor (båda från Polarna o. Pyret). Tack så jättemycket alla mostrar och kusiner! Verkligen hur fina som helst! Av mamma, pappa, farmor och Johans morbror fick bebisen pengar. Stort TACK till er! Det räcker gått och väl till hennes bilbarnstol. Kanske blir det även en vinteroverall :P


Den här duken hade min mamma med sig till Estridh. Den är handgjord av min mormors mormor. Alltså Estridhs gammelmormor mormor!


Här har vi Estridhs minsta kusin - Gordon! Ett riktigt litet charmtroll.


Så himla söt


Jag är liten och sitter i mammas knä


Från vänster: farmor, pappa, mamma, Estridh (som knappt syns), syster Maria och Gordon.


Morbror Oscar och Estridh gillar varandra och lekte massor tillsammans


Världens bästa lillebror!


Gordon var i farten


Duktig att ligga själv på mage och pyssla


Estridh upptäckte hans ögon och mun, det var spännande att peta på


Lilla E och morfar!

Estridh är själv på förskolan nu. Vi vinkade hejdå till henne kl. 08:45 och sk alldeles strax gå och hämta henne. De har inte ringt, så jag hoppas det gått bra! Jag och Johan har tgit tillvara på tiden ensamma med att se på film och brotts i sängen. Men mest dels har vi suttit på varsin pinnstol och väntat på att få gå och hämta lilla E. Det är faktiskt riktigt tråkigt här hemma utan henne... Man saknar henne och har ingenting att göra.

Nog om det. Efter det ska jag åka på min första "provjobbning" hos de företaget som säljer bostadslarm. Jag tycker det ska bli riktigt spännande. Hörs ikväll!

Inskolningsdag nr. 2

Hallen där alla barnen har sina kläder. Där ser ni de andras ramar också!

Dagen började med att vi gick till en annan förskola som Estridhs förskola sammarbetar med. Två dagar i vecka går de över till varandras lokaler och passar varandras barn så att båda förskolorna ska få möjlighet att kunna ha en veckoplanering. I dag gick vi en liten promenad bort till barnen på Björkens avdelning och lekte, så att deras fröknar fick chans att göra sin planering. Vi åt frukt tillsammans och dansade ute. Estridh gungade och kramades med Nihira. Barnen är så himla snälla mot Estridh och förstår att hon är minst. De smeker henne på håret, säger att hon är mjuk, säger att hon är en liten bebis och ger henne pussar och kramar i massor!

När vi gick till Björken i dag och hälsade på deras fröknar så hälsade en av dem på mig och sa "... Och du är praoelev den här veckan?". Nej, jag är mamma och håller på att skola in min dotter den här veckan. Hon såg ganska paff ut, bad om ursäkt och förklarade att jag såg alldeles för ung ut för atta vara mamma. Men hon gillade unga föräldrar och tyckte det var jättebra. Jag drog ett skämt om att jag kanske också skulle ha en gul reflexväst på mig, så att de inte tappade bort mig. Resten av dagen tillsammans log hon väldigt överseénde mot mig och tänkte till och med skala min frukt.


Estridh i sin Flexbert-väst


På förmiddagen är de ute och har också frukstund ute. Estridh trivs som fisken i vattnet (:

Som ni ser på bilden ovanför är det inte så jättemycket barn på förskolan hon går på. Idag var det 12 barn, jag tror det är 15 som mest... Det är absolut max för ett så litet barn som Estridh, det blir nog stojjigt och massa spring med 15 barn. De orkar inte lika mycket när de är små, så det känns bra att det är en liten och lugn förskola hon går på. Vissa dagar i veckan har de delat in barnen i 3 grupper (5 i varje) efter deras ålder och utveckling. Det betyder att Estridh får möjlighet att vara i en mindre grupp med jämngammal barn och göra saker anpassade efter deras behov. Jättebra!

I morgon ska Johan följa med. De var väldigt nöjda med inskolningen av Estridh och tycker det funkar så bra, så att vi kan börja lämna henne där ensam redan på Måndag! Hon sover ju bra där, äter bra, leker med alla barn och är väldigt självständig. Hon verkar inte bry sig så mycket om jag är där eller inte, utan tycker alla andra barn är mycket mer spännande än vad jag är, haha. Det känns jättebra. Trivs Estridh, då trivs jag!

Första dagen på förskolan & lite pyssel

Estridh har verkligen blivit stor nu, i går började inskolningen. Vi var på förskolan mellan kl. 9:00 - 14:00 och lilla E var nöjd och glad hela tiden. Hon verkade stortrivas med alla sina nya vänner och det hördes inget annat än prata och fnitter från hennes håll. Hon har fått två nya bästisar - Isabelle & Gudrun-Hellga. Fröknarna sa att hon redan hade kommit in jättebrabra i gruppen, och att hon verkade vara väldigt lätt att skola in. Hon verkade också som en självsäker, nyfiken och trygg liten tjej tyckte dem. Det är hon! Vi var ute hela förmiddagen och gungade och lekte i sandlådan. Sen hade vi liten sångsamling, lekte, åt lunch, sov tillsammans både hon och jag under vilan och lekte ännu mer. Hon är underbar, min lilla prinsessa.

Jag, å andra sidan, kände mig väldigt malplacerad där på sidan om. Eftersom Estridh inte behöver mig så mycket känner jag mig lätt lite överflödig. Dessutom råkade jag ramla över en unge så denne ramla ner på asfalten. Herregud. Ni kanske inte vet det, men jag har jättesvårt att prata med barn. Barn jag känner går an, men jag blir ofta ställd och vet inte hur jag ska vara. Så kändes det hela dagen i går.

Men jag fick med mig en lista hem på grejer Estridh behöver ha på förskolan. Massor med kläder och blöjor bland annat. Därför kommer ju namnlapparna vi har till hennes kläder väl till pass! I går märkte jag massor av hennes kläder med fina lappar och dessutom varit ner på stan och köpte finfina vinterskor till henne för pengarna hon fick av farfar. Skorna ska invigas i dag!

Vinterskorna kommer från Sko August och kostade 395:-


Snyga, varma, bra stöd åt foten men samtidigt ganska lätta och smidiga. Prisvärda!


Namnlapp som jag strykit fast på insidan av tröjan.


Räcker till hela garderoben..

Estridh har en hylla i hallen med hennes kläder, ovanför den har alla barnen en ram på sig själva som de eller deras föräldrar dekorerat. Självklart har jag scrappat på hennes :P Ville att den skulle se söt och pysslig ut, men också glad. Så som Estridh är! Tycker jag lyckades ganska bra.

Här leker hon med sin ram innan jag satt klorna i den!


Klar! (bara pricken öveer i:et som låssnat!)


Blomman kommer från ett av paketen hon fick på namngivningen. Snyggt att scrappa med!


Estridhs 1 årskalas!

Nu har Estridh haft sin livs första födelsedag. Hennes allra första kalas och fått hennes första födelsedagspresenter! Det har varit väldigt kul, har faktiskt känts riktigt speciellt! Vi låg på sängen och myste när klockan slog 11:55 och det var precis 1 år sedan jag för sista gången tog i för kung och fosterland, och bebisen kom ut. Bebisen som vi väntat så länge på! Det är kontigt. Minnerna från förlossningen, dygnet på BB och den första tiden efteråt känns om i går. Fast samtidigt känns det om jag har haft barn hur länge som helst. Ett underbart år har det iallafall varit!

Johan väckte mig i morse med en puss och sa "Grattis till 1 år som mamma!". En varm känsla i hela kroppen. 1 år som mamma, ett år som föräldrar tillsammans. Efter det pratade jag lite med Estridh som låg i sin säng och bökade, och jag talade om att det var hennes födelsedag i dag. Hon verkade inte bry sig, utan somnade om och gav mig sovmorgon till kl. 09:45. Skönt! Vi åt gröt tillsammans, gick till Maxi och handlade, blåste ballonger, gjorde fruktasallad och städade lite. Johan gick i skolan i dag, så det var jag och E som fixade allt... Kl. 14:00 kom hennes gäster - Lisa, Katia, Alicia, Jennifer och Ebba. Vi åt gott och bebisarna lekte. Estridh fick fina presenter och verkade stortrivas när vi stod upp och sjöng "Vi gratulerar"! Här är hennes dag i bilder:

Jag har dukat upp med majskrokar till barnen. Ett visst litet födelsedagsbarn blev väldigt glad och roffade åt sig dirket!

