Skulptur "En hjälpande hand?" -07

Detta är en skulptur jag gjort i stengods lera. Skulturen är gjort på fri hand, i en storlek som är något större än naturlig. Den föreställer två händer som är på äg att knäppas, och i mitten finns en liten fjäril. Uppgiften var att gestalta våran syn på religion. Förklaringen bakom min tankegång är följande:

"Genom dessa två händer som möts vill jag visa på de två sidor av religon som jag ser. Genom de första synsättet är de två händerna religionen som håller om och beskyddar den lilla fjärilen i mitten som symbolisear individen. Händerna är på väg att mötas som för att be, samtidigt som de ger trygghet och omfamnar den ensamma människan.

Det andra synsättet så är händerna något hotfullt som är på väg att fånga individen mellan sig. Händerna bildar här något som liknar ett fängelse, och utesluter personen från omvärlden och från att fungera som en egen fri person. Genom denna skulptur vill jag skapa tanknar och frågor kring sin egna syn på religion, men samtidigt öppna upp och skapa debatt och förståelse mellan de olika sidorna."

Skulturen är SÅLD.
image45
Skulpturen i helbild


image46
Handryggen


image47
Fjärilen i mitten (individen)


image49
Skulpturen i studioljus


image50
Verktyg


image51
Mera verktyg




Alexandra

Åh! Wow! Vad begåvad du är! :) Otroligt vackert och gripande, jättefint med texten till också. Vilken tjej!

2008-02-25 @ 11:17:42


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: