Lik pappa!

image566

Se den här bilderna på Estridh (tv) och Johan som liten (th). Visst är Estridh väldigt lik Johan?! Jag tycker det är helt galet. Jag säger som min mamma:

"Det där kan han minsann inte neka till!"

Be careful what you wish for!

Jag hade som ni säkert sätt skrivit en liten önskelista här på bloggen. Där hade jag skrivit smått och & gott, endel lite mer seriös saker än andra. Några av mina vänner tog tydligen listan lite mer ordagrant än jag tänkt mig, för vet ni vad de kommer hit med?!

TVÅ LÅNGHÅRIGA VIRVELMARSVIN!


De har sutiit och letat upp några marsvin på Blocket, åkte till Lidingö och hämtat dem. Med bur, mat, klotång, hö, halm & Jag trodde jag skulle få slag när jag såg dem. Haha. I bakluckan på bilden står en jättestor bur med två stackars små marsvin i! Men jag blev glad! Glad & chockad. Eftersom jag inte riktigt diskuterat detta med Johan innan, och önskningen inte var så genomtänkt, så blev jag rejält överraskad! Men det är det man ska bli när man fyller år, överraskad!!

Här dem iallafall, min två nya små bebisar!

image552
Här är buren som får stå på balkongen nu när det är varmt ute!

image553
Hjärtegryn nr. 1! Hans namn är Mäster Olof! Jättefin! Så himla fin päls och teckning.

image554
Mäster Olof i min famn. De är ganska skygga och springer iväg när man kommer. Men jag ska ta mig an de här små liven och se till att dem är lyckliga, friska & trygga!

image555
Hjärtengryn nr. 2. Hans namn är Pyssel!

image556
Här är Pyssel, lite rädd och blyg i mitt knä.

image557
Jag med min nya lilla bebis i knät. Jag gillar de här små liven!

Tack så jättemycket, tejer! Världens bästa present. Jag gillar Pyssel & mäster Olof mer och mer för varje dag! Igår var vi till Maxi och handlade mer mat och kollade på borstar åt dem också. Mäster Olof har ju sån lååååång päls! Ja, jag blev verkligen jätteglad! Jag ska verkligen försöka ha kvar de här små liven, även om vi har otroligt lite utrymme här hemma. Men finns det hjärterum så finns det stjärterum! Tänk, förut bodde Johan själv här. Nu är vi en kille, en tjej, en bebis, två marsvin & ett gäng fiskar som trängs på 44 kvadrat! Mysigt!

TACK SÅ JÄTTMYCKET!
Mäster Olof & Pyssel är mina nya bästisar.



Godismuffins

image551Nu på kvällen "slängde jag ihop" några godismuffins. Goda & attans så snygga! Vad tycker ni? Blir man inte sugen?! Estridh har suttit bredvid i hennes stol vid bordet och bevakat mina små konstverk, och gjort allt för att komma över en. Tänk att vara så liten så att man inte FÅR äta en sån här godbit. Hur ska man kunna låta bil?

Hon fick suga på våran nya gummigrytlapp istället. Det som är bra, är ju att hon också är för liten för att förstå att hon gör ett riktigt nerköp med att ta emot en grytlapp istället (:

Hur som helst, här är dem! Mina små konstverk! Samma recept som tidigare, med drottningsylt på insidan med med bara lite annan dekoration på utsidan!

Vad tycker ni om dem?!

image550
Fortfarande nakna och tråkiga stackars muffins...

image545
Allt som behövs är det här! Glasyr, godis, coctailbär & muffins!

image547
Tadaaa! Så kan det bli så här fint!

image548
Vill du smaka...?


Hej morfar!

Natten till min födelsedag drömde jag något så konstigt. Väldigt verkligt, som i en film ungefär! Den handlade om min morfar. Den 18 April i år var det ett år sen han gick bort.

Drömmen var så här:

Jag hade mitt 20 år kalas. Alla satt i en stor sal som var dukat med långbord. Alla var där. Jag ser hur dörren öppnas, och in kommer min morfar. Alla blir häpna, någon säger "Men? Är inte du död?" och morfar bara ler och kliver in i rummet. Eftersom han varit död i över 1 år har han väldigt hes röst och svarar "Jo, men nu är jag tillbaka! För att titta så att ni ha de bra!".

Han går fram till mig och ger mig en varm grattiskram. Han är så fin, ser så frisk ut! Han ansikte är alldeles runt, hyn är så fin och han ser nästan lite solbänd ut. Sist jag såg honom var några dagar innan han gick bort, på sjukhuset. Synen av honom nu, var inte som jag minndes honom sist! Han sätter sig ner bredvid mig och frågar med sin hesa, nästan viskande röst hur jag mår, om allting frunkar bra. Jag säger att det inte hade kunnat vara bättre! Han säger "Hur är det med Estridh?". Jag talar om allt hon kan, att hon är så duktig och att hon har precis så långa & fina fingrar som han och jag har! Han ler, skrattar och säger att det är bra, då behöver han inte oroa sig.

Han fortsätter att fråga om mormor & om mamma. Jag frågar om han vet att min storasyster Maria har fått en son, och det visste han! Han skrattade och sa "Jaaa, det har jag koll på sörrö!". Vi pratar om dem, och om den lilla sonen. Morfar är så glad över att allt gått bra, han säger att han tänker på oss.

Innan han går talar om han om att han bara ville kolla så att allting var bra, och tala om att han tänker på oss. Han önskar mig lycka till med Estridh och att jag ska hälsa alla. Sen reser han sig upp, kramar mig varmt och hårt en sista gång och säger "Grattis till dina 20 år, Pauline! Nu vet jag att allting är bra!", sen går han ut genom dörren.
Jag vaknar upp med ett lugn i kroppen. Det känns som att drömmen sitter kvar. Jag känner mig lycklig, lugn och trygg.

Jag vet att morfar var där. Han önskade mig en fin födelsedag, och det fck jag! Han var där för att kolla att allting var bra med oss, och nu vet han det. Han behöver inte vara orolig över någonting.

Även om det bara var en dröm så vet jag att han var där, hos mig. Jag kände det. Han tänker på oss, och undrar hur vi har det. Det känns bra. Vi tänker på dig också!

Jag tänker ibland att det är synd att du inte fick täffa Estridh... Eller Maria & Tobias lilla son. Men nu vet jag att du gjort det ändå, från där du är nu! Då vet jag att du har det bra & håller koll på oss ändå. Även om du inte är här nu, hos oss.

Så är du är alltid med oss ändå.

Inviga Bolaget!

image544Japp, här kommer jag ut, stolt som en tupp från Systembolaget med två pavor som fångst! Självklart måste man ju inviga Bolget på sin 20årsdag! Jag var helt pirrig när jag gick in. Gick och småflinade bland hyllorna så personlen kikade lite snätt på mig, undrade nog vad jag höll på med... Men jag plokade det jag skulle ha och gick till kassan. Visade mitt körkort och kassören räknade efter och sa "Hum, då blir deeeet... Ja! Men det är ju precis på dan ju! GRATTIS!". Hihi. Så knallade jag ut, ännu ett vuxenpoäng rikare!

Inköpet blev en Martini Rosso (Johans önskemål) och en Strawberry Sparkling. Martinin var riktigt god, och Strawberryn också såklart! Jag vet att jag gnällt mycket inför min 20års dag och haft väldigt mycket åldersnojja. Men nu såhär i efterhand, och när födelsedagen väl kom så kändes det riktigt bra! Det kändes kul, att fylla år är ju faktiskt väldens grej! En dag om året som faktiskt bara bara bara är min! Sen fick jag höra att en kille på Johans jobb hade sagt såhär när Johan berättade att han skulle hem och fira mig eftersom jag fyllde år:

(Killen) - Jaha, hur mycket fyller tjejen din då?
(Johan) - Hon blir 20 år.
(Killen) - Och du är...?
(Johan) - 33 år.
(Killen) - MMMH! LAMKÖTT! Då fattas bara timjan och lite vitlökssmör...!

Och jag menar, då kan man ju inte vara himla gammal. Det kändes bra. Lamkött! Det är rätt. Så nu känns allt bra, den kommentaren hjälpte mig på traven att komma över min 20årskris. Så, nu ska jag bara försöka njuta och tänka på allt bra som 20bast för med sig. Bolaget, krogen.. Men jag är fortfarande lamkött! Och det är det viktigate.

image543

Födelsedagsmiddag på Skarholmens bryggor

Vi åkte ner till Skarholmen utanför Sunnersta och åt våran Take Away Sushi. Det var den mysigaste födelsedagsmiddagen jag någonsin kunnat få! Vädret var prefekt, sushin helt underbar och sällskapet det bästa. Kan det bli bättre?! Här kommer lite bilder från utflykten!

image521
På bryggan

image522
Kramas

image523
Jag ska sätta mig och äta sushi!

image524
Goda 15 bitar

image525
Mums

image526
Mina älsklingar

image527
Jag får grattissamtal från storebror Andréas

image529
Hela familjen



Min födelsedag!