Sen låg hon på sin favoritkudde framför TV:n och väntade på att hennes gäster skulle komma!

Estridh fick paket av Jennifer & Ebba, som hon tyckte var spännande att öppna!

Där i fanns en badbalja och allt där till som hennes docka kan behöva! Alicia och Ebba undersöker vad som fanns i.
Tack så jättemycket, Jennifer!


Söta Alicia hade såklart kommit för att grattulera lilla E!

Estridhs nyfunne vän Ebba var också med. Hon är så söt, och hon och Estridh verkar gilla varandra.

Jag hade gjort det ganska enkelt för mig - glasstårta med fruktsallad. Bättre än tårta, för då kan barnen sitta och själva plocka fruktbitar. Lite nyttigare också! De kanske inte ser så vackart ut, men jäkligt gott var det allt :P

Estridh ska från och med nu öva sig på att äta själv med sked. Det måste man lära sig om man ska gå på dagis!

Estridh och Ebba röjjer i leksakskorgen

Alica är världens charmtroll! Här sitter hon i Lisas knä. Hon har ett eget litet charmtroll hemma, men han var förkyld och kunde inte komma med, tyvärr.

Jennifer & Katia

Estridh fick två jättefina tröjor + två byxor till av Lisa & Katia med familjer. Tack så jättemycket!

Johan kom precis hem från skolan när de åkte, så han missade dem i dörren... Men kl. 17:30 kom hans pappa och mormor över på middag. Vi åt salt sill med löksås och potatis. Min alldeles egna kock som mästrar i köket igen! Estridh var lite trött och blyg, men gillade boken hon fick av gammalfarmor - "Djur". Pengar fick hon av farfar. Alltid välbehövligt! Tack så jättemycket! Ett fint bidrag till hennes bilbarnstol :P

Glad att se pappa när han kommer hem från skolan!


Jag är rikatse tjejen i världen - på kärlek!
Vad mer kan man önska sig än dess två diamanter
?


Bästa pappan har hon också. Tack för ett underbart år tillsammans som en riktig liten familj <3

Jag älskar er mest av allt!

Tack för alla fina grattisönskningar till Estridh. Det har varit en perfekt dag och jag hopaps Estridh haft det lika trevligt som vi. I morgon är det hennnes första dag på dagis, då börjar inskolningen. Jag hoppas det går bra, vi ska nog bara vara där några timmar till att börja med. Nu ska jag umgås med Johan lite och kramas i soffan. Puss på er!

Grattis på 1 årsdagen, älskling!

Kl. 11:55 för 1 år sen kom hon ut, vårat lilla hjärta. I dag har hon sovit jättelänge, tills för 10 minuter sedan ungefär (: Jag har sjungit vi grattulerar och hissat henne upp och ner! Hon gillade det, och fnittrade lite. Nu ligger hon framför TV:n och ser på Nyhetsmorgon och jag ska börja städa lite, blåsa ballonger och göra fruktsallad.

 


Vi har pyntat vardagsrummet lite


Världens finaste 1 åring!


Estridh har gjort sig fin nu och väntar på sina gäster


PUSS mitt hjärta! I dag har jag fått vila mina ögon på dig i 1 år, det bästa året i hela mitt liv!
Du är det finaste mamma har <3

 


I kväll blir det film och sushi

Pratade nyss med karln på telefonen. Han är hemma till kl. 17:00 i dag och då ska vi hyra film och äta sushi. Vilken helkväll! Dessutom en hel del program på TV:n som jag gillar - Ensam mamma söker, IDOL, Fredag hela veckan, Färjan, Family guy, Simposon och I ditt ansikte. Det blir till att zappa mellan kanalerna!

När han kommer hem ska vi tillsammans planera hennes stora dag. På Tisdag blir det barnkalas för Estridh, på hennes födelsedag. Sen får släkten droppa in under helgen. Det blir lättast så för att få plats med alla. Jag undrar vad Estridh ska få av oss i present? Hennes första födelsedag. Ganska stort faktiskt! Jag som är jättesentimeltal kommer inte kunna låta bli att tänka "Åh, nu var det 1 år sen jag låg i baaaadet!", "Nu var det 1 år sen jag fick epiduralen!", "Nu var det precis 1 år sen jag fick upp henne på bröstet!". En häftig dag, både för henne och oss.

Oj, jag har glömt att äta frukost... Det måste jag göra. Vi hörs sen!

1 årskontroll


Estridh leker i väntrummet

Estridh är en liten och nätt tös. Förra gången var hennes längd tydligen 72cm, och nu var den 74cm precis. Sen när det gäller vikten hade vi tagit till i överkant båda två - hon vägde 8890g. Huvudomfånget var 46cm. Hon följer sina kurvor hyffsat och är propertionelig, men lite mer hade hon kunnat väga. Hon har sen hon började krypa vid 5 månaders ålder hela tiden legat något under på viktkurvan, detta pga. att hon är på pass aktiv. Så vi får väl tappert fortsätta att blanda i stora klickar smör och olja i hennes mat! Det har hon fått ordinerat från BVC i allafall.

Sprutan gick fint att ta. Hon satt i mitt knä och spände sig bara lite och gnydde till, sen var det klart! Läkaren och våran BVC-tant var som vanligt imponerade över vilken tuff och duktig liten tjej vi har. Hon fick beröm för sitt fina halsband som hon hade och hennes blonda lockar i nacken som bara blir längre och längre. Nästa besök blir vid 15 månader, bara för att se att hon går upp som hon ska. 


Våran pyssliga lilla flicka

Arbetsintervju idag igen..

Den skulle varit i Måndags med flyttades till i dag, jag är mycket förväntansfull. Skulle det visa sig vara lik bra som jag tror så vill jag väldigt gärna ha den här tjänsten. Det är en tjänst som säljare av bostadslarm och säkerhet i hemmet. Tycker det känns som företaget har bra produkter och det gör det alltid roligare att sälja. Jag ska göra allt!

Emmy (Johans brors flickvän) kommer hit och ska passa Estridh. Hon är stor och tjock nu, den 20 December kommer  deras lilla flicka ut. Ska bli kul att ses hur rund hon har hunnit blivit nu! I dag ska hon öva blöjbyte och barnpassning på Estridh, men det ska säkert går bra. Hon brukar vara snäll mot sina barnvakter, lilla E.

Nu ska jag göra sminket och välja kläder. Puss!

En liten nostalgitripp

Nu när vi ändå pratar om ärvda kläder och saker så tänkte jag bjuda på lite bilder från när jag var bebis. Nu ser ni att Estridh inte är lik mig, utan sin far och farmor. Jag såg ut som Toker när jag var liten, flintskallig med utstående öron. Men var var ett "fyrverkeribarn" som min mor så fint har beskrivit det. Jag var väldigt glad och nöjd med det mesta, som Estridh med andra ord! Hon har sin pappas utsida med är precis som mig i sättet och i utvecklingen. Någonting ska jag väl ha bidragit med :P

Jag vet inte ur gammal jag var när de här togs... Men eftersom jag kröp väldigt tidigt (precis som Estridh) och det mest ser ut som jag ligger på mage och sprattlar här skulle jag gissa på 4-5 månader. Den vänliga lilla pojken med fantastisk kaluffs är min 4 år äldre bror, Martin. Har alltid varit lika snäll och omtänksam mot sin lillasyster. Det syns till och med på bilderna!


Syskonkärlek! Martin var söt som en liten flicka när han var liten. Jag ser ut som en liten spargris, haha... Här ligger vi i mamma och pappas säng och leker.


