Min kärlek

Bara för att jag saknar dig så mycket just nu! Johan, kom hem och mys med mig!
Jag saknar dina läppar mot mina.

image119
Kärlek

image120
Me and my man

Kjolen på plats

God dagens!

Här är kjolen på plats, så ser ni lite bätte hur den ser ut! Johan har varit världens sötaste (som alltid) och tittat på Overlockmaskiner till mig på internet. Jag har ju bara en vanlig, gammeldags maskin så det tar väldigt långt tid och blir inte alls lika snyggt som med en Overlock. Det känns ju lite "syslöjd" att sitta och sicksacka alla kanter efteråt! Och speciellt om jag ska börja sy på beställning, då vill jag ju verkligen att det ska vara perfekt. Men men, tills dess fortsätter jag att hacka mig fram på våran gamla traditionella syslöjdsmaskin!

image117
Hej hopp, så här blev det!

image118
Jag tycker korta kjolar är snyggast, sommaren KOM NUU!

Grå volangkjol

God kväll!

Efter jobbet åkte jag och Estridh till Ohlssons Tyger och frossade! Det här hittade vi: massa tyg och knappar som fick bli den här kjolen 4 ½ timme senare! Den är inte riktigt klar, men det är ju såå typiskt mig att tröttna när man är på mållinjen! Jag ska bara klä in knapparna i typ och sy dit dem, så är den klar! Men ni kanske redan nu kan se hur den kommer se ut?


image102
Grå kjol med volanger i flera lager
(havfärdiga knappar, men de ska sitta 6 st vid locket där i fram)


image103
Nästan klar med knapparna!


image104
Volanger. Åh jag fullkomligt älskar det här tyget! Snyggt, stilrent och en smula maskulint <3

Sytt ännu en klänning!

Ja, börjar man med en så får man mersmak! Jag sydde en till igårkväll. Nästan likadant sydd som den rutiga, fast bara man lägger in andra detaljer och ett annat tyg så blir det en helt annan klänning! Den här är ju betydligt sommrigare! Och med lill Estridh på ryggen så går det alldeles utmärkt att sitta vid symaskinen!


image91
Här är den, klänning nr. 2!


image92
Det lilla bandet i midjan


image93
Upptill


image94
Spets vid bysten


image95
Ja, här är den! Lite mer sockersöt än den rutiga.


image99
Här är klänningen på mig, ser man lite bättre hur den ser ut!

image100
Klänningen från sidan


image101
Synd att bilden är suddig, men här är den lite längre ifrån

Mina handgjorda örhängen & halsband

Satt och kollade i min bilddagbok (www.pillemin.bilddagboken.se) igår, är i dagarna precis när Estridh skulle födas. Jag minns att jag var så rastlös alldeles innan BF så jag köpte cernitlera och pysslade ihop en massa örhängen och halsband. Bara för att ha något att göra och få tiden att gå! Superroligt! Nu blev jag jätteinspirerad och blir nog tvungen att plocka fram cernitleran ikväll igen oh göra massa nya saker. Kanske något nytt halsband..? Ja, något kommer jag nog alltid på!

Här är hur som helst lite bilder på de örhängerna och halsbanden jag gjorde då, i Oktober!

image85
Svarta lite längre örhängen. Cernitlera är jättebra att jobba i för örhängerna blir jättelätta att ha i öronen!
Känns inte ens att man har dem!


image86
Två körsbär att hänga i ett halsband.


image87
En jordgubbe. Funkar att ha både i örat och som halsband.


image88
Nylackade smycken.


image89
Pyssel och inspiration
Jag sitter vid datorn och poppar gamla 60-tals favoriter och pysslar pysslet. Det är livet!

image90
Barbamamma & Barbapappa.
Haha. Mitt sötaste örhängs-par <3


Sytt egen klänning

Jag köpte en topp på Gina Tricot, föll för mönstret men kom på att den inte satt riktigt som jag ville. Så var det en 36:a och jag hade nog behövt en storlek mindre om den skulle sitta snyggt. Så jag köpte ett påminnande tyg, knappar, sidenband och resår och sydde en egen variant! Blev riktigt nöjd faktiskt!

Den är inte riktigt lika den från Gina Tricot, men det ä därifrån inpsirationen kommer iallafall! Förutom lite mått på mig själv är den gjord utan mönster på frihand. Måste ju få visa upp den...!


image75
Tyget jag köpte och lite annat småpyssel!


image76
Röda knappar är snyggt till svart/vittrutigt!


image78
Så här blev klänningen!


image79
Upptill


image80
Den här rosetten ska sitta i bak i ryggen.


image81
Bakifrån (rosetten syns inte så bra bland alla rutor men den är där!)


image82
Toppen från Gina Tricot till vänster. Jag tycker faktiskt min klänning är MYCKET snyggare!


image83
Klänningen på plats! Vad tycks?!


image84
Klänningen bakifrån. Här syns rosetten lite bättre också.

Älskade sommar!

Gud vad jag längtar efter sommaren! Tänk i Juli/Augusti. Då är Estridh 8-9månder och krpyer omkring, kanske har hon fått några tänder och kanske kanske har hon kommit på att man kanske kan gå lite själv! Jag längtar till tusen!
Då ska vi åka ut med båten på Mälaren, och så går vi i land på en ö med klippor. Kanske lägger vi ut en filt och picknickar lite! Fiskar och myser. Estridh kanske vill bada lite också. ÅH, JAG VILL HA SOMMAR NU!

Bara för att jag längtar så mycket så tänkte jag lägga upp lite bilder från förra sommaren. De här är bilder på Wiggithonnar, en islandshäst som vi hade förut på min pappas gård. Tyvärr finns han inte kvar där längre, men det gör minnerna!


Foto: Jag
(Bilderna tagna för en bilduppgift i bildkursen FOTO B)

image66
Wiggithonnar


image67
Islänningen


image68
Humla


image69
Humla & maskros


image70
Grusvägen hem till pappa


image71
Kompisar


image72
Fallna hopphinder i hagen


image73
Wiggis


image74
Nyfiken

Så började min bebisresa

Hej!
I dag är det 1 år sen min bebisresa började! 1 år sen jag fick ett plus på stickan, ensam hemma i min lägenhet i Sollentuna. Jag minns det som igår, ändå har det gått ett helt år sedan dess. Och mycket har hänt, minst sagt!

Så för att minns den här dagen lite, så tänkte jag berätta om hur min resa började!


image65

JAG FÅR ETT PLUS!
Efter att ha gått och väntat på en mens som aldrig kom, helt plötsligt superstora tuttar och illamående så gick jag ner till Apoteket och köpte mig ett graviditetstest. Jag kan inte säga att jag blev förvånad när det där lilla plusset visade sig på stickan, det kändes mer som en bekräftning på vad jag hade känt. Jag kände inte "VA!?" utan mer "Jaha, då hade jag rätt!". För egentligen visste jag redan om det. Jag kände det i kroppen.

Mitt plus var betydligt starkare än det på bilden, och det kändes som att det bara lös i hela rummet. Etsade sig fast i huvudet, och jag började gråta. Jag grät inte för att jag var ledsen, för jag kände mig så lycklig! Jag grät över chocken, att få det svart på vitt. Vad ska Johan säga? HERREGUD! Men oroliga tankar om framtiden, folks reaktioner, min och Johans relation snurrade i huvudet och blandades med små sting av lycka, ett spritter i kroppen som inte går att beskriva. JAG ÄR GRAVID! Jag kände mig så lycklig. Även om det inte var planerat så går känslan att beskriva med ett "äntligen!". På något vis kändes det som om det varit det här som fattats hela tiden. Att detta var meningen!

