Barnmaten klar!

image392image393
Ja, jag gjorde egen barnmat.
Precis som många av er också trodde & tyckte så är det nog bara skitsnack. Däremot var det tydligen gröt som man inte skulle göra själv..

Så här gjorde jag!
Kokade potatis, morötter & broccoli i en järngryta. Sen mixade jag det tillsammans med lite bröstmjölk, och frös in i påsar. Jag fick frågan hur det blir med att bevara vitaminerna och så. Men till nästa gång tänkte jag ångkoka grönsakerna, vilket gör så att mycket mer vitaminer blir kvar. Estridh älskade maten faktiskt! Nu sitter och och gapar som en fågelholk när man kommer med skeden, det gjorde hon inte förr. Jag tar det som en komlimang (;

image394
Två olika sorter


M

duktigt! bra jobbat. ser faktiskt gott ut.

2008-04-10 @ 09:15:21
URL: http://canthideit.blogg.se
Charlotte

Vad roligt att se någon mer mamma som lagar egen barnmat :) Fast jag är bara i smakportion-stadiet än så länge.
Ang. gröt så kan man göra egen gröt också, om man ger gröt mer än 1 gång om dagen, så kan det vara hemmalagat en av gångerna. Annars så rekomenderas det att man köper färdig som är järnberikad. Så sa min BVC-sköterska iaf. :)

2008-04-10 @ 10:15:07
URL: http://www.konfekt.blogg.se
Andie

Smart att göra egen barnmat! och man sparar ju lite mer pengar på att göra den själv. Och vilken tur att dottern gillar den.

2008-04-12 @ 23:56:15
URL: http://www.andie.bloggagratis.se
Liza

Jag har väl egentligen inte så stor koll men känns ju som om det borde vara både billigare och nyttigare att göra egen. Så man slipper alla tillsatser och grejer..

2008-04-13 @ 16:12:08
URL: http://halighalie.blogg.se


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: