Johans sushilåda


Så här ser den ut, Johans lilla konstverk!

Jag frågade hur Johan kom på det här, men han har ingen aning. Han kan ha läst det i en bok, sett det på TV eller drömt det. Har ni sett sån här förut...? Hur som helst är det en superbra idé om man gillar att göra mång sushibitar fort, för det är det som är tanken. Lägg i ris - sen lax (eller vad man nu vill ha) - tryck till med locket. Lyft bort kanterna och skär upp "sushikakan". Vips så har man en 9-bitars! Egen design á la Johan, som har lyckats fint fint med denna lilla kreation!

På fredag kommer nästan hela min syskonskara hit på sushimiddag, som ett fint avbrott från alla prinskorvar och sillstjärtar. Vi blir 12 personer, så jag antar att denna "genväg" till fina och många sushibitr kommer väl till pass!


En ram, en lös botten och ett lock att pressa på med så att bitarna bli väl packade.


När man lagt plastfolie i lådan lägger man i ris, sen lax. På med locket och pressa! Sen tar man bort locket, lyfter bort ramen och kvar ligger en "sushikaka" som man skär upp i 9 rutor. Klart!

Ska bli spännande att prova hur den funkar och hur bitarna blir! Vad tror ni? Visst låter det ganska bra?


Petra

Låter supersmart, jag som älskar sushi! :)

2008-12-17 @ 11:15:20
URL: http://petraplutt.blogg.se/
;j

2008-12-17 @ 12:55:03
Linn

Hej! Jag har sett er sushi som ser så god ut i tidigare inlägg. Jag måste fråga hur ni gör riset när ni gör sushi? Var nämligen på en liten sushikurs här om helgen, och det verkade så krångligt och omständigt med riset. Tack för massa härlig läsning i din mysiga blogg! Passar på att önska god jul och gott nytt år oxå =) /Linn

2008-12-17 @ 12:57:35
Rebecca

Vad fiffigt!

2008-12-17 @ 16:01:10
URL: http://www.rebeccas.se
Malin

Gud vad smidigt!!! Kollaom han kan ta patent! Det kan bli en extra mini-inkomst!

2008-12-19 @ 16:53:05
URL: http://malinlolita.blogg.se/


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: