Vitchoklad- och apelsinsemi freddo med rostade valnötter


Semi freddo betyder halvfryst och är ett italienskt påfund.


I morgon är det nyårsafton och som ni vet ska jag och Johan på middag, följt av fyrverkerier i Slottsbacken och party på krogen. Gästerna till middagen har fått tilldelat en varsin rätt att fixa, då våran lott fallit på efterrätten (hade inte kunnat bli bättre)! Men det är lite klurigt att komma på någonting som är riktigt festligt, många tycker om och som dessutom är lätt att ta med sig när vi åker dit.

Så såg jag Leila Lindholm göra den här mumsiga glassen, och den får det bli! Ser det inte gott ut? Det är hemmagjord glass med mjuk maräng, vit choklad, grand marnier och andra gottigheter i. Tror det kan gå hem hos de allra flesta. Strör man över lite silverkulor på det där och sticker i några strakande tomtebloss kan det nog bli riktigt bra! Receptet hittar ni här!

Vad ska ni hitta på i morgon föresten? Har ni hittat några fina aftonblåsoroch glittarande skor att ha på er? Jag funderar över om jag ska ha tjockare jeans över strumpbyxorna när vi går ut och kollar på fyrverkerierna? De kan man ju hänga av sig i garderoben inne på krogen sen, visst? Förut var man ung och dum och klädde sig i tunna kläder och stod sen och frös ihjäl i kylan. Nu är man en funktionell mamma som tänker på det praktiska, haha. Om inte annat får vi ta med oss något värmande (och då menar jag inte en chokladtermos) i till fyrverkerierna :P