Idag fyller jag (som ni säkert inte missat) 20 år!! Hitills har dagen varit helt perfekt! Bakelse, blommor, paket & en Johan på sängen (höhö). I paketet var ett par jättesnygga tenniskor, vita, som jag kan ha när jag är ute och knallar med vagnen. Sen åt vi lite frukost & åkte till BVC.

Estridh fick vaccin och de sa att hon var otroligt tidig, mer än 2 månader tidig än "normalt". Och sånt är ju kul att höra!

Kom hem, och då låg det paket och kort i brevlådan. Från min syster Jessica som hade skickat ett par turkosa leggins & väääärldens snyggaste skinnpaj! Secound hand såklart, midjekort, brun och så jävla snygg!! Bilder kommer såklart (:

Johan håler just nu på att göra en jättefin tårta till mig. Sen planerar vi att åka och köpa en varsin 15bitars finsushi och äta ute i gräset. Picknicka lite! Det är ju såt underbart fint väder ute idag, mysigare födelsedag kan man inte ha!

Tack för alla gratulationer från er förresten, sånt förgyller dagen ännu mer <3

Mera cupcakes!

Nu har jag gjort ännu en sats, denna med coctailbär på! Riktigt gott. Och snyggt! Längtar tills det blir kalas på riktigt så vi kan äta sånna här (:

image514

image513

image515



Receptet på mina muffins

Ingredienser 12st:

  • 150g margarin
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 1½tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4½ dl vetemjöl
  • 1dl ananassaft
  • 1dl grädde
  • någon god sylt
  • florsocker till glasyr
  • coctailbär
Gör så här:
Slå på ugnen på 200 grader.
Blanda ägg & socker poröst. Häll i det smälta smöret. Blanda de torra ingerdienserna för sig (bakpulver, vailjsocker, vetemjöl) och rör ner detta i smeten. Till sätt sen ananassaften & grädden. Rör så lite som möjligt efter att du tillsatt bakpulvret.

Häll upp i stora formar (Gärna på muffinsplåt, så att de bli riktigt toppiga och fina och så att formarna inte "plattar ut sig". Annars funkar stora amerikanska muffinsformar). Låt stå i mitten av ugnen i 15minuter. När de är klara, gör ett litet hål i varje muffin och peta ner sylten. Täck över, och ganera med florsocker blandat med vatten, som en fin glasyr! Toppa med ett coctailbär!

Lycka till!

Tand nr2 & uppfostran

Den 18 April kikade Estridhs andra vapen upp! Nämligen tand nr. 2. Det är den andra framtanden i underkäken. Och hon har testat den, kan jag säga. På min tutte. Och det gör JÄKLIGT ont. Hon biter tag (och då snackar vi inte något löst naffs här, utan ett riktigt hugg) och sen draaaaar hon ut. För det första gör det sanslöst ont, för det andra ska hon inte göra så.

Så jag bli förbannad. Ryter i och tar bort henne på tutten. I början tittade hon på mig och flinade, men sen hon började förstå att det är allvar och att man inte får nå mer mat när man gör så, så ler hon inte längre. Hon blir ledsen, grinar i max 5 sekunder sen söker hon min ögonkontakt (jag vänder bort huvudet och tar bort henne från maten). Hon stirrar och stirrar och stirrar på mig med stora ögon, och efter en liten stund så får hon fortsätta äta. Då skärper hon sig.

Sen jag började göra så har hon faktiskt dragit ner en hel del på bitandet. Det händer fortfarande, men jag tänker fortsätta läxa upp henne tills hon vet att om man biter så tar jag bort maten. Hopaps det funkar? Det verkar så. Det känns ju tråkigt att behöva sluta amma bara för att hon testar sina nya färdigheter; att biiiita!

image512

Hon & vårblommorna

image488Estridh & jag gick ut i solen på Söndagen. Hon upptäckte några blommor som orkat sig upp i gräsmattan. Den skulle så klart undersökas och slitas sönder. Sen somnade hon på gräset bredvid mig. Hon är gullig som jämt ska undersöka allting, och helst smaka på det. Sötfis! Men hon gillade att vara utomhus. Tur då att vi köpt en alldeles egen båt, så kan vi vara ute precis hur mycket vi vill på sjön i sommar! Det kommer hon nog gilla!


image491

image487


image489
image490

Foton på E

Igår stod jag och Estridh och kollade ut genom sovrumsfönstret. Killarna på parkeringen höll på att spela bandy, och det tyckte hon var spännande. Eftersom hon har sånt fantastiskt litet ansikte så passade jag på att fota henne med supermacro medans hon var så stilla. Jag tyckte alla bilderna blev så fina, så jagmåste bara lägga upp alla!