Första tiden kunde jag inte tillåta mig själv att släppa ut alla denna lycka fören jag berättat för Johan. Vad skulle han säga? Tänk om han inte vill? Mycket tankar. Dagen efter ringde jag en vän och berättade. Hon blev överlycklig och grattulerade mig flera gånger, tyckte det var så underbart! Först då kunde jag tillåta mig själv att känna efter, på riktigt. Då visste jag direkt att det här är rätt. Det är så här det ska vara, jag vill inget annat! Inget annat i hela världen!



ATT BERÄTTA
På kvällen åkte jag hem till Johan, nu var det dags att berätta. Han tyckte jag verkade konstig, sa han. Ja, självklart måste jag verkat konstig! Jag hade ju världens grej att berätta! Någonting som skulle förändra våra liv, för alltid! Minns att jag ligger på hans arm, vänd mot hans bröst när jag säger "Jag är gravid.". Johan säger "Va?", och jag säger det igen. Jag berättar att jag är i v. 6 och frågar vad han känner, vad han tänker. Jag blir väldigt förvånad när han svarar "Vad känner DU? Det här är ditt beslut Pauline, och du vet att vi gör det här tillsammans oavsätt vad du bestämmer dig för." Jag har aldrig känt en sådan lättnad, lycka. Han finns där för mig, vi gör det här tillsammans! Jag svarar att om det går att lösa vill jag göra allt för att behålla barnet. Det går en stund och vi ligger tysta. Snart utbrister han med ett leende på läpparna "Så som det ser ut nu så ska jag BLI PAPPPA?!". Jag skrattar och vi kramar om varandra. Allting kändes så självklart. Det är så här det ska vara! Vi ska bli en familj!



TIDEN EFTERÅT & VÄNNER SOM FÖRSVANN
Jag vet att vi inte kännt varandra länge (3 veckor när jag blev gravid), och att man inte skaffar barn med "folk man inte känner" som jag vet att endel uttryckt sig i frågan. Men de vet inte hur det känns när någonting är så självklart som vårat belsut. Då har ni aldrig kännt den där självklara känslan i maggropen, om vad som är rätt. Jag visste att vi skulle klarar det, tillsammans! Jag visste att det var rätt. Det enda rätta. Och den känslan sitter kvar fortfarande.

Jag visste att jag skulle få reaktioner. Starka reaktioner. Mycket på grund av min ålder, och att i inte varit tillsammans så länge. Att Johan dessutom var 13 år äldre och inte hunnit träffa min familj ännu gjorde inte saken bättre. Så de första månaderna av min graviditet var väldigt jobbig psykiskt. Vi väntade till v. 12 med att berätta, och vårat belut blev mottaget på olika sätt. Både bra och dåligt. Det är märkligt vad människor visar sitt rätta jag när det kommer till sånna här situationer. Finnas man där, ställer upp och vara ett stöd eller vänder ryggen till? Många vänner har visat vad de egentligen går för, något som är väldigt tråkigt. Men samtidigt är det människor jag gärna är utan om de inte stöttar mig i en situation som den här. Många har jag ingen kontakt med idag. Endel hörde inte ens av sig när Estridh föddes... Samtidigt förstår jag de faktum att vi skulle komma att leva olika liv, vilket inte behöver vara fel.


ÄNTLIGEN EN LITEN FAMILJ!

Jag kan utan tvekan säga att de bästa som någonsin hänt mig var att jag började min bebisresa. Det är lyckan i mitt liv, min dotter är lyckan i mitt liv! Att få ha möjligheten att vara mamma till en sån underbar liten varelse är helt underbart. Det finns inte ord för den kärleken. Även om det är tufft och jag på vägen fått göra mycket prioriteringar så har det givit mig så mycket tillbaka.

Jag är stolt över mig och Johan, att vi fixade detta tillsammans och att vi valde det som kändes rätt. Man har aldrig några garantier, men väljer man den väg man tror på behöver man aldrig vända sig om och känna att man valde fel.
/Pauline

Stora tjejen

Min lillalilla bebis börjar bli så stor! Tycker inte det var länge sen man behövde hålla upp hennes huvud och mata henne varannan timme. Herregud, jag minns ju inte ens hur hon såg ut på BB! Det går så himla fort! Nu sitter hon helt plötsligt själv i en stol och kan äta banangröt. Hon är ju bara 4 månader, men hjälp vad tiden går fort! Till alla er med små bebisar, eller till er som väntar... TA VARA PÅ TIDEN! Man sitter där och tänker "hoppas hon kan vända sig snart, hoppas hon kan sitta snart, hoppas vi får börja ge henne mat snart!" Men rätt vad det är så är man där och då undrar man vart all tid tog vägen.

Så nu ska jag gå och leka med min stora tjej, för imorgon är hon ännu en dag äldre och kan massa säkert massa mer saker än idag. Puss&Kram!

image62
Mitt hjärta!

image63
Sötnos

Alla Hjärtans Dag <3

Alla pratar om att man ska bojkotta Alla Hjärtans Dag. Varför? Det är ju världens mysigaste dag, och ett ypperligt tillfälle att hitta på något för sin käreste eller någon annan man gillar! Så jag slog på stort med skattjakt, middag och en bok "En Kärleksförklaring" till Johan. Han blev jätteglad! Ja, hade jag inte haft något bättre för mig kanske jag också hade tyckt att Alla Hjärtans dag var onödig, men nu är jag ju faktiskt bara hemma och har MASSOR av tid att hitta på mysiga överraskningar. Jag fick choklad och en epilator av honom, superbra! Nu ska jag bara ladda krafter för att våga dra den där mördarmaskinen över benen också.. Haha. Den gör ju verkligen SVINONT!

Här är iallafall jag och Estridh när vi väntar på att pappa Johan ska komma hem så vi kan åka iväg på resturang!

image52
My baby and I...!

image53
En glad fröken på Alla Stjärtanes! Igår skrattade hon faktiskt sitt första ha-ha-ha-skratt! Så jäkla gulligt!

image54
Mamman själv

image55
Idag när Estridh vaknade hade hon plötsligt upptäckt sin fötter! Håller i den hela tiden!

image56
Jag och min dotter!

image57
Kärlek

Skulptur "En hjälpande hand?" -07

Detta är en skulptur jag gjort i stengods lera. Skulturen är gjort på fri hand, i en storlek som är något större än naturlig. Den föreställer två händer som är på äg att knäppas, och i mitten finns en liten fjäril. Uppgiften var att gestalta våran syn på religion. Förklaringen bakom min tankegång är följande:

"Genom dessa två händer som möts vill jag visa på de två sidor av religon som jag ser. Genom de första synsättet är de två händerna religionen som håller om och beskyddar den lilla fjärilen i mitten som symbolisear individen. Händerna är på väg att mötas som för att be, samtidigt som de ger trygghet och omfamnar den ensamma människan.

Det andra synsättet så är händerna något hotfullt som är på väg att fånga individen mellan sig. Händerna bildar här något som liknar ett fängelse, och utesluter personen från omvärlden och från att fungera som en egen fri person. Genom denna skulptur vill jag skapa tanknar och frågor kring sin egna syn på religion, men samtidigt öppna upp och skapa debatt och förståelse mellan de olika sidorna."

Skulturen är SÅLD.
image45
Skulpturen i helbild


image46
Handryggen


image47
Fjärilen i mitten (individen)


image49
Skulpturen i studioljus


image50
Verktyg


image51
Mera verktyg



Estridh i rödprickigt!

Här är lite nyare bilder på Estridh! Här är hon 3½månad gammal och världens sötaste! Hon fick en liten väska med pyttesmå hårspännen och toffsar av sin farfar, och då måste hon ju använda dem. Även om hon inte har så myckekt hår att sätta upp! Men söt är hon. Min rosenknopp!

image39
Hej mamma!
Och precis lika blå ögon som papppa! Gissa om man blir glad av att få vakna upp bredvid en sån här rosenknopp varje morgon?! Det kallas kärlek.


image37
Estridh är duktig att hålla upp huvudet!
Och hon älskar att ligga på mage, då bubllar hon och pratar som bra den.


image38
Nya hårspännet i den lillalilla luggen!
Jag gillar det här kortet, vet inte varför. Tror det är vinkeln, och färgtonen på något sätt. Sen att hårspännet är i sånt fokus. Jaja, hon är SÖT här iallafall, som vanligt!


image40
Estridh 3½ månad
Mitt hjärta. Du är det bästa i helamitt liv! (och pappa Johan också, såklart!)

På pappas gård -07

image31

Här är lite foton ur en uppgift jag hade när jag läst FOTO B på SFG -07.
Bilderna är tagna hos min pappa utanför Tierp en solig Aprilmorgon.




image32
Min lillebrors sandlåda. Nästan tinad efter vinterns köld.




image33
Solen/spindelnät




image34
Minnen

Gravid v.14-40!


image30
Här kommer en hel radda medendel av min gravidmage-bilder! Får ni se hur magen växer! Och ja, jag saknar min stora, runda, mysiga mage jättemycket när jag ser de här bilderna! Men å andra sidan har jag ju Estridh ute hos mig nu, vilket är TUSEN gånger bättre!

* Estridh *
21/10 -07 kl. 11:55
3640g & 52cm



image22
v. 14


image23
v. 18


image24
v. 23


image25
v. 28


image26
v. 28


image27
v. 34


image28
v. 39


image29
Dagen då bebisen var beräknad! Men inte tittade hon ut då inte.
Hon kom två dagar senre!

Mitt projektarbete 2007

Mitt projektarbete som jag hade utställt på Konstfack i Maj 2007.

Det gömmer sig små röda trådar och dolda budskap i tavlorna, som är menade att visas som affischer på stan. Tanken är att använda den här typen av konst som budskap där tanken är att påverka människors tankar och väderingar, på ett djupare plan än att påverka människor i vilken tandkräm som ska användas eller vilket tuggummi som ska tuggas. Att att fånga vanliga människors intresse för viktiga, tankvärda frågor istället för vardaglig konsumtion.

Just de här tre affischerna syftar på könsroller/genus/samhälle


image19image20image21

Tavla i Van Gogh-stil

image16
En tavla (-07) som jag gjort i Van Gogh stil.
Tavlan är till vänster. Bilden til höger är fotot på mig som jag målat av.



image17 image18

(Hej hopp, gud vad jag skanar en bildsal när jag ser sånna här bilder. Jag vill mååååla!)

Estridhs första dagar

image3
Med pappa på BB, bara några timmar gammal.


image4
Första bilden! Första måltiden! Prinsessan är 48minuter gammal bara!


image5
v
Älsklingen v


image6
Nybliven mamma!


image7
I bilen på väg hem från BB. Overallen är STOOOR!


image8
Sover på pappas bröst


image9
Jag och min älskade lilla rosenknopp!


image10
Lilltjejen, två dygn gammal


image11
Jag och min baby


image12
Pytteliten människa!


image13
Estridh, min lilla dotter!


image14
Hej mamma! Estridh tre dagar gammal.

Förlossningsberättelse med Estrid

Värkarna satte igång på lördag förmiddagen den 20 oktober 2007, 2 dagar efter BF. Jag talade om för Johan vid frukost att det började kännas som mensvärk och att smärtan gick i vågor. Han blev överlyckligt och vi började förstå att förlossningen börjat, sagta men säkert. Värkarna tilltog under dagens lopp. Jag tar en varm dusch och gör mig fin, är så himla glad över att det faktiskt börjat! Jag tar tid på värkarna som fortfarande är väldigt svaga. 5 minuter i mellan. Jag ringer några samtal och talar om att det börjat nu. Tillsammans packar jag och Johan det sista i BB väskan, vi är så förväntansfulla! Vid 16:00 på eftermiddagen kommer några släktningar över och av någon anledningen så avtar värkarna... Gästerna åker vid 19:00-tiden och då sätter värkarna igång igen. Nästa i samma sekund de stänger dörren efter sig. Konstigt, nästan som att kroppen kände på sig att det inte riktigt var läge att sätta igång en förlossning då! Jag går på toaletten och ser att slemproppen gått. Jag tassar ut i köket och talar om det för Johan, han studsar runt i köket och ropar att vi ska bli föräldrar, snart kommer Minus ut till oss!! Efter en värmande, lång dusch tilltar värkarna och det börjar göra riktigt ont. Tillsammans ligger vi på sängen och andas genom värkarna. Lägenheten är nersläskt och det är mörkt ute. Jag ringer och talar om för sjukhuset att vi kommer in under natten. Jag ligger på sängen med Johan bakom mig, han håller min hand och andas tillsammans med mig när värkarna kommer. Jag kände mig lugn, trygg och förväntasfull.

Efter sammanlagt 12 timmars värkarbete hemma, bestämde vi oss kl. 01:00 för att åka in till sjukhuset.
Det skulle bli en låång natt..

En undersökning gjordes när vi kom fram (av en barnmorska med nerblodad rock), bebisen mådde alldeles prima och att jag öppnat mig 2-3cm. En ganska klen uppmuntran när det kändes som jag kämpat till tusen.De tappade upp ett varmt bad åt mig, tände ljus och bjöd på saft. Väldigt mysgt, och tillsammans med Johan så andades jag mig igenom värkarna som började bli mer och mer intensiva. Vi fick sen ett eget förlossningrum, där jag prövade lustgasen. Underbart! Den tog udden av alla värkarna och för första gången kändes de verkligen som om jag kunde kontrollera dem, inte tvärtom. Det tog ett tag innan jag fick in tekniken med gasen, och jag kräktes en gång innan jag kom på hur mycket som behövdes. Första fyllan på 9 månader! :P

Jag i badkaret på förlossningen, kl. 3:00 på natten. Visst ser det skönt ut?

Jag hade tänkt innan att jag skulle vara upp och gå mycket, bara andas mig igenom värkarna och ta de lugnt. Det var lättare sagt än gjort.. Efter att ha tagit lustgas så var jag som fast i sängen bredvid masken. Eftersom jag hade så väldigt täta värkar hann jag inte ens resa mig ur sängen för en nästa kom. Johan låg bredvid mig och påminnde mig hela tiden om att andas, ett enormt stöd som var värt guld!

Vart efter värkarna tilltog och smärtan blev mer och mer intensiv, så minns jag inte så mycket om allt de praktiska som hände runt omkring, tiden existerade inte. Istället gick jag in i mig själv och i stort sätt vårlade mig igenom natten. Smärtan var det vidrigaste jag någonsin varit med om, som en lavin sköljde den över mig. Hela kroppen krampade och jag kunde inte göra annat än att bara följa med. Jag hade aldrig kunnat ana mig till den kraft som värkarna faktiskt har, och känslan av så fantaistisk styrka och sån otrolig maktlöshet på samma gång. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig..

För mig kom det bara in nya barnmorskor hela tiden och presenterade sig "Hej, det är jag som har nattpasset", "Hejhej, det är jag som ska gå på morgonpasset!". För mig fanns inte tiden. Men alla sköterskor jag träffade var väldigt trevliga, och jag kände inget jobbigt i att behöva lämna ut mig så till någon av dem. Man är ju trots allt aldrig så naken som när man föder barn. Både på inuti och utanpå.

