Kläder till medeltidsveckan

I går kasserade vi ett av Johans gamla vita linnebyxor. De hade gått sönder och tanken är att vi ska ta tyget, missfärga det lite och sedan sy en medeltidsklänning till Estridh! Jag tror det kommer bli bra, hon kommer passa finfint som en liten medeltidstjej på Gotland! Efter jobbet idag ska jag och Johan ner på stan och kolla tyg till våra kläder. Inget avancerat blir det, vi ska se riktigt fattiga ut :P Johan hade hittat mönster på kläder på den här sidan, får se om det kan bli något av det... Jag ska i såfall ha en särk (fast kortare, jag hatar långa klännigar/kjolar...) med kanske ett rep i midjan eller nått. Johan ska ha slitna linnebyxor och en sån kjortel.

För att få Estridhs tyg missfärgat gjorde jag och Johan igår ett riktigt storkok. Ingerdienserna var kaffesump, currypulver, chilipulver & slamsor av Johans gamla byxor. Tyget var vitt innan, men som ni säkert ser har det fått en lite mer snuskig färg nu :P Passar ju bättre på medeltiden än blekvitt superrent tyg.


Så här såg byxorna ut innan...


Mums vilken soppa!


Visst är vi påhittiga?


Ute med kanoten

I Söndags var det en riktig slappdag. Jag, Johan, brorsan och hans tjej tog kanoterna och paddlade en tur. Skönt! Solen brände upp min rygg och jag fick på kvällen ont i både axlar och armar. Men vad fan, det var mysigt!


Martin & Emelie


Johan paddlar på :P


Jag och Johan dusckar för vi åker under ett träd som hände över ån


Vi gick på grund i en fors! Bara att bära båten...


Här gick vi i land för att hämta bilen efter flera timmars paddlande!


Kärlek på väg till bilen


Höh, det var ganska varmt i bilen när vi kom fram!


Trött vilar vi i soffan efter att ha varit ute hela dagen i värmen


Estridhs presenter

Hon fick så himla mycket fina presenter på hennes namngivning! Kanske inte är så roligt för er andra att kolla på, men som ett stort tack för dem och alla uppskattning så lägger jagu pp dem här. TACK! Ni är underbara.


Estridhs månadssten.
Från mamma, mormor, bror, mina systrar och deras familjer. 


Nyckelpiga i guld
Från Johans pappa & fru


Två skor i silver "vi vill att du ska gå långt här i livet"
Från Johans mamma, hennes man & son


Hjärta i silver
 Från Johans mormor


Hjärta med blomma i & en silverask med hjärtan på framsidan
Från min kusin, hennes sambo & dotter


Tiara med prälor
Från Johans morbror, hans sambo & dotter

 
Fjäril med pärlor
Från Sara och hennes söner Simon, Sebastian & Samuel


Skyddsängel

Från Sara och hennes söner Simon, Sebastian & Samuel


Min-första-tand-burk
Från min mamma, mormor, bror, systrar och deras familjer


Elefantsparbössa
Vi fick faktiskt två sånna, men de var så snygga så vi vill ha båda kvar (:
Från nin bror & hans tjej
& den andra från Johans bror & hans tjej 


Tunika, tröja & strumpor
Från Johans mormor


Blädderbok & en mjukisdräkt
Från Johans kompisar & flickvän


Barnkammarboken
Från min farmor
Mamma Mu får ett sår
Från Johans kompis, fru & son


Klänning
Från min farbror & fru


Set med tallrikar & bestick
Från Johans mamma, hennes man & son


T-shirt och byxor
Från min mamma, mormor, bror, systrar och deras familjer


Smyckeskrin
Från Johans mamma, hennes man & son


Tennljusstakar & ljus
Från Johans moster, hennes två döttrar och pojkvän

Picknick efter ceremonin

Eftersom det blir ett jättelångt inlägg om jag buntar ihop allt om namngivningen så delar jag upp det istället i flera olika inlägg. Kan ni ju välja vad ni vill läsa om :P Efter ceremonin nere i bruket åkte vi hem till min pappa och picknickade i hans trädgård. Det var supermysigt, och varmt! Vi höll på att smälta bort allihopa, men vi tog skydd i skuggan under äppelträden och barnen svalkade sig i poolen. Dagen hade inte kunnat varit bättre!


Min mamma, systrar och deras barn


Gordon myser med sin mamma i skuggan


Folk som myser i gräset


Johans kompisar


Haha, Estridh och Teddy dricker kaffe :P


Från vänster: Min bror Andréas, syster Jessica, jag, min syster Maria & hennes son Gordon, våran mamma och min bror Martin! Alla syskonen på mammas sidan utan storebror Roberth! (jag har en lillebror också på pappas sida... )


Bror Andréas och min vackra mamma!


Så fina! Storebror och hans tjej!


Kvällen avslutades med ett dopp i poolen


Hihi, kolla in henne skinkor! Fulle med celluliter :P


Världens lyckligaste (numera tröttaste) familj som haft en helt underbar dag!
Tack så jättemycket för allting! TACK!

Estridhs namngivning

Det var en fantastisk dag! Ingenting hade kunnat varit bättre! Vädret var helt underbart, jättmånga gäster kom, Estridh var glad och nöjd hela tiden, alla minglade omkring och verkade ha jättetrevligt. Ceremonin gick faktiskt jättebra den också, även om jag var väldigt nervös innan. Jag och Johan turades om att prata och när vi väl stod där kändes det jättebra och den mesta nervositeten släppte.

Min pappa började med att berätta lite om platsen och våran koppling dit. Att jag är uppvuxen där och min mamma och morfar är födda där. Sen hade vi liten mingelpaus, och efter det höll jag och Johan i ceremonin då Estridh fick sitt namn. Den började med att jag berättade om dopklännigen och vem som gjort den & vilka ur min släkt som haft den. Efter det fortsatte Johan att prata lite om historian bakom namnet Estridh och sen om hur vi kom på namnet, och varför vi valde hennes andra namn. Sen hade jag bundit en krans till henne, som hon fick på huvud som en symbol när vi gav henne namnen. Där efter presenterade vi hennes två faddrar och läste upp fadderbreven som vi skrivt till dem. Där stod det varförvi valt dem och vad deras uppgift är. 

Efter det åkte vi allihop hem till min pappa och hans gård, som låg bara några minuter bort. Där åt vi baguetter som jag och Johan gjort, följt av tårta och kaffe. Estridh fick jättemycket fina presenter som vi öppnade, sen låg vi alla på filtar under äppelträden och umgicks. Barnen badade i poolen. Det var verkligen en lycka tillställning, och jag är jättenöjd! Estridh var så himal fin! Åh, ja jag är verkligen supernöjd. Ingenting hade kunnat varit bättre.

Nu kommer en helmassa bilder, hoppas ni överlever! :P


Prinsessan på sin dag!


I pappas famn, Fin klänning, visst?


Gästerna minglar omkring i parken


Min syster, hennes sambo coh deras dotter


Min storebror som blev vald till en av Estridhs två faddrar!


Jag och min lilla marängbakelse i minglet!


Jag och Estridh hälsar på min kusins dotter Emilia och hennes mormor


När min pappa håller ett litet tal om bruket och vad vi har för anknytning till platsen


Under ceremonin.


Här får Estridh sitt namn!


Jag läser upp fadderbreven för hennes faddrar Martin & Michael


Familjen!


Estridh i sin fina namnkrans


Johans mormor Britta som Estridh fått sitt mellannamn efter!

Min mamma och storebror Andréas


Dagens prinsessa busar med farmor och Johans kompis tjej


Mina älsklingar


Nu beger vi oss hem till min pappa där fika väntar!

Smygtitt

I går satt jag i ett streck sen det att jag kom hem från jobbet till kl. 00:23 när jag klev in i duschen och gjorde kväller. En riktig helkväll med andra ord! Pyssel pyssel pyssel... Synd att man inte får så mycket tid över till annat. Tex. umgås med sin lilla familj och leka med Estridh. Fast efter Lördagen, då, då har mamma tid igen!

Eftersom den fortfarande är under konstruktion så vill jag ju inte visa allt, men jag lägger upp lite snapshots på mitt scrappande hittils. I morgon ska hela boken vara klart och då får ni se allt!

(jag har inte å, ä & ö i mitt alfabet. Det är därför det fattas prickar över endel bokstäver, men det ska jag fixa sen!)





















Längtar tills i kväll när jag ska få allting klart och sätta ihop albumet. Då ska jag också dekorera framsidan. Det blir en väldigt personlig och mysig bok, det finns ju garanterat ingen annan som har percis lika!

Vad tycker ni? Be nice... :P



Hon säger "mamma"!

Mitt lilla hjärta säger "mam-ma mam-ma-mam-ma-ma!" Så himla söt. I går när jag kom hem från jobbet hade hon helt plötsligt börja säga mamma. Klättrar hon efter mina ben och säger mamma, jätteljust, tyst och fint. Då smältar man, kan jag tala om! <3 

Jag vet inte om det är riktigt mig hon menar, men sött är det i allafall. Och det är svårt att som mamma låta bli att känna sig träffad när man hör henne stå och säga så (: Baby, I love you!

Badbrud07

Estridh badar ju aldrig, hon duschar bara med oss. Fast här om dagen fixade Johan bubbelbad till henne. Första var hon lite skeptiskt, men sen blev hon modig och plskade för fullt. Bilderna är tagna med min mobil, därför är kvalitén där efter...
 
 Mitt lilla skäggtroll är såå lik pappa så jag bli galen!

Hej mamma!


Världens gldaste lilla bebis

Sakerna jag fick av Johan!


Mjuka stora stämplar med siffror, trästämplar med små & stora bokstäver, flera olika stämpeldynor i olika färger, thinkers, dekorationer, papper och en jättefin låda att ha allt i med blommor på framsidan!


Bokstavsstämplar i olika storlekar


Stämpeldynor i olika färger och massa annat pyssel!



Sen på kvällen så pysslade vi lite tillsammans också. Johan gjorde en sida i boken där han ska skriva, jag övade på att få in tekniken med stämlparna (: Men det gick bättre och bättre faktiskt! Nu har jag fått ihop några av sidorna, men det är fortfarande många kvar.. Bilder ska Johan framkalla idag, då blir det lite lättare att sätta ihop alla sidor också. Men ändå länge är der utan bilder!


Den här sidan ska jag göra om, men rubriken ska vara samma och det som är skrivet med dymo. Vikt & längd ska jag skriva i en ruta för sig.


Den här sidan är klar, tycker den är ganska söt faktiskt. Fullt med småsmå Estridh som simmar omkring!


Bakgrunden är tapet från stugan uppe i Sundsvall där vi var i helgen. Det gäller att vara kreativ! (: MINUS är skriver med de stora foam-stämplarna. Till höger ska det sitta en svart/vit bild på gnär jag håller om gravidmagen i v. 38.


Det rosa är ett kuvert med hennes första strumpor i. De är verkligen pyttesmå! Kuveret har jag sytt fast med ett rosa band, på det som senare ska hålas så att den kan sitta som en sida i boken.


Den här sidan är inte heller klar ännu, den ska dekoreras mer och fyllas i med de tänder hon redan fått!
Jag gillar överskriften och badet, det känns... jag, på något skönt vis (:


Den här kommer jag nog också göra om, men än så länge får den se ut som den gör...


Den här har Johan gjort alldeles själv! Där ska han skriva sen, sött va?!


Halvfärdigt, men jag tycker om färgerna och överskriften.




Vi tänkte ha några sidor sen efter namngivningsbladet där gästerna själva får skriva en liten hälsning!
(sidan är inte klar ännu..)


Fler sidor att skriva på.
(sidan är inte klar ännu)

Ja, jag vet inte om det är speciellt scrappigt. Haha, det blir väl mer pyssel klippa-klista-stämpla lite som jag vill, men det kanske är det som är scrapbooking? (:

Det här kan Estridh:

Lisa hade gjort en liten Svanteupdate, kul att läsa! Det är faktiskt konstigt hur mycket de små liven kan och förstår. De börjar ju faktiskt bli riktiga små människor nu, inga små bebispaket som bara ligger där. Svante kan tex. säga "tack-tack!" (säkerligen med lite mindre klockrent uttal) men ändå. Det krävs ju en viss intelligens för att kunna koppla ett uttal som man ofta hör till en situation, dvs. när man får någonting. Duktig kille! Jag tänkte göra samma sak, man glömmr ju faktiskt bort vad mycket barnen lär sig! Hm. Nu ska jag försöka dra mig till minnes vad Estridh lärt sig till sin 9 månaders dag!

  • Hon kan nästan vinka till oss när man vinkar och säger "hejhej!". Hon blir jätteglad och höjer armen mot en, och har man tur så vinkar hon lite sakta med handen och ler som bara den.

  • Slå med handryggen för munnen, samtidigt som hon gör ett entonigt ljud med munnen. Som en indian ungefär! Johan brukade slå med en finger på hennes mun när hon gjorde så, tillslut kom hon på att hon inte behövde hans finger, hon kunde öra det själv! Likadant gör hon mot bågen över vagnen när man åker på grus och det guppar. Dit med munnen och sen göra ljudet, då låter det bap-bap-bap-bap-bap!

  • Hon vet vart vi är och vart saker finns. Det har hon gjort länge, men som när man gör välling så vet hon precis att den står i micron och det går inte att lura henne där.

  • Hon förstår trolleri! Eller inte direkt att hon kan göra något övernaturligt... Men om man lägger en pryl i ena handen och räcker fram båda nävarna till henne, då funderar hon ett tag sen öppnar hon ena handen. Är den tom letar hon i den andra. Gör man då om tolleriet en gång till, och har prylen i samma hand som förut förstår hon i 7 fall av 10 att hon ska kolla i haden där saken låg sist. Rent logisk borde den ju ligga kvar, visst? :P

  • Hon kan stå själv väldigt länge. Men kommer hon på att hon gör det så sätter hon sig direkt. men hon blir modigare och modigare. Tuffast är hon när hon står i sängen eller soffan, jag tror hon har fattat att man landar mjukt där (:

  • För någon vecka sedan kom hon på att man måste vicka nappflaskan uppåt om det ska komma någonting när man dricker. Det krävdes lite övning, men nu vet hon mycket väl att det bara rinner ut ur flaskan om man håller den upp och ner!


    Det var nog det jag kom på nu.. Jag får väl uppdatera efter hand (: Jag får ont i örat av den här headsetgrejen jag måste ha i hörat hela tiden. Mina öron är konstiga, de är inte gjorda för sånt här.. Aj..


Dopklänningen

När jag kommer hem ska ni få se bild på Estridhs klänning, den är så himla fin! Och gammal!

Den är gjord av min mormors brudslöja som hon hade när hon gifta sig med morfar för över 60 (?) år sen. Hennes syster har sytt den för hand till min mammas dop, en underklänning och den fina överklänningen. Till den hör ett blått sidenband och ett rosa. Estridh ska såklart ha det rosa!

Sen har alla på min sida av släkten haft den. Min mamma, alla hennes 6 barn, hennes två barnbarn och nu Estridh. Det känns jättekul, att det är så många som haft den och att Estridh ska få ha den! Samma klännig som jag döpts i till och med! Ni ska få se den, den är bedårande.

Frökenlöken gillade att ha den på sig också, hon bara satt som en liten maräng och log när hon hade den på sig. Nästan som lite mallig över hur finklädd hon var. Sötnos! Japp, bilder på marängen kommer i eftermiddag! Håll utkik!







Estridh 9 månader!

Just det! Jag har ju glömt att berätta att Estridh blir 9 månader idag. Tänk så fort tiden går... Nu har hon varit lika länge utanför magen som innuti :P Just nu ligger hon i sängen och Johan ger välling, hon älskar vällingen. Följer den som en välling-kompass med hela kroppen, vänder och vrider sig efter där flaskan är på kvällen när man gör i ordning den. Söt!

Ikväll har jag scrappt lite i hennes bok också. Det går sakta, jag behöver mina stämplar!! NU! Imorgon ska jag ringa till affären där jag beställde ifrån och be dem snällt skynda på med leveransen, annars kommer inte boken hinna bli klar innan Lördag då hennes namngivning är! -stressad-

Appropå namngivning! Idag kom hennes dopklänning på posten, storasyster hade skickat den. TACK! Den satt som en smäck även om jag trodde den skulle va lite liten i ärmarna. Men det var jättefint! Den är gjord av min mormors brudslöja, och sydda av mormors syster. Min mamma är döpt i den, alla hennes 6 barn (ink. mig!) och min systers barn. Ganska häftigt, en riktig släktklenod.

Nu är det godnatt i stugan, ses imorgon!

Bada i älven

Mycket bilder blir det, men jag gillar bilder! En bild säger mer än tusen ord, brukar man ju säga. Så här kommer några när Estridh får för första gången plaska i älven nedanför "Klaras stuga". Förra året vi var där låg hon ju bara och simmade omkring i min mage, men nu får hon plska lite på utsidan också :P

När jag kommer hem ska jag ladda upp en film här när hon badar. Men nu ska jag fortsätta jobba!



Äta sten och sand är gott!


Utsikten över älven som rinner alldeles bakom stugan, kan det bli mysigare?


Nakenfisen plaskar i vattnet


Mamma vaktar när bebisen badar

Helgen i uppe i "Klara stuga"

Mitt tåg till Sundsvall i Fredags var en timme sent.. Suck! Men jag kom tillslut fram, och helgen har varit jättebra. Johans mamma har en liten stuga där uppe som är i stort behov en renovering, så det är det vi har pysslat med. Eller vi, jag har mest passat Estridh men någon måste ju gör det också :P Alla utan jag har tagit sig ett dopp i den kalla älven, annars har vi mest snickrat, pysslat, ätit god mat och tagit det lugnt. Helmys helt enkelt!


Jag sa ju att det var en liten stuga! Hur pyttig som helst :P Nytt tak la de förra året. Nu blir det nya golv, innetak, väggar och lite pyssel i trädgården.




















Johan lägger golv i det som ska bli köket


Ganska trångt trapphus för mig & dotra




















En smaaaal trappa till övervånigen!

Baksidan av huset, det ligger väldigt nära vattnet!


Eftersom den lilla stugan inte går att bo i ännu, så bodde vi och sov i den här stugan.


Där var det fantastisk utsikt över bergen!!


Not bad, huh? :P


Jag på altanen, nyvaken och lite såsig

Pysselkväll

Det här har jag åstakommit hittills!

I ensamhetens tecken, haha. TV:n står högt på och jag ser på vilken skit som helst. Bara det låter hela tiden och rör sig i bakgrunden när jag pysslar, då blir inte ensamheten lika påtaglig. Det är faktiskt en stor skillnad att vara helt ensam hemma! Jag känner mig som en ungkarl (eller ungkvinna?) nu igen så fort jag blev ensam. Äter överkokt pasta med falukorv. Smörasken som är tom står kvar framme och ser äcklig ut, disken är inte diskad. Jag är inte duschad. Men det gör inte så mycket, jag är ju ungkals-kvinna ikväll. Då får man ha det lite halvdassigt runt sig och pyssla eller göra vad fan man vill :P


Av tyg & spets så klädde jag in albumet. Jag hade velat ha brunrutigit/prickigt eftersom ryggen var brun, men jag tycker rödrutigt passade bra också. Ganska fint, visst? Sen ska framsidan pimpas lite med blommor och text!


Ettiketten till ja, ni ser säkert vad :P I LOVE DYMO!


Close up på sidan för hennes födelseannons... Hm. Jag hade inget riktigt mål, därför blev det lite tafatt. Men men, det är ju min första gång som scrappare!


Till vänster ska det med lite större, rosa bokstäver stå "Du fick lyckönskningar från:"
Jag gillar wellpappen & spetsen tillsammans.


Hörnet på ett uppslag. Jag tror det kan bli väldigt fin faktiskt när det är klart!
De små rosa rosetterna har jag gjort själv :P

Scrapförådet växer

Idag har jag utökat mitt scrapbookingföråd ytterligare. Kolla in!


Dymo! Skitsnyggt och roligt tt pryda sina små verk med. Bra i väntan på mina stämlpar :P


Lim, häftis & nitar


Band & spetsar i olika färger


Genomskilniga naturpapper & färgglada gem!

Vad kan det bil av allt detta?! :P

<3

Så här söt var Estridh i morse. Gullunge! Det kanske låter fånigt, men jag tycker faktiskt det ska bli jättejobbigt att inte få vakna upp tillsammans med henne imorgon. Det har ju faktiskt aldrig hänt förut! (johan, jag kommer sakna dig också såklart!)














Min rosenknopp

Handlat till scrapbooking!

Igår när jag slutat tog jag en sväng förbi Panduro. Jag har nämligen påbörjat mitt nya projekt: göra en scrappad "Min första bok" till Estridh! Det kommer bli så himla bra. Jag vet det! I boken kommer vi ha ett kapitel som är om hennes namngivning. Vi ska ha med boken den Lördagen, så att alla gäster kan skriva en liten hälsning där. Allt-i-ett-boken! Det kommer bli perfekt.

Jag stannade på Panduro till de släckte lamporna och personalen stod och suckade i kassan över mig, den dryga kunden som inte kunde bestämma sig. Men tillslut hade jag plockat ihop de papper, snören, pennor & ett album som jag ville ha. Nyss beställde jag också en hel massa saker från www.pysselmyran.se. Stämlpar, pennor, stämpeltillbehör, lim och annat som kan behövas till pysselt!


Överst: Scrappbookingpapper, ettiketer, pennor, och några thickers med bokstäver och siffror.
Under: Några helfärgade papper som också ska bli sidor i hennes bok, två kuvert (ska också bli sidor) och albumet.


Fina papper soms ak bli sidor i hennes album.


Albumet är ju än så länge opimpat. Men jag tänkte klä in det i ett brunt tyg med vita prickar, och sen skriva estridh namn och "scrappa" lite med rosa detaljer och kanske blommor! Tror det kommer bli helsnyggt.


Fina sidor där det är två olika mönster på samma papper.
Fint när man sätter en sida i boken, då blir det som två olika!


Jag slaktar hennes gamla bok, och ska skriva över allt til den nya. Här är hennes små minnessaker. Vi har sparat hennes pyttesmå första strumpor, de ska också vara med i boken! Söta va! :P


Första bilden någonsin på hennes till vänster, och hennes födelseannons i UNT. Ultraljudsbilderna måste ju också vara med :P


Här har jag klippt till alla sidor och satt de i ordning i albumet. Det som ser ut som en rosa sida, är ett kuvert som innehåller min förlossningeberättelse. Jag har sytt fast ena sidan på kuveret i en remasa med brunt papper, och gjort hål i det så kuveret kan istta som vilken sida som helst i abumet!


Sytt med naturtråd och satt fast en ettikett. Men det är inte klart ännu! Vänta bara till jag får mina stämplar och dekorationer :P

Nu ska jag fortsätta scrap-sufra lite! PUSS!

Update från helgen

Här kommer bilderna från helgen! Vi har haft det så jäkla mysigt! Plockat jordgubbar ur landet, myst i trädgården, grillat, gungat, solat, promenaret i bruket och sätt på film tillsammans. Det är livet! Gud vad jag älskar att vara på landet, bara ta det lugnt och inte känna någon stress över någonting! Vi var också ner till bruket och kolalde där vi har tänkt att ha namngivningen för Estridh :D Det blir nog jättebra! Vi hittade också flera picknick bord med bänkar där också, så nu har vi faktiskt sittplats åt alla också! Annars hade vi tänkt att bara ha picknick på gräster med filtar, mend et är ju perfekt att ha bänkar också :P


Godmorgon gullunge! Nu ska du få ny blöja :P















Frukost i trädgården är det bästa som finns!


















Nakenfiiiis!


Gungar i äppelträdet! Kolla in mina gaddar uppe!!


På Lördagkvällen okm Johans kompis & hans tjej över på lite grillat. Johan hade kockat väldens godaste rökta lax, lamkött, klyftpotatis, majskolvar, champinjoner och skaldjursspett!!


Sofie & Peter (de ska få en bebis i november!)


Gissa vem som älskar majs?!


Gott vitt vin blev det också :P


Helgens planer och en bebis som står själv!

Helgen tänker vi tillbringa på min pappas gråd. Han ska bort över helgen så vi kommer vara där och "vakta huset"! Ska bli mysigt, på Lördag kommer Johans bästa vän och hand gravida flickvän över på en bit rökt lax. Kul! Laga mat i bondkök och leva livet på landet, det är livet det. Vad ska ni hitta på i helgen?

Det märks att det är semestertider nu, huset är nästan tomt och de få som är kvar går ut genom dörren med ett "Trevligt sommar, vi ses i höst!". Jag slutar om 20 minuter och då kommer mina två käresta och hämtar mig. De har handlat mat och annat vi kan behöva i helgen. Jag längtar!

Föresten, har jag berättat att Estridh kan stå jättebra nu! Hon har även lärt sig att klättra ner själv från sängen! Tänkte försöka fånga det på film lite senare :P


Duktig! Kan stå jättelänge själv nu, upp mot 10-15 sekunder om hon vill! Fast väldigt ostadigt såklart :P

En massa fåniga bilder

Så här kul hade familjen Lag / Segerdahl det i går kväll! Vi låg på golvet och fånade oss, Estridh passade på att trotera Johans ansikte när hon hade honom nerbrottad och klar :P Hon har blivit så intressrad av ansikten nu, ska peta på varenda lite grej hon ser i ansiktet :D


Bebisen torterar pappas näsa :P


Vem är uppochner, och vem är inte?!
(Jag tycker Johan ser ut som mig längt upp till höger!)


Minus in da house!


LOVE BIG TIME!


Kolla in vilkendryg min hon gör, gullig mun också!


Oj vilken trött bebis...


Du är kärlek!

Hemmagjord sushi på balkongen

Gissa vem som hade gjort sushi när jag kom hem från jobbet igår?! Världens bästa Johan! Det var länge sen vi gjorde egen sushi nu så det var otroligt gott! Fasktiskt godare än köptans, och verkligen godare än buffésushi. Sen satt vi på balkongen och åt, mys! Sen norpade jag faktiskt de bitar som blev över till min matlåda idag, så nu vet du det Johan! Eftersom du smygläser min blogg så kan jag skriva det här, fall du undrar vart de tog vägen :P


Ser det inte gott ut?!


Jag brukar vara kung på att rulla nigiri, men nu gick det inte lika bra. Menmen, god var dem iallafall!


Mys på balkongen


Nej, bebisen fick inte smaka sushi, bara titta! :D

Estridh & en bebismage

Förra helgen träffade vi Johans bror och flickvän. Det var då vi spelade sällskapspel, om ni minns! Här är lite bilder från tidigare på dagen. Estridh gungar lite på verandan, hon älskar det! De ska också få en liten bebis i mitten av December, Estridhs fjärde kusin i ordningen! Jag är hundra på att det blir en flicka, vad tror ni?!


Estridh gungar med Emmy!



Johans bror Micke & hans tjej


Älskar att gunga!


Sötnosen håller hårt i sin lilla ponny <3


Bebisenmagen i v.17 (?) Lite syns det iallafall!


I väntan på deras lilla bebis så får de låna våran! :P

En helkväll i goda vänner sällskap

Hej på er! Idag är det sleepy mommy som bloggar. Igår var vi uppe hela natten, sov hur länge som helst på morgonen. Sen gick vi upp och åt lite frukost och sen sov jag lite till. Tills nu! Länge va? Det ä höjden av ledighet att få var uppe hur länge man vill och sova hur mycket man vill på dagen. Oh i mogon ska jag ju börja jobba, så jag tar tillvara på min sista lediga dag kan man säga!

Vi hade iallafall skitkul igår med Johans bror & flickvän. Det blev några öl och sen kom sällskapsspelet fram. Så jäkla mys, varför spelar man inte spel oftare?! Det var ett spel med vett & ettikettfrågor om vin, mat, klädkoder, dukning & servering. Kan inte på stå att jag var speciellt kunnig i ämnet, jag kom sist. Och Johan den jäkeln som jobbat på Bolaget vann så klart! men det var superkul. En helkväll i goda vänners sällskap!

Jag var inte speciellt sugen på något att dricka, det ä jag ju aldrig iofs... Jag är den sämsta sällskapsdrikaren i välden.  (nej, alkohol dricker man bara om man ska bli full!) Men istället blev jag hela vansinnigt hungrig mitt i natten och ställde mig och stekte pyttipanna & två stekta ägg. Det var grejer det! Haha. Riktig partyfakor på att dra fram stekpannan framåt midnatt och börja laga käk. Och då menar jag inte bakiskäk, utan bara mumsigt-med-lite-pyttipanna-käk. Haha..

Bilder från kvällen!

Johan klurar lite på en klurig fråga!


Johans bor


Gott med pytti och ägg!


Jag var poängräknare :P



Micke i ett nötskal!

Snart ska vi gå en promenix med vagnen så vi får lite friskluft. Sen ska jag försöka våga mig på att tvätta en tvättmaskin. Det har nämligen ramlat ur en bygel ur min BH i trumman som ligger och lurar någonstans. Håller en på halster med att kanske, kanske inte förstöra hela tvättmaskinen. Hum. Men jag ska nog våga mig på en mörktvätt. -hålla tummarna-

Nu är det promenaden nästa!

Fröken Spara & en cykeltur

I dag har jag varit duktig. Hela familjen cyklade ner på stan till kl. 11:30 då jag hade tid hos tandläkaren, det gick bra. De tog bort hela ståltråden i underkäken i stället för att laga den. Känns skönt! Kan man äta som vanligt igen :) Sen fortsatte vi våran cykeltur ner mot Sunnersta. Allt som allt blev det en sväng på 3,2 mil! Känns som jag har kompenserat alla lata dagar någonsin då jag legat på sofflocket istället för att sega mig ner till gymmet. På vägen dit gick det finfint, vi handlade lite gotta och satt oss vid sranden och åt lite glass. Men vägen hem var inte lika kul... Solen låg på och det var stekhett efter vägen. Jag var trött och slut och ville bara ta bussen hem, haha. Men hem kom vi iallafall och nu känner jag mig superduktig!

Nästa vecka när jag ska börja jobba på heltid i 4 veckor frammåt tänkte jag spara massor av pengar. Först på att ta med matlåda istället för att äta där á 70kr/dag. Sen att cykla dit istället för att ta bussen, det är ju inte alls långt jämnfört med vad jag cyklat idag! Det blir busspengar á 30kr/dag. Känns bra, då kommer jag spara 100kr om dag som jag annars hade kastat bort! Kanske inte låter så mycket, men på det här 4 veckorna blir det faktiskt 2000kr som man kan göra massor annat kul för i stället!


Jag flyger fram på min cykel i 100km/h! :D


Johan & Estridh



Estridh tyckte det var kul att kolla vad som fanns under Johans shorta :P


Mamman, pappan & en bebis


Mina två vid badaplatsen i Sunnersta

Förresten gjorde Estridh något skithäftigt när vi var där! Hon satt för sig själv och lekte på huk. Vi satt en bit bort och tittade på. Rätt vad det var så ställer hon sig bara upp, helt själv utan någonting att hålla i! Hon bara står där, rakt upp och ser jätteförvånat på oss. Både jag och Johan blir helt förskräckta och utbrister tillsammans "Men vafan, vad gör hon?!". Hon bara kunde ställa sig upp. Från ingenting! Duktig tjej! Hon såg väldigt förvånad ut själv också :P Ja, Johan har ju tippat att hon ska kunna gå till den 23 Juli, det innebär att hon bara har 19 dagar på sig att öva. Bäst att börja nu!

Nu kommer karln hem. Vi höööörs!

Jobbig start på dagen...

Vilken vidrig natt. Jag har sovit max 4 timmar. Stackars lilla Estridh är orsaken, och har i stort sätt gråtit sig igenom hela natten (åtminstonde känns det så...). Det enda som hjälpte var att få ta en lugn och skön dusch med pappa. Då somnade hon (: Hon var ju helt slut nu i morse när hon vaknade också, så hon och Johan börja dagen med en dusch. Det är inte illa, hennes 3:e dusch på mindre än ett dygn. Men det hjälper ju och hon blir alldeles lugn och avslappnad. Hon kanske tänker på när hon hade det supermysigt inne i min mage med massa vatten och brus!

Och vi som ska till Grönan idag, jag som känner mig så trött så att det värker i kroppen och man bara vill kräkas. Usch... Hoppas hon inte är lika trött och ledsen under dagen som hon var i natt. Hon brukar inte vara det..
Men det är fint väder och snart kommer pappa som ska vara barnvakt. Han får väl ta en dusch med hennes igen då om hon skulle bli förfärligt ledsen.

Nu är de klara där inne, så vi ska äta en god frukost. Det kanske får en på bättre humör?


Tänk så lätt det var att ha en bebis när hon var i magen. Då kunde hon ta hand om sig själv och tog det hon behövde! Haha... Fast det är ju ganska mysigt att ha henne på utsidan också :P Här är hon på första ultraljudet i vecka 18. Vi fick inte veta om det var en tjej eller kille.


Namngivning för Estridh

Nu är det klart, den 26 Juli blir det namngivning för Estridh. Vi har tänkt att hålla en mindre cermoni, med en presentation av faddrarna och sen picknick i det gröna! Tror det kommer bli riktigt fint och mysigt. Vi vill hålla det ganska litet, men ändå ordna som en liten fest för Estridh där alla kan träffas och fira henne!

jag vet att det är en heldel föräldrar som läser min blogg, hur gjorde ni med namngivning/dop? Berätta gärna om ni hittade på några mer annorlunda saker, eller om ni körde ett traditionellt dop i kyrkan?

Nu: duschen nästa!