Min docka!

image471

image466

image467

image468

image470

image474
Jag kan inte få nog av dina blå ögon!

 

Min solstråle

Här är min lilla soltråle. Mitt hjärta & mitt liv!
Hur kan man annat än smälta varje gång man ser dig?!

Estridh du gör mig till världens lyckligate! (Tillsammans med pappa såklart!)

image433

Nageltrång

image432Usch. Jag håller verkligen på att få tillbaka mitt ONDA nageltrång igen. Jag som trodde det höll på att bli bra?! Det såg ju faktiskt ut att läka av sig själv, men nu håller inflammationen på att komma tillbaka. GAH! Och det ser så jävla äckligt ut. Som en gammal rutten sten från elvahundratalet. Vill ni se? Jag måste nästan lägga upp en bild så ni förstår hur ohyggligt äckligt det är att gå med den där. Usch. Igår när jag tryckte på nageln så kom det ut gegga underifrån nageln. Snusket har ju till och med frätit bort nagellacket ju. Kolla in köttkorven! ÄCKLIGT BIG TIME!

Och på sjukvårdsrådgivningen sa dem att jag skulle ta en Alvedon.
Vad säger ni, tror ni en Alvedon hjälper?

Biokväll med sushi

Igår, vilken helkväll!image397
Kerstin (Johans mamma) kom och var barnvakt. Vi åkte till Ayan Sushi (?) och åt en varsin SUMO, 15 bitars. Herregud. Godare sushi har jag aldrig ätit! Vi satt i Japanska rummet, där man var som nersänkt i golvet och de som serverade fick sätta sig på knä bredvd bordet och så. Roligt! Det kändes verkligen som sushi på riktigt! Och bitarna... Helt underbara! Och snygga! Ja, dit hoppas jag verkligen att vi går fler gånger!

Biten längst upp till vänster, med grönt på var det någon tonfiskröra i. Gudomligt gott!

image398
Kolla den lilla "blomman" av gurka som de lagt en liten wasabiboll i! Sött!

image399
Utseendet är ju halva grejen med sushi

Sen gick vi på bio. image401
Herregud så länge sen det var jag va på bio! Inte de senaste halvåret sen Estridh iallafall. Måste varit förra sommaren.. När jag var gravid och jag och Johan såg en skräckis. Och mycket riktigt så fick det bli en skräckis den här gången också! Vi älskar ju sånt. The Eye, en halvbra skräckis med Jessica Alba. Jag gillade idén bakom filmen och upplägget. Men mot slutet tyckte jag ite riktigt att den höll, det var alldeles för mycket lösa trådar som inte var uppklarade. Sen tyckte jag att det blev lite för mycket "beauty-light" på Jessica. En skräckis ska vara läskig, inte bara fylld av en massa sköna vinklar på Jessicas ursköna ansikte. Men ja, det var bra från och till!

Fast det var ju inte filmen som var det viktigaste. Att bara få sitta ner en hela film, ensam i mörket tillsammans med Johan, krypa ihop i hans armar var värt guld. Det var riktigt mysigt. Det borde vi göra oftare.

Tack för igår älskling, du är mitt hjärtegryn! <3

image402




Barnmaten klar!

image392image393
Ja, jag gjorde egen barnmat.
Precis som många av er också trodde & tyckte så är det nog bara skitsnack. Däremot var det tydligen gröt som man inte skulle göra själv..

Så här gjorde jag!
Kokade potatis, morötter & broccoli i en järngryta. Sen mixade jag det tillsammans med lite bröstmjölk, och frös in i påsar. Jag fick frågan hur det blir med att bevara vitaminerna och så. Men till nästa gång tänkte jag ångkoka grönsakerna, vilket gör så att mycket mer vitaminer blir kvar. Estridh älskade maten faktiskt! Nu sitter och och gapar som en fågelholk när man kommer med skeden, det gjorde hon inte förr. Jag tar det som en komlimang (;

image394
Två olika sorter

Nya rutiner

Eftersom jag är dålig själv på att ha rutiner med mat, sömn och grejer så känns det som att det inte blir så mycket sånt fför Estridh heller. Därför tänkte jag börja med det nu! Speciellt nu när hon börjar äta mer riktig mat också.