Här är jag! I en liten tröja som Estridh använder nu. Den lilla rosa kaninen till vänster var det första gosidjuret jag fick. Jag har fortfarande kvar den, och nu ligger den i Estridhs säng och håller henne sällis om nätterna. Jag tycker det är så konstigt att sånna där saker är så gamla, att jag hade den och lekte med när jag var liten. Eller tröjan - har jag kommit i den lilla?


Sa jag inte att Martin var världens bästa bror...? Han är drugt 4 år här, vadå tjockt hår liksom?!


Där sitter jag och blir road vid matbordet. Söta örnon va? :P Martin, stackarn har världens munsår men är så glad ändå!


Hittade faktiskt den här koftan i lådan jag letade i idag efter kläder... Men den var för liten för lilla E. Annars hade den varit kul om hon också kunde använda den!


PUSS! Kolla mitt ansiktsuttryck, haha! LIVRÄDD!


Hjälp mig! :P


Här sitter jag och hänger i min babysitter. Till vänster ligger min lilla rosa kanin igen, alltid med!


Pappa leker med mig på filten. Oj så ung han ser ut! Det gör vi både två i och för sig :P Här är han lika gammal som Johan är nu. Det känns konstigt!


Att jag har komplex över mina öron vet ni ju redan. Men här har jag fått lite mer hår i allafall.


Här har jag blivit lite större! Napp började jag använda vid 1 års ålder då jag såg en kompis ha det, annars var det min snuttefilt Nunnen som hägrade. Han ligger här till höger i bild, och var min absolut bästa vän! (tills mamma tvättade honom i tvättmaskinen....)


Jag var ett ganska spexigt barn


Här är jag kanske 6-7 år. Jag minns den där korgen vi hade över badkaret med schampoflaskorna i. Där brukade mina Barbiedockor bo och ha sitt hus när jag hade dem i badet. Mycket minnen... (:


Linslusen som älskar bubblor


Min födelsedag (kanske 7år?) och jag var såklart prinsessa. Och vadå långt hår? Det når ju över hela ryggen! Give me :PJag, mamma och Martin. Tjock lugg var ledordet :P Jag minns både brorsans och min tröja och hur de kändes. Min var stickad och ganska tung.


Min vackra mor. Det här måste varit i mitten av 90 talet... Snart 50 år med andra ord! Hoppas jag blir minst lika fin när jag blir stor!


Jag avslutar min lilla nostalgitripp med den här festliga bilden på mamma och pappa. Det var nog innan jag och Martin var födda. Jag älskar bilden - färgerna, drinkarna, attityden, pollisarna, mamma frisyr, ja allt! Jag skulle vilja resa tillbaka i tiden och få höra den svängiga musiken som säkert spelades i bakgrunden!

Broccoli och ädelostpajTill pajdegen använder jag ett vanligt standarsrecept, men byter ut en del av det vita mjölet till grahamsmjöl. Men kör inte enbart grahamsmjöl, då smakar det kaninmat.

Till fyllningen behöver du:
600 gr broccoli
140 gr ädelost
3 ägg
2½ dl turkisk yoghurt
1 ½ dl mjölk
salt och peppar

Gör så här:

Koka broccolin i lättsaltat vatten tills de blir lite mjuka. Smula ädelosten och blanda med ägg, turkisk yoghurt, mjölk, salt och peppar. Förgrädda pajskalet några minuter. Fördela sen broccolin och häll över ostblandningen. Tillaga i 200 gr i ca 20 minuter tills pajen har fått fin färg och ostblandningen stannat.

Låt pajen stå en stund och servera den sedan med en god sallad!


En Tisdag med träning & lugn och ro

Nu har vi tränat, jag och Estridh. Eller hon var på barnpassningen och jag gymmade.Gick fint som vanligt! Nu känner alla tanter igen henne där och ropar "Åh! Är Estridh här i dag! Gud vad kul!" . De gillar henne. I vanlig ordning började hon med att håva in massor av komplimanger om hur söt hon var, duktiga att gå, snäll och glad, lugn och fin. En stolt mamma har hon också (:

Jag å andra sidan har tröttnat på gymmet nu... Speciellt gymmet nere på stan. Det är bara en massa uppumpade killar som enbart är där för att frusta och stöna under vikterna och sen stå och spegla sig i 20 minuter. Sen går de omkring och spänner sig innan de hugger tag i nästa maskin. Jag tycker är jättejobbigt, jag vill vara där för att träna. Inte för att visa upp mig eller ha någon som spanar på en hela tiden. Så på Torsdag får det bli gammal hederlig jympa istället!!