Jag hörde någonstans i bakgrunden av lustgasruset att jag var öppen 6 cm, och jag bad dirket om en epiduralbedövning. Smärtan hade nu paralyserat mig och gjorde så jag knappt kunde vända mig i sängen. När jag sen hörde den ena sköterskan säga till den andra "Det kommer dröja 20 minuter innan nakosläkaren kommer"  visste jag att då skulle jag vara död. Då lever inte jag längre. Det var det längsta 20 minuterna i hela mitt liv. Jag höll Johans hand och skrek i lustgasmasken, på något sätt kändes det som jag kunde omvandla smärta till ljud och luft och skrika ut den. Befriande, på något sätt. Befriande och djuriskt. 

En okänslig man kom tillslut in i rummet, prestenterade sig och bad mig sedan vara tyst. Flera gånger upprepeade han "Tyst Pauline, TYST! Skrik inte!" Men jag fortsatte, skyll dig själv om ditt jobb är att gå runt till massa födande kvinnor innan de fått bedövning. Då ska man inte förvänta sig gott uppförande. Eftersom man måste ligga helt blixtstilla när bedövningen läggs in i ryggraden, bad jag honom vänligt vänta en minut eftersom en värk kom. "Nej det har jag inte tid med" Inte tid med en minut. Så dem höll fast mina ben i sängen samtidigt som bedövningen las, och jag lovar, det var underbart.

Efter bedövningen kände jag fortfarande styrkan i värkarna, och smärtan fanns fortfrande där, men nu fick jag chansen att vila i mellan. Väldigt skönt. Plötligt förändras känslan, och går över i ett enormt tryck neråt. Mina inälvor vägde 1000 ton och nu skulle jag skita ut mig själv, skulle spränga mig själv i bitar. Det var egentligen den obehagligaste, det enorma trycket som gjorde att jag bara skakade i hela kroppen.

Som i koma låg jag på sängen, inlindad i sangar och sladdar, små dosor och TENS plattor på magen och ryggen. Vilket paket, som på långvården. De hade satt en sladd på bebisens huvud, för att närmare kunna kolla hjärtljud och puls. Jag minns känslan när bebisen rörde på sig, hur det röck i den lilla sladden. Vid de tillfällerna kändes de som jag fick mer styrka, som om jag påmindes om varför jag faktiskt låg där. För bebisen! Flera gånger tänkte jag att den enda personen som faktiskt kämpar minst lika mycket som mig just nu, om inte mer, är vår lilla bebis. Nu gör vi det här tillsammans.

Någon säger att "Oj, nu är du öppen 10 cm Pauline!" och jag förstår att äntligen, äntligen är det dax på riktigt! Eftersom de tagit hål på fosterhinnorna och vattnet gått, tilltog värkarna ännu mer (om det nu var möjligt). Jag ställde mig upp i en gåstol för att barnet lättare skulle kunna rotera neråt, och hade Johan bredvid mig. Jag står på något skyddspapper, för efter min ben sipprar hela tiden fostervatten. Det är grönbrunt och jag förstår att bebisen bajsat i vattnet. Det blir så mycket runt mina fötter att jag nästan halkar omkull där jag står, en kvinna kommer och lägger dit ett nytt skyddspapper. Det är konstigt hur primitiv man blir under födandet. Jag brydde mig inte om fall saker var äckliga eller vad Johan skulle tycka. Han var bara ett sånt fantastiskt stöd, att höra hans röst i mitt öra när smärtan var som värsta fick mig att trots allt kunna hålla fokus. Jag hade aldrig klarat det så bra utan dig! <3

Plötligt förändras känslan i värkarna. Istället för att bara ha legat som ett vidrigt tryck neråt, kom nu känslan att att vilja trycka på. Varenda muskel ville jobba med nu på ett helt annat sätt. Krystvärkarna, äntligen! När en sköterska säger "Har du tänkt på vilken ställning du vill föda i? Isåfall får du inta den nu för nu är det inte långt kvar." Jag skyndade mig upp i sängen och lutade mig över ryggstödet. Med johan vid min sida började jag nu kämpa, och då menar jag kämpa! Jag har ingen aning om hur lång tid jag stod där, men jag såg hela tiden skärmen med bebisen hjärtljud och puls, de påminde mig om målet, mitt barn! Lilla Minus som faktiskt skulle komma ut till oss nu, komma ut i världen! Krystningarna blev inte lika effektiva när jag stod upp, så de bad mig lägga mig ner på sida. Sagt och gjort. Vig som en spagetti ändrade jag ställning i sängen  och det blev mycket bättre..

Jag krystade för kung och fosterland och när jag tittade på Johan och sa "..nu gör det så JÄVLA ONT!" så menade jag varenda ord. En barnmoska frågar om jag vill känna på huvudet. Rent spontant svarar jag nej, men nu i efterhand hade det varit häftigt. Hon säger att bebisen har jättemycket hår! Jag frågar vilken färg det är på håret och hon svarar att det är en mörkhårig liten bebis.

Åh. Den har mörkt hår! Lilla Minus, våran älskade lilla Minus, har mörkt hår! Hon hade egentligen kunna säga att hon såg att den hade ett huvud, ett ben, vad som helst som konkret visade att vårat barn faktiskt var där på riktigt, hade vart lika underbart. "Nu Pauline, nu tar du i för vid nästa värk kommer barnet!"
Jag lovar, jag har aldrig tagit i så jävla mycket som då.

.. Och sen kom barnet.

Jag tittar ner och ser det lilla knyttet i händerna på barnmorskan, alldeles kladdig och jag hör hur den kippar efter luft och börjar skrika. Känslan går verkligen inte att beskriva. Magi. Kärlek.
Hon lägger upp den blöta, varma lilla människan på min mage. Jag ser på Johan som sitter på en stol bredvid mig och tårarna bara rinner ner för kinderna. Vi kysser varandra. Lilla älskling, där är du! Som vi längtat efter dig! Helt overkligt, är det du som legat i min mage i 9 månader? Och du är våran! Vi är äntligen en liten familj.

Så fort hon kom ut var all smärta borta, ingenting av de onda spelade någon roll. 11 timmars intensivt maraton, och det räckte med att se på dig så visste jag att det var värt det. Jag kan inte nog förklara, varje värk, du var värd varenda en!

Jag minns inte när johan klipper navelsträngen, bara att jag ville få upp bebisen så fort som möjligt på bröstet. Jag frågar vad det blev, "jag hann inte kolla, se efter själva!" svarar barnmorskan. Jag tittar efter. Det är en tjej! Vi har fått en underbar liten dotter. Hon tystnar så fort hon kommer upp på mitt bröst, och snart börjar hon öpnna ögonen. Det där tjocka, mörka svullna små ögonen stirrar rakt på oss. Jag räknar hennes fingrar och tår, och säger flera gånger "Åh, hon är perfekt, hon är verkligen helt perfekt!". Min lilla prinsessa, nu är du äntligen här. Det är verkligen en stud i livet jag aldrig kommer glömma. Magin.


Idag har det gått en vecka sen jag födde dig. Och jag förstår inte hur jag klarade mig utan dig innan.
Estridh. Du gör mig till världens lyckligaste.
Jag lovar, jag ska göra allt som står i min makt och lite till för att du ska få det bästa här i livet.
Jag älskar dig.
Jag älskar dig så att det gör ont.

/Pauline 28/10-07.


Första bilden på miraklet. Hennes första måltid bara 48 minuter gammal!

image2
Sover bredvid pappa uppe på BB våran första kväll tillsammans med Estridh!

Min sockerbit!

Måste ju börja med att lägga in en bild på min lilla Estridh! Här är hon 2½ månad gammal, och jobbar stenhårt på att orka hålla upp huvudet själv! Ganska duktig, visst?!

image1