Så här ska dagarna för lilla E se ut, ungefär!

ca. 8:00 - Vaknar
ca. 9:00 - "Frukost" (gröt/ammar)
ca. 10:30 -
Somnar
när hon vaknar- "Lunch", alltså något mer matigt (biffstrgranoff som är hennes favorit!)
ca. 14:00
- Somnar
när hon vaknar - "Mellanmål" (bananskrap, någon fruktpuré och amning)
ca. 17:00
- Somnar
när hon vaknar - "Middag", något annat matigt
ca. 21:00 - Bada & ta på pyamas, varva ner.
21:30 - Läggdags! (välling/ammning)

Så, nu ska vi försöka hålla oss efter det här. Än så länge är ju tiderna ganska varierande, men förhoppningsvis blir det mer invanda efter hand. Japp!

När vi precis hade träffats

Älskling, minns du när vi precis träffats? Jag tog åget från Sollentuna för att komma och hälsa på dig i Uppsala. Vi lagade mat tillsammans och såg på Simpsons. Jag gjorde mig fin, jättefin, för det var nervöst och spännande att få träffa dig! Minns du när jag kom till dig andra gången, och stannade kvar resten av veckan? Jag såg på TV medans du var på jobbet, och när du kom  hem myste vi tillsammans resten av dagen. All tid och måsten var som bortblåsta. Det var bara du & jag i våran bubbla.
Jag kommer alltid minnas den där första, magiska tiden tillsammans med dig.


Och nu, snart 1½ år senare är du fortfarande magisk. Kommer alltid vara. Johan, du är mitt hjärtegryn, och jag är så underbart lycklig över att jag träffade dig! Över att det är vi två. För alltid.

Jag älskar dig.
 
image365
Bland de första gångerna jag var och hälsade på Johan.
(21 januari 2007)

image366
Puss! Du var kärlek vid första ögonkastet!
(21 januari 2007)

image367
Vi märkte att vi tyckte om precis samma saker.
Samma TVprogram, samma godis, samma mat, samma ALLT!
(21 januari 2007)

image368
Mitt hjärta
(21 januari 2007)

image370
Tredje gången jag hälsade på dig!
Vi åt Polly och jag frågade om jag skulle sova på soffan, minns du? (:
(13 januari 2007)

image371
Vi myste mest hela tiden
(26 januair 2007)

image372
Minns du när vi drack lingondrinkar och gick på Felinis? Den här dagen det här fotot är taget sägs det att jag blev gravid. Då började våran resa tillsammans,  på riktigt!
(26 januari 2007)

Dagens Outfit (4 april)

De här kläderna har Estridh på sig idag:
Nya toppen från Lindex & rosa strumpbyxor till! Sött som socker, eller hur?!

image363
Min prinsessa!

image364
image362







Magen BEFORE / AFTER!

Så här såg min gravidhmage ut i v. 38, och så här ser magen ut nu 5 månader efter förlossningen. Ni ser säkert vilken bild som är vilken (: Jag har tappat alla kilon (plus lite till) och är superglad för det. Nu ska det bara byggas muskler också... JOBBITT!

image360image361
Det är märkligt vad kroppen kan förändras på sån kort tid, visst?!


Pysselstuga & städning i sylådan

Idag har jag sytt en massa saker till min sylåda, så att det blir både roligare och lättare att hålla ordning! Och jag måste ju bara säga att et kanske inte är utan anledning som jag fått namnet "Pysselmongo" (:

image334
Estridh hjälper till!

image336image335
Praktiskt och ganska sött på samma gång!

image337
Haha. Den här lilla korven gjorde jag att ha gummibanden i!


image339image338

Så gjorde jag den här trådsrullshållaren att ha på locket till sylådan. Praktiskt!


image340
Innuti lådan. Ordning och reda!

Bilder från Trollhättan!

Här kommer lite bilder från våran tripp till Trollis! Fler finns på min bilddagbok!

image318
Vi var upp på ett stort berg, med utsikt över hela Trollis!

image321
Där nere står Johan, Estridh & Martin och spanar på utsikten!

image319
Emelie, storebror Martin & storasyster Maria med bebismagen!

image320
Jag & syrran!

image322
Rummet som vi sov i. Superbra!

image323
Deras lägenhet! (vi har köpt en likadan matta nu till vårat vardagsrum, för Estridhs skull, hihi)

image324
God tacos på kvällen!

image325
Spelade kort och myste på kvällen

image326
Syster yster med liten kusinkille i magen! I maj/juni ska han titta ut! LÄNGTAR!

image327
På Lördagen upptäckte vi Estridhs lilla tand! Pappa känner efter... (:

image328
Galen bebis på nya upptåg!