Medeltidsfamiljen

Här är några bilder från oss igår, när vi hade våra medeltidskläder och gick på stan. Vi kollade på stormingen av Visby, ett skådespel som där de efterliknar den stormning av Visby på medeltiden då Kung Valdemar Atterdag och danskarna kom och tog över Visby. Det var riktigt häftigt att se, och jag är glad att vi var här då och såg det! Och jag är glad att vi var utklädda, det var skitmysigt :P Det var väldigt många som kollade på Estridh när hon satt i den där lilla säcken på magen, hon såg ut att ha det riktigt skönt där i. Myskorven som älskar att vara nära.


Här har jag Estridh i bärpåsen som jag sytt


Hon gillade att sitta där, tillslut somnade hon! .


Hela medeltidsfamiljen!


Martin & Emelie hade inte klätt ut sig men var så fina ändå!
 


Hela paraden börjar uppe vid Österport och vandrar sedan hela vägen genom Visby ner till torget där de har ställt upp en scen och sedan håller själv rättegången och skattskrivningen av Visby. När de går genom innestan står det människor och trängs efter gatan och i täten går de fattiga trälarna. Det var riktigt duktiga skådespelar som haltar, är blodiga och har sönderslitna kläder. Endel grät och andra haltade. De gick så nära oss i publiken oceh bad om hjälp, ropade på hjälpa och skrek att danskarna var på väg. Jag tyckte det var riktigt läskigt faktiskt, otäckt och hemskt var det så jag blev alldeles tårögd. Ja, jag vet. Jag kanske är lite känslig mot sånt där (:


Trälarna som gick först väntar på att danskarna och soldaterna ska komma

Sen kom soldater med svärd som skulle köra ut visbyborna. Sen kom det riddare på hästar som ropade att vi skulle ge plats åt den nya kungen. Sist kom de rika adelsmännen och sina frua i fina munderingar. Det i skithäftigt! Väl nere på torget samlades de på scenen och folket skulle så lämna ifrån sig allt sitt guld. Kvinnor och barn grät och ja, det var riktigt maffigt faktiskt! Så himla bra skådespelare. Jag är skitnöjd, det det ska vi garanterat se nästa år också!

Soldater
 

De rika


Hästarna som kom och red jättenära!



Arg dansk som ska ta över Gotland!