Här är lillfisen när hon leker!


Du och din lilla uppåtnäsa!


Estridh ligger och ringer några viktiga samtal...


Hon gillar att rycka till i snöret så att det plingar till en massa i telefonen. Eller hålla luren mot mammas öra så att hon kan prata (: Telefonen kommer från Lekmer.

Nu ska jag ta bebisen och gå till vårat nybyggda bibliotek som ligger här nere. Höres!

Mitt livs första föräldramöte

Snart ska jag läsa en bok tills jag somnar för jag är väldigt mörkrädd.

Pappa har precis åkt hem, kvällen tillsammans med Estrih gick jättebra. De hade lekt en massa och pappa hade fått massor av slemmiga pussar (: För min del var föräldramötet en spännande upplevelse. Vi drack kaffe och Early Grey-te under de kommunala lysrören och log vänligt mot varandra när vi presenterade oss själva och våra barn. Fröknarna hade delat upp barnen i 3 grupper om 5 barn utifrån ålder och mognad. Estridh (eller Edith som de hade tryckt upp på alla listor och namnlappar...) är i gruppen Igelkotten och kommer ha utedag på Onsdagar. Fredagarna är mysdagar då barnen får göra vad de själva vill. Annars leker man och jobbar efter olika tema i de olika grupperna utifrån vad barnen själva är intresserad av. Tex, gillar man att sjunga "huvud, axlar, knä och tå!" kan man ett tema den veckan som handlar om de olika kroppsdelarna. De går på promenader, leker ute varje förmiddag, bakar ibland på Fredagar, äter hur mycket frukt de vill, sjunger, fotograferar de dem gör, ritar, målar och går till bibliotekt. Det är en väldigt mångkulturell förskola så de satsar mycket på språk och att få in delar av allas kulturer. De har en modersmålspedagog som kommer till förskolan och tillbringar tid med varje enskilt barn som behöver och vill det. Nu på föräldramötet var vi 14 föräldrar. 7 män och 7 kvinnor, varav 7 var svenskar och 7 var av olika utländska härkomster. Det var 4 förskolelärare där, vara hälften av  dem var också utländska. Fantastisk uppdelning!

Jag tycker det låter väldigt bra! I början kunde jag bara fokusera på att förskolan fick sin mat färdiglagad. Men nu efter att ha träffat alla fröknar och hört vad förskolan har för inriktning och syn på saker och ting, vad de prioriterar och tycker är viktigt, är jag väldigt positiv! Det är en liten förskola som värnar om den lilla individen och ser varje barn för sig. Varje barn,  oavsätt ålder, behov eller härkomst får det den behöver och får utveklas på sitt vis. Oavsätt som det handlar om att man vill sova ute i sin vagn istället för i myshörnan eller utveckla sitt modersmål.

Jag är nöjd, längtar tills Estridh ska få börja där! Jag tror det kommer passa henne väldigt bra (:

Nu är det godnatt för mig... Jag drar mig för att gå och lägga mig själv i sängen. Kallt, tråkigt, tomt och ensamt. jag ska läsa en bok och ha TVn på tills jag somnar. Det kanske hjälper mot ensamheten. Sov så gott sötnosar så hörs vi i morgon!

Är de inte lika så säg?Estridhs farmorEstridh 3 månader gammal


Kolla på det här, visst är Estridh väldigt lik hennes farmor...? Ögonen och huvudformen. Jag tycker det är helt vansinnigt likt! Hur som helst, lilla E har en klänning som hennes farmor hade när hon var liten. Den är handsydd och otroligt fin! Lite stor, men jag tror Estridh ska ha den på hennes 1 årsdag! Här är den, fin va?!


Fina brodyrer i fram på klänningen


Gladfis!


<3


Synd att det inte går mot sommar, då hade hon kunnat använda den mer!

Barnmat

Gjorde mer barnmat i går. Så här fina blev matbitarna! Jag rörde i hop allt (inte pastan) till en stor gryta och mixade lite innan jag blandade ner pastan. Maten blev otroligt god faktiskt, jag skulle kunna slukat hela grytan själv :P

Ingredienser:

- Korv
- Passerade tomater med chili
- Tomatpure
- Majs
- Grädde
- Smör
- Vatten
- Pasta
- Oregano
- Svartpeppar


Jag lägger upp maten i min muffinplåt och sen in i frysen. Perfekta potioner som är jättebra att bara ta fram och tina!


Ner i en påse och sen in i frysen igen.

Estridhnews

  • Estridh har börjatmer själv nu igen! Hon har ju helt lagt av att gå sen hon tog 14 steg själv för 1 månad sedan... Men nu har hon tagit upp gången igen och går mot en (4-5 steg) och ibland mot saker istället för att sätta sig på golvet och krypa. Framsteg!

  • Sen någon dag tillbaka sover hon bara 1 gång om dagen jämfört med förut då hon sov 2 gånger. Då var det kl. 11 och kl. 17 som var sovtiderna och kl. 21:00 var det läggdags. Nu är det kl. 14 som gäller och kl. 20:00 är det läggdags!

  • Hon pekar på allt och alla och säger "Dä! Dä!". Hon vill gärna att man tala om vad sakerna heter, innan hon pekar på nästa sak.

  • Säger: "Titta-dä!", "mamma", "pappa", "ojoj", "där", "ta-ta" (tack tack!) mm.

  • Vet vart flera olika lampor är, fiskarna, näsan, munnen, öronen mm.

  • Härmar en om jag tex. smeker Johan på huvudet. Då smeker hon likadant och är väldigt nöjd och glad (:

  • Vet vad man gör med olika saker. Skeden i maten, hårspännet i håret, mössan på huvudet, strumpan på foten mm.

Framtidsplaner

Hej min lilla blogg!

Jag känner att jag tappat tempo med uppdateringarna här. Jag skyller på att det är jobbsökande och min nyfundna vän Ansiktsboken, som tar all tid från bloggen. Men å andra sidan kan jag berätta någonting bra - de senaste dagarna har jag sökt 5 säljobb, 2 butiskjobb + hittat en utbildning som jag mycket väl skulle kunna tänka mig att gå! Den börjar till våren och heter "Försäljning inom detaljhandeln" och innehåller massor av intressant och roliga kurser.

Jag ska söka den, helt klart. Och under tiden jag väntar på svar därifrån ska jag söka jobb ut av helvete, rent ut sagt. I går reggade jag mig på Manpower. Förhoppningsvis hittar jag ett trivsamt jobb inom kort, men skulle det inte gå vägen satsar jag på utbildningen. Mycket prat om framtiden, men så ser mina planer ut!

Närmare i tiden ligger Estridhs 1 årsdag! Dryg två veckor kvar nu, jag förstår inte vart tiden tagit vägen!? Helt galet. Vi ska i allafall bjuda släkt och vänner på tårta och kaffe och håva in presenter till tösen. En sak hon ska önska sig är en bilbarnstol, det behövs nu.

Nu ska jag ägna mig åt min nya vän jag nämde - ansiktboken! Jag är helt fast! Jag trodde verkligen inte att det fanns någonting som skulle kunna stjäla min dyrbara bloggtid så till den milda grad som Facebook gör. Jag kan sitta i timmar och leta vänner, gamla klasskompisar, skriva till folk och adda nya vänner. Jag känner mig framgångsrik, sen i typ förrgår när jag blev aktiv har jag skaffat mig över 80 kamrater. Inte illa!

Ha det fint kompisar, om ni vill får ni gärna adda mig. Ni vet vart jag finns :P

Höstens skörd

Bilder jag tog när jag och Estridh var på promenad här om dagen. Äpplen som blivit kastade in i ett fotbollsstängsel och fastnat där. Ganska